Пенчев, направил дарение с условие, готов да даде още респиратори

Бизнесменът иска да даде 5 с условие и 15 без
Обновена: 18 мар 2020 11:17 | 18 мар 2020 11:01, Петя Славова
182
Пенчев, направил дарение с условие, готов да даде още респиратори
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът, направил дарение с условие на Александровска болница за респиратори коментира развалянето на сделката. "Давам си сметка, че голяма част от хората не са разбрали какво всъщност правя.

Още по темата

Давам си сметка, че май е трудно да го обясня в момента.", коментира Ивайло Пенчев пред Нова тв. Той дари 220 000 лева за покупката на респиратори, но с условието първо да се ползват от негови служители при нужда.

"Болницата се отказа от дарението. С тях се бяхме разбрали да купим 5 апарата. Да им дадем 222 000 лева и те да купят 5 апарата по 37 000 лева. Условието наистина беше, че ако там отиде наш човек и има нужда от лечение, той ще е с предимство.

В договора, който подписахме с Александровска болница, нямаше детайли как ще се упражнява това предимство. Когато правихме договора, и аз не си го представях, не бях навлязъл във философските въпроси, които човек трябва да си зададе. Правих дарение под условие. Договорът го гледа юрисконсултът на болницата, нямаше проблеми с това. Имахме подписан договор, но след като общественото мнение се настрои срещу мен, го развалиха."

По думите му, сега дарението още е на линия и е отправено към всички болници. "Говорихме с частни болници и те са навити. Но вместо да купим 5, ще купим 20 апарата. Мисля, че са достатъчни пет да останат с условие, а останалите 15 - без", каза още бизнесменът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.