За ужаса COVID-19: Разказва роднина на починалите майка и дъщеря у нас

Сестрата на 73-годишната жена е контактно лице, но никой не я потърсил
1 апр 2020 18:39, Нели Христова
108
За ужаса COVID-19: Разказва роднина на починалите майка и дъщеря у нас
Снимка: БГНЕС

Две от жертвите на COVID-19 в България бяха жена на 51-години и нейната майка на 73-години. Двете издъхнаха в болницата в Благоевград. Сестрата на възрастната жена контактувала с племенницата си малко преди да замине за София. И до днес никой не я е потърсил за да я изследва и да провери дали не е болна.

"Племенницата ми си тръгна от тук на 15-ти. Тя ряботи в оптика. След работа веднага си тръгва, отива на Централна гара, взима автобус към Благоевград, от там автобус към Разлог, където я посреща брат й. Нямала е никакви симптоми. На 18-ти вдига температура 39,8 и започва да я боли гърло. Обаждат се по телефона на нейния личен лекар в Благоевград. Той й предписал антибиотици. Два дни по-късно заболява сестра ми от същото", разказва възрастната жена пред "Господари на ефира".

Племенникът й откарва майка си в джипито в Разлог, а междувременно й правят и снимка на белия дроб, но той се оказва чист. Тогава те се връщат на село, но двете жени продължават да се влошават. На 24-ти март те отиват в Благоевград, където отказват да ги приемат.

"За тях нямало доказателство и докато не си направили тестове, не можело да ги приемат. Племенникът ми извадил 70 лева и платил два бързи теста, които се оказват отрицателни. След това вади 200 лева за два от другите тестове, а лекарите им казват да се върнат вкъщи", казва сестрата на починалата. Семейството се прибира в апартамента на сина докато излязат резултатите от тестовете. Те се оказват положителни.

"Чак тогава ги приеха в инфекциозното. Племенницата ми се е обадила на брат си и е казала, че ги откарват в реанимация. Това е последната ни връзка с тях. Другото е в ковчег", разказва през сълзи възрастната жена.

На лекарите отнема цели 10 дни да ги приемат за лечение.

"Безхаберието в селата, в провинцията, е така. Те ги изтърваха. Не е виновна астмата на племенницата ми", казва сестрата на починалата. Нейната племенница живеела в същия блок. За последно се видели на 13-ти март. Въпреки че е контактно лице, жената така и не е потърсена от РЗИ. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господ да ги прости! За такива които тях, "стойте си вкъщи и хвърляйте боб да ви мине", а за Киро Гела и разни депутатите още малко цялата болница ще затворят, защото са толкова "специални", че ще се затрием ако нещо и се случи!
84
0
 
11
 
! Отговори
инженер преди 4 години
има една поговорка, като знам какъв съм инженер ме е страх да отида на лекар
83
8
 
5
 
! Отговори
ПОШЛА ПРОПАГАНДА преди 4 години
ето това е този епидемия дето ни я спуснаха от посолството на САЩот тази суперопасна епидемия до сега се разболяха 400 бабичкиза 400 бабички построиха полеви болници, купуха 8000 вентилатора (дано да не сме платили 2 милиарда долара за тях като за 8-те 40 годишни бръкми), и нищожествата в бели престилки ни обесниха как няма места в болниците и как работели по 24 часа на денето това е цялата ви епидемия - поредната глобалистка лъжа !!!
82
12
 
9
 
! Отговори
1 преди 4 години
СТИГА с тая китайска зараза. Фирмите в България трябва да почнат работа ВЕДНАГА. Когато има Зараза от СПИН и Ебола в Африка, ЗАБРАНЯВАТ да се пътува към Африка и да пътуват Туристи към Европа. Трябва да гръмнат Банкя- лията Б.Б, и да стане Революция, за да се оправи България.
81
4
 
14
 
! Отговори
bafff преди 4 години
ми другаря борисов ви каза-стойте си у дома, това ви е лечението,щото ако се разболеете за вас няма тестове и болници,само умирачка.Ето сега като сме го "избрали" за МП човека си има всичко-доктори, тестове хеликоптери,добре че му плащаме всичко това, затова е важно е да си плащаме здравните осигуровки,толкова от герберското здравеопазване,цяло семейство е съсипано.Иначе няма да забрави да скръцне на медиите да разкарват такива журналисти с подобни интервюта а само на оздравели и с похвали.Ето стрина сталина ни похвали оня ден и на другия - хоп заемче едни 10 млд да има да плащаме и ние и деца
80
2
 
8
 
! Отговори
Измет преди 4 години
Или просто са ги мотали по нареждане отгоре,докато се влошат на максимум.За да влязат в кривата на генерала-коремен хирург.За пари тази власт е готова да ни избие всички!Още пляскайте на щаба и правителството,още.Те са жадни за власт и аплодисменти!
79
4
 
6
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Май нищо не може да се направи с тоя вирус. Просто те слагат там на една машина и толкова, но най-вероятно няма да оцелееш щом се е стигнало до това състояние. Тези, които се водят "излекувани", всъщност не са имали тежки симптоми и са го изкарали по-леко.
78
4
 
12
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
Дано не стигна никога до там, ама за такива "лекари" имам синозитки в изобилие. Ще му плюя в устата и ще му държа носа докато преглътне 39 градусовия ми секрет!
77
4
 
12
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
Ха, а разни общински съветници и Хасани от ДПС без симптоми ги вкарват в болница. Бойкооооо, *** да подарина внучка ти 100 корини, принцеси да станат!
76
7
 
54
 
! Отговори
Shshs преди 4 години
Чудна система. Уж се даряваха някакви тестове, а накрая се оказва че хем сме заключени, хем трябва сами да си плащаме тестовете Защо плащат тези жени, не са ли били здравно осигурени? И дори и да не са били може ли с температури да ги отпращат от болницата? За какво повишение на заплатите пищят тия смешни медицински сестри? Супер смешно правителство и супер смешна здравна система. Супер смешен европейски съюз и супер смешно овчеглаво панирано население.
75
2
 
8
 
! Отговори
KamKam преди 4 години
До 76.Бързите тестове у нас са тестове за антитела.Затова са били отрицателни.РСR e златният тест защото доказва антиген(самия вирус).Abbott току що изработи машина за бързо тестване за 5 мин,която е марка и може да се сложи дори в кабинета на личния лекар.Недостатък е ,че тества само 4 теста на час
74
0
 
26
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Аааа,за депутати,дума да не става,и ние ОБИКНОВЕНИТЕ хорица,сме за това депутатите да са с предимство!!!Все пак,те са "ЦВЕТА" на нацията....Нас и да ни няма,всичко ще започне и ще се възроди,именно от тях.....
73
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега разбрахте ли защо много хора спазват мерките? Не защото обичаме тиквите, а защото ни е шубе да влезем в българска болница.
72
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекар: благодаря за ръкоплясканията, но депутатите и богатите са с предимство. Нищо лично, но плащат повече. Не обичам да си цапам ръцете с бедни хора, директно им казвам, че за тях няма апаратура. Милионер съм и искам да стана мултимилионер.
71
2
 
44
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Добре де,призива е,"Кротувайте у дома,дори и при симптоми,ако стане критично,елате и УМРЕТЕ в болниците,та да Ви включим,в МАНИПУЛАТИВНАТА статистика"....
70
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Мутрoстан дават респиратор на този който плати повече! Нямаш ли пари директно те слагат в ковчег - може и още жив.
69
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко им ръкопляскате
68
0
 
16
 
! Отговори
Г-жа Стефанова преди 4 години
Искам да попитам жената дала интервюто къде са правени тези бързи тестове ,които се оказват НЕистински ? Това е важно за всички нас ! Моля да споделите с хората да не се лъжат !!! Моят тест е правен в лаборатория в София по PCR методика и е 100 % верен се оказа . За съжаление цената е горепосочената 100 лв.
67
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В държавата *** е така! Ако не кихнеш 200-300 лева си умираш като куче!
66
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората не разбират, че няма какво да се направи. Дори в първия ден на заболяването да те вкарат в борница - все тая. Това е като да се опиташ да спреш влака като застанеш срещу него на релсите. А стигнеш ли до интубиране, вече е съвсем Божия работа.