В Пернишко следят здравето на 45 души, завърнали се от чужбина

Направени са предписания на кметовете за извършване на дезинфекция
9 мар 2020 22:20, Петя Славова
7
В Пернишко следят здравето на 45 души, завърнали се от чужбина
Снимка: БГНЕС

След като стана ясно, че и в България има вече установени случаи на коронавирус, в Пернишка област хората взимат предпазни мерки.

"В Пернишка област 45 души, завърнали се от чужбина, се наблюдават от личните лекари", съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Юри Торнев.

Още по темата

По думите му повечето от наблюдаваните са били в Италия и са жители на градовете Перник, Брезник и Радомир.

"Граничните власти постоянно подават данни за още идващи от чужбина лица, чието здравословно състояние също се следи", посочи Торнев пред Нова тв.

Направени са предписания на кметовете и големите фирми за извършване на дезинфекция. На този етап няма диагностициран болен от коронавирус на територията на региона. Все още обаче е висока заболеваемостта от сезонния грип.

Кметът на Перник Станислав Владимиров с официално писмо до ВиК поиска облекчаване на водния режим. Според него промяната на действащия график е необходима за периода на усложнената епидемиологична обстановка, с цел подобряване на хигиенните мерки на населението и осигуряване на високо ниво на здравеопазване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Да си стоят там , а не да донасят заразата в държавата .
4
4
 
4
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До 2.Разбирам че си живееш в пещерата още, ама огледай се. 21 - ви век е. Хората пътуват навсякъде по всякакви причини. Да излизаме да ги бием с колове ли. Мислех че сме прескочили ерата на ***..
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези *** и децата на училище искат да върнат.
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали казах бе вашта *** да се затворят границите и да се спрът полетите. Дойога ще се прибират тарикати от чужбина да ни заразяват. Веяха си тааците ядоха пиха и когато видеха дебелия Италиански с котешката глава се върнаха да ни донесат проказа. Май е време за Винкело.
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Перничани вирус не ги лови.Те пият само вино.