Ще бъде ли възможно отдаването под наем през Airbnb?

Промяна предвижда да се иска одобрението на половината съседи
6 фев 2020 11:55, Ния Христова
17
Ще бъде ли възможно отдаването под наем през Airbnb?

Почти невъзможно ще стане отдаването под наем за краткосрочно ползване на имоти през платформите Booking и Airbnb, ако се приеме предложението на ГЕРБ собствениците да имат одобрението на поне половината съседи, за да могат да извършват такава дейност. Това коментира Борис Павлов, основател и изпълнителен директор на Flat Manager, в предаването "Бизнес Старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Има и други начини да се осигури спокойствието на съседите - чрез саморегулация", коментира Павлов. Според него в много от случаите съседите са се разбрали собственикът, който иска да отдава краткосрочно, да плаща по- високи етажни такси и допълнителните приходи отиват за облагородяване на общите части. По този начин всички са щастливи.

"При последното предложение за регулация на сектора се създава проблем, за да се предотврати хипотетичен проблем", допълни изпълнителният директор.
 
"От близо три месеца с българската стартъп асоциация BESCO водим преговори с различни народни представители, с министъра на туризма Николина Ангелкова, с президента Румен Радев. Опитваме се да изградим диалог, за да се създаде регламент, който да работи за всички, които да осигурява на 100% събираемост на данъци, на националната сигулност", обясни Павлов.

Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази дейност не трябва да отпада. Просто трябва да се регламентира добре. Който вдига шум и има много оплаквания от съседи, да му се закрива дейността. Изрядните стопани обаче нека си развиват дейност. Без Airbnb, туристите в София и България много ще намалеят, ще пострадат много бизнеси и туризма като цяло
12
7
 
2
 
! Отговори
ЗАБРАНА НА AIRBNB преди 1 година
ДА СЕ ЗАБРАНИ НАПЪЛНО AIRBNB !!!!
11
4
 
2
 
! Отговори
ЗАБРАНА НА AIRBNB преди 1 година
ДА СЕ ЗАБРАНИ НАПЪЛНО AIRBNB !!!!
10
1
 
0
 
! Отговори
Колкото преди 1 година
по-сложно го направят - толкова повече възможности за заобикаляне ще създадат - от платформата не могат да вземат никакви данни за отдаващите под наем и вече много персонажи в платформата се оказаха с чуждестранно местопребиваване.
9
1
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 1 година
Не разбрахте ли, че ще могат да печелят от наеми само онези, които вече спечелиха от европейската "лотария" къща за гости. Така де - иде време малко да ги освежат. Парици пак са нужни.
8
2
 
8
 
! Отговори
Тато преди 1 година
Мръсни иззедници!
Първоначално лъгахте, че само ще ги регистрирате, а сега почвате са смучете. За да сте добре с хотелчетата, които пак на гърба на целия народ построитхте.
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в нашият вход се отдава апартамент краткосрочно.наемателите чупят патрона на входната врата защото губят ключа .а собственикът се крие и не плаща нищо за асансьор и чистачка.всякакви хора всяка седмица нови
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Реститут

и всички са празни !

то остана ли кой да живее в тази държава
5
11
 
2
 
! Отговори
Реститут преди 1 година
Дрън, дрън.
Аз нямам проблем от 20 апартамента в кооперацията ми 17 са мой, без магазините на партера и апартаментите над тях.
4
2
 
5
 
! Отговори
Чиновник преди 1 година
До Таню

Не другарю, не сме в неолиберална фаза. В точно обратната, фаза сме и на разни анархо-комунисти като тебе, скоро ще ви се стъжни.
3
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това за одобрението трябваше да се случи доста отдавна! Жилищните кооперации не са хотели и бардаци!
2
3
 
8
 
! Отговори
Таню преди 1 година
Тия хептен откачиха... Уж сме в неолиберална фаза на капитализма, а само за ограничения и санкции слушам. Не бе юбер, не бяха порязани лоу кост компании, сега и б'н'б...
1
1
 
14
 
! Отговори
locust преди 1 година
Що ьа глупости? Нали това са гости? Дали ще вдигат шум или не отговарят собствениците и те подлежат на санкции ако не спазват реда в кооперацията или сградата. Дя не би да се иска рязрешение от половината отживущите за да се обособяват МАСАЖНИ студия с хепи енд в блоковете? Я се вземете в ръце