Ученик наплю съученик, учителка накара целия клас да се изгаврят с него

Детето не се е оплакало, родителите разбрали от другите деца
3 фев 2020 14:25,
332
Ученик наплю съученик, учителка накара целия клас да се изгаврят с него
Снимка: БГНЕС

Начална учителка от Пазарджик ще бъде проверявана от прокуратурата заради неприятен случай в училище „Проф. Иван Батаклиев“. За да накаже свой ученик, Верка Маратилова е принудила всички деца от класа - един по един в колона, да заплюят съученика си, докато той е бил изправен пред дъската.

Още по темата

Прокурорската проверка трябва да установи дали има данни за хулиганство с цел публично унижаване, както и дали има принуда, с която грубо са нарушени нравствените принципи, чувства и достойнство на повече от едно лице, в случая на малолетни, предаде БНР.

Проверката ще извърши Апелативната прокуратура в Пловдив, тъй като Окръжната прокуратура в Пазарджик си даде отвод с мотив, че при разследването няма да има безпристрастност. Причината е, че училище „Иван Батаклиеве едно от най-елитните учебни заведения в града и децата и внуците на пазарджишките прокурори и съдии учат именно там.

Неприятната ситуация е станала на 9-и януари, в 3 б клас. По време на междучасието няколко деца влезли в спор и в невъзможността да се защити по друг начин деветгодишният наплюл две от децата.

Вместо родителите да бъдат предупредени за тази постъпка и заедно с педагога да намерят решение, учителката Верка Маратилова решила да приложи свой възпитателен метод.

По време на час тя изправила детето пред учебната дъска, строила целия клас в редица и наредила всички да преминат един по един пред момчето и да го заплюят. След наказателната акция учебните занятия продължили.

Вечерта семейството на детето забелязало, че той е потиснат, не говори, отказва да се храни с обяснението, че го боли главата. Нищо не подозиращите родители останали с впечатлението, че детето им има вирус. За неприятния инцидент те разбирали няколко дни по-късно от възмутен родител на момиченце, което разказало вкъщи как всички плюли по пострадалото дете.

Със случая са запознати всички институции в града, включително и Регионалното управление на образованието и Отдел „Закрила на детето“.

Проверките са установили, че има недопустимо нарушаване на професионалните задължения, но директорът на учебното заведение има правото да наложи санкция по казуса. Даниела Кемчева, директор на училището, е силно притеснена от случилото се. Верка Маратилова не пожела да коментира темата.

По желание на семейството момчето вече е в друго училище и с него работи психолог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо да не съдят. Тяхно право е. Да видим в Пловдив какво ще стане. Майничките не си поплюват.
201
6
 
12
 
! Отговори
мак преди 4 години
Не може един учител да се гаври с дете и да въвлича в това други деца.
200
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С други думи, няма да идат да се извинят на родителите на онези две деца, които тяхното е тормозило и плюло. Няма да накарат и чедото си да се извини на децата, които е тормозило и заплюло, но ЩЕ СЪДЯТ учителката.Кой налита да съди и да се опита да издрънчи обезщетение?
199
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо родителите на този, който е получил драстично наказание, са отказали да застанат пред камерите?Дали наистина са от онези, както предвижда някой от авторите на коментарите тук?
198
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като двама тормозени и наплюти не са могли да се справят с един, значи случаят не е безпрецедентен. Явно много им се е насъбрало на тези две хлапета.Всички от опит знаем, че сами сме се справяли с обикновените дрязги с другите деца, когато сме били ученици. Децата се оплакват тогава, когато повече вече няма накъде, когато не се търпи повече и не могат да се справят сами.
197
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е педагогика.Това са детски кареници, при което ни караха да се извиним. Те траят точно 1-2дни и са забравили и си стават приятели. Горките деца забърквате ги в нещо грозно и жалко присъщо на възрастните.Засрамете се и не си играите с децата, а ги научете на нещо.
196
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 194Вашето дете ли е било наплюто? Мислите ли, че така се е решил проблема?
195
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз си мисля, че това дете е било провокирано, за да постъпи така. Госпожата запознал ли е директорката със случая. Тя какви мерки е взела? Има ли разговор с родителите? Къде са институциите? Ако смятате, че това е нормално, значи държавата ни е пълен абсурд.
194
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Това е според стария завет... Исус Христос ни учи на..."В Стария завет няма Исус Христос! Исус Христос е в Новия завет! Вземете я прочетете тая Библия, християни сме! Има я онлайн безплатно
193
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С думи и доброта може да се постигне много
192
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е според стария завет... Исус Христос ни учи на смирение и благост, опрощение и вяра, че във всеки от нас има божия искрица.
191
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 195Да ги възпитава съобразно християнските ценности, казваш ти?Според препоръчването от християнските свещени книги, "Ако те ударят по едната страна, обърни и другата, за да те ударят и по нея."Значи, след като онези деца са се оплакали на учителката, тя е трябвало да им каже "Идете да ви наплюе още веднъж."
190
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учителят трябва да е християнин и да възпитава в християнски ценности. Децата са деца и са лесно раними.
189
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Когато обаче се е наложило да изтърпи същото, на което той самият е подложил други деца, може би нещо се е изяснило в представите му.Може да си е направил извода: "Ако вилнея, винаги ще се намери някой по-силен от мен, който ще ме накаже подобаващо."Добра поука за всички участващи - пряко и косвено! Жалко за учителката, която е мислили за общия интерес, забравяйки за собствения си! Трябва да се поучи и тя - първо мислиш за себе си и после за другите.
188
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ви ли прави впечатление директорката как омаловажава случая. Ако нейния син е оплют така ли ще говори Щом смята че е нормално и тя е за смяна.
187
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това плюещото от етноса ще да е.Абсурдно е психолозите да го вкарат в релсите с приказки и убеждения.Явно на учителката и е писнало от невъзпитаното ***,за да стигне до това наказание,за да осъзнае то колко е отвратително да те оплюят! Ефекта ще е по голям от психолозите,защото при тия индивиди работи първосигналното и домашното възпитание!
186
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"взривено училището и застрелян тоя клас от тоя ученик като в Сащ"Е, по-леко, де! Не сме в Тексас
185
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вероятно това дете е единственото нормално жертва на тормоз бой плюене от поне тия 2 те ако не и от всички други ако може да направи бомба и да я взриви в стаята и като ги застреля една такава стая повече бити и плюти слаби ученици от бабаити наркомани няма да има и учители които казват на всички да плюят слабия умен ученик затова в Сащ редовно ходят с оръжия и ги застрелват или взривяват
184
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Има хора с връзки - недосигаеми. Това дете не от тях. Иначе госпожата не би си позволила това. Дали тия двечките не са на някои по- специални родители. Сега те я защитават."Да, заплютите от момчето са били с връзки. Затова учителката толкова се е постарала с наказанието. Това, че други родители са писали да я защитават също това говори
183
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ясно ми е 2 те наплюти явно са били и плюли детето и после учителката е казала на другите да плюят по детето аз ако съм това дете което е бито и плюто от целия си клас щях да взривя училището да ги наръгам или застрелям вероятно поне тия 2 те наплюти са го и били те са наркомани сигурно са го плюли и били трябва да бъде взривено училището и застрелян тоя клас от тоя ученик като в Сащ