Новите случаи в Бургаско - върнали се от Франция, от Англия

Две жени, диагностицирани с вируса, дошли от Турция
56
Новите случаи в Бургаско - върнали се от Франция, от Англия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Четири са доказаните нови случаи на коронавирус в Бургаско. Един от тях, 42-годишен мъж, е настанен в Инфекциозното отделение на УМБАЛ – Бургас, съобщиха от общината.

Той е от Сунгурларска община и се е върнал на 18 март от Франция. Имал е 3 контактни лица, които са поставени под домашна карантина.

Още по темата
Вторият случай е на 35-годишна жена от Бургас, която се е върнала на 29 март от Англия. Прегледана е била в британска клиника, където не са открили заболяването, а са я диагностицирали със синузит. При завръщането си в Бургас симптоматиката й е продължила.

Изследвана е в бургаската лаборатория, където установяват наличието на вируса. Жената има две контактни лица – нейните родители. Те са под задължителна карантина.

Другите два случая са на две жени – лекар и нейната сестра, и двете от Поморие. Кацнали са на 17 март с полет от Турция. Имали са едно контактно лице, който е под карантина.

Общо потвърдените случаи за Бургас и съседните общини са 18. В Инфекциозно отделение на  УМБАЛ-Бургас са настанени 4, 2 са настанени в инфекциозното отделение на болницата в Айтос – майка и дъщеря.

Направените проби в бургаската лаборатория от началото на пандемията досега са общо 214. В това число 12, които са били взети днес.

35 000 лв. ще бъдат отделени за лекарите и медицинските сестри от УМБАЛ-Бургас, които лекуват пациенти с коронавирус. Решението бе взето днес на сесия на Общинския съвет, а списъка с имената им ще бъде предоставен от директора на болницата – д-р Бойко Миразчийски, стана ясно днес от заседанието на общинския кризисен щаб.

Община Бургас е разработила мобилно приложение, в което ежедневно ще се въвеждат имената и адресите на всички лица, поставени под задължителна карантина. То ще се администрира едновременно от трите институции – Община Бургас, РЗИ-Бургас и ОД на МВР – Бургас.

Целта е да се оптимизират дейностите по контрол за спазване на карантината като приложението дава информация по райони, отразява промяната на симптоматиката на карантинираните, хроничните им заболявания, срока на карантината, контактните им лица, откъде са пристигнали и цялата налична информация, свързана с тях.

Приложението ще позволи да планиране на работата и на общинските екипи по отношение на засилване на дезинфекцията в жилищните сгради и по-добрата организация на доставката на храна и необходимите им продукти. Приложението ще бъде достъпно само за ограничен брой служебни лица от трите институции.

Допълнително към платформата Смарт Бургас ежедневно ще постъпва информация за КПП-тата, дезинфекциращите дейности, наличността на дезинфектанти за блоковете, местоположението на всички аптеки в общината, болници и здравни заведения, спирки с мобилни мивки, точки за дезинфекция и други.

Осем акта са били съставени от вчера следобед до момента за неспазване заповедта на министъра на здравеопазването за посещение в Морската градина, спортни площадки или за струпване на хора.

Наличността от маски за възрастните хора, които ще се раздават около търговските обекти, е 3400. 3500 са маските, които са раздадени на възрастните хора само за два дни. Раздаването им ще продължи до края на седмицата, съобразно наличностите на предпазни маски.

Продължават доставките за УМБАЛ-Бургас на медицинско предпазно облекло и защитни шлемове както за болницата, така и за полицията.

Продължават и мерките по дезинфекция на църкви, ромските махали, пешеходните пространства и улиците, зареждане на диспенсерите с дезинфекциозна течност и други.

 


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никой не се връща в България защото е болен и трябва да се лекува. То в България няма здравеопазване. По сигурно е да се стои в Германия. На Мой приятел Временно затвориха фирмата в която работи. Той си замина за България. Хората просто си отиват у дома. Повечето не знаят ако имат зараза.
55
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Извода - внасяме си вирус от чужбина, честито Захариева, още ги пребирай
54
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако не са милион и половина български гастарбайтери ,които внасят годишно повече от 4 милиарда евро в страната,тая държава отдавна нямаше да я има на картата заедно с малоумния ви президент.Сега какво...да ги линчуваме ли хората...?!
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия тенекиени кутии - Самолетите са най голямата зараза с короната
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ало БАН, събудете се. Почнете да проверявате ромите които носят вируса почти без никакви симптоми. Изследвайте им антителата и помогнете на народа, ало БАН спите ли още.
51
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ??? 50
.....а всички случаи на коронавирус са внесени в България..........Всичките случаи по света са внесени от Китай, не сте само вие клетите български ***.))
50
4
 
10
 
! Отговори
??? преди 2 месеца
То какво излиза? Ние тук спазваме карантина, а всички случаи на коронавирус са внесени в България, плюс няколко заразени от тях. Защо от преди два месеца не налагат принудителна 40 дневна карантина на всички влизащи в България от чужбина?
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За информация на,, местните,, българи НЕ СИ ХАБЕТЕ ПРИКАЗКИТЕ, ВРЕМЕТО, НАДЕЖДИТЕ И МОЛБИТЕ КЪМ БОЙКО ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА ВИ СПАСИ ОТ ЗАВРЪЩАЩИТЕ СЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ.
ЗАВРЪЩАЩИТЕ СЕ ЗАВРЪЩАТ ПО МЕЖДУНАРОДНИ ПРАВА
Най много и най доброто което можете да искате е от властите те да си вършат добре работата и да налагат карантината задължително.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Прегледана е била в британска клиника, където не са открили заболяването, а са я диагностицирали със синузит............Тя е казала на български език от какво се оплаква а те са я разбрали по мимики и интунация. В Бургас за радост са разбрали за нейните болечки и сега ще я лекуват на драго сърце знаейки че идва от Великобритания и носи печалба. ))
47
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Връщат се българите които не знаят езика и са работили полу легално за някой друг българин. Лично съм се чудел на много наши сънародници които живеят в чужбина от години без да могат да се оправят с администрациите. Винаги хленчат на някой приятел или познат да ходи с тях да им превежда, да пише майли и писма. Българите знаещи езика няма никога да се върнат камо ли да разчитат на българското ни здравеопазване което е на ниво балканската военна ера.
46
0
 
3
 
! Отговори
11 преди 2 месеца
Да ве, връщат се от на майната му и имат по двама трима контактни. Идиотска работа...
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Ели 39
Вие си стоите в къщи защото сте едно голямо БКП-плиткоумно лоби и традиционни български шубета, заради което всеки ибрик може да ви води за носовете и да ви пляска по задниците а вие да му се усмихвате за някой друг бенджамин повече!
Сега ще видим как са използвали средствата от вашите платени данъци за това прословуто българско здравеопазване. Аз лично отговора го знам и вече идва времето за така наречено пряко доказателство!
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 42
......а нас за ратаи.........Даже и ратаи не сте в собствената "ви" родина, по-скоро феодални роби в провинцията и крепостни роби в голямите градове!
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 8 млн.! 41
Но се върнаха хора, които не са се интегрирали нито тук, нито там.......Много точно написано! Това е цялата истина!:))))))))))))))
42
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
да така е приемаме тези които напуснаха страната за собствена облага без да внасят и лев в хазната сега ще им плащаме карантината и лечението а те продължават да се мислят за богоизбрани а нас за за ратаи -да изградят лагери за карантина за връщащите се -така ще се опазим -не като плюем по тези които работят тук
41
0
 
18
 
! Отговори
8 млн.! преди 2 месеца
Мисля, че покрай пандемията ще станем 8 млн. Но се върнаха хора, които не са се интегрирали нито тук, нито там, т. е. нямат стабилна работа и доходи, но за сметка на това са основни вносители на вируса.
40
1
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 месеца
Каракачанов да организира -палатков лагер за завърналите се от чужбина,
Който желае да си дойде -14 дена на палатков лагер
39
4
 
27
 
! Отговори
Ели преди 2 месеца
Ние да си стоим вкъщи като затворници, да не работим, да не излизаме на разходка, а те СЛЕД обявеното извънредно положение продължават да пускат такива хора. Български граждани били... Като са български граждани да стоят тук, а не да идват да сеят зарази, а българските граждани, които плащаме данъци, работим и си харчим парите тук да сме потърпевши. Не може ли извънредното положение да се изразява в това да не се пускат такива хора?!
38
7
 
5
 
! Отговори
До 37 преди 2 месеца
Значи според теб съотношението е 1 към 50 качествени към некачествени.
Ии...значи и в България в момента е същото съотношение.
Предполагам, ти се приемаш за единия от тези 50.
Каквито са хората тук, такива са и когато емигрират.
Ако си метач в бг, ще си такъв и в Германия.
Ха сега се запитай и защо бг лекарите бягат от България? И те ли са предатели? Те ли са предателите или тези, които са ги накарали?
37
5
 
21
 
! Отговори
до 34 преди 2 месеца
Айде посмали. Много качествени хора не са избягали. Един от 50 избягал е качествен. Да не говорим, че дори не могат и да избягат, толкова са бездарни, че подвиха опашки всичките, след като останаха 3 седмици без работа. Толкова са успели и ценни, че ги изритаха моментално. Толкова добре са се уредили там, че нямат пари и 3-4 месеца да живеят, защото е много евтино. Айде нЕма нужда повече приказки. Не, не са добре дошли обратно, защото са некадърни и неквалифицирани. Точка.