Преди да почине: 11-ата жертва на COVID-19 изпушил една последна цигара

81-годишният мъж имал тежка форма на диабет
3 апр 2020 10:16, Нели Христова
145
Преди да почине: 11-ата жертва на COVID-19 изпушил една последна цигара
Снимка: БГНЕС

Няколко часа, преди мъжът от Сара Загора да почине от COVID-19, той пожелал да изпуши една цигара. Това разказва пред "24 часа" изпълнителният директор на болницата проф. д-р Йовчо Йовчев.

81-годишният мъж бе приет на 25 март в Университетската болница в града с основно заболяване тежка форма на диабет - 27 промила кръвна захар, и бронхопневмония. Пробата му за коронавирус се оказва положителна и той бил преместен в Инфекциозната клиника.

Човекът починал към 19 часа в четвъртък. Няколко часа преди това се почувствал по-добре и дори пожелал да изпуши една цигара на прозореца и лекарите му позволили.

Клиниката по ендрокринология, в която е лежал първо болният, бе поставена веднага под карантина.

Оказа се, че и друг пациент на същата клиника - мъж на 61 години, приведен в нея в диабетна кома, също е с положителна проба за COVID-19, но двамата са нямали контакт помежду си, тъй като са били в различни стаи.

Персоналът от 15 души - лекари, медицински сестри и санитарки, които са имали работа със заразените, е тестван веднага за заразата. Пробите на всички са отрицателни, но хората са поставени под карантина по домовете си.

Починалият възрастен мъж живеел в старозагорския квартал "Зора" само със сина си. Още преди той да почине общината организира входa на жилищния му блок да бъде дезинфекциран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До онзи ден тия същите възрастни хора бяха ограбвани и бити от телефонни измамници и всякакви маргинални престъпници, и на никой от правителството нито съдебната система не му правеше особено впечатление, но сега Годжи започна да пуска и емоция. Едно ще е епичното в настоящето и бъдеще време, а това е цинизма и презрението което силните ще имат над слабите или тези дето нямат оръжие.
72
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хипократова клетва майнольо. 10 дни разиграват две жени с ковид и не ги приемат в болница, докато не си заминаха. А не трябваше ли да се борят за живота на всеки до последния му дъх, вместо да му помагат да умре по-бързо с цигара? Вие им ръкопляскайте още.
71
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сара Загора? Сериозно ли ... нивото на драскачите е като това на държавата, многооооо ниско
70
0
 
3
 
! Отговори
ПРОЧИСТВАНЕто преди 4 години
Идва нощта, пада мъгла,но аз ще чакам, аз ще чакам.Мойта душа търси следа,любимата жена очаквам.Близо до мен спира такси,защо ли в него ти не си. Цигара догаря, последна цигара,догаря и с нея нашата ЛЮБОВ.Цигара догаря, последна цигара,догаря и с нея нашата ЛЮБОВ.
69
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Български доктори сте убийци и си го знаете.
68
1
 
6
 
! Отговори
Срам ме е от вас преди 4 години
Този под мен си задава отговори. Именно това казвам, привидно здрав човек на средна възраст почива от преки последствия от вируса. Това е жертва на вируса. 81 годишен пушач, с отказали половината органи от тежкия диабен, не е пряка жертва на вируса, той дори и косвена не е. Защото и без вируса, жив нямаше да го изпишат.
67
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Персоналът от 15 души - лекари, медицински сестри и санитарки, които са имали работа със заразените, е тестван веднага за заразата. Пробите на всички са отрицателни, но хората са поставени под карантина по домовете си" - бе вие луди ли сте, ВСИЧКИ медицински работници в условия на карантина независимо дали работят или не със заразно болни ТРЯБВА да са със защитни облекла, презункцията е че всички са заразни. Както е тръгнало ще останем без мед персонал от едната ГЛУПОСТ.
66
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Двустранна бронхопневмония, ония цигара му дават защото се бил почувствал по-добре. Сякаш са искали да се отърват по-бързо от него. Такава е практиката по бг болниците. На възрастни хора ги тъпчат с разни неща за да умpът по-бързо и да не ги гледат дълго време. Така умориха мой близък навремето. Бази Боже у бг болница да влезеш.
65
4
 
8
 
! Отговори
Срам ме е от вас преди 4 години
В Италия нямаш 13000 които получават тежки симптоми на грип, основната група в Италия са хоспитализирани хора. Както и този човек в България, той е хоспитализиран заради захарта, не заради пневмонията. Никога не съм казал, че няма усложнения след вируса. Ако здрав получи усложнения от вируса и почине, тогава причината е вируса. Но когато някой на практика мъртъв, 27 захар на 81 години, те органите са му отказали. Смешно е да се говори за пряка вина на вируса.
64
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, човека е бил пушач и на 80 години.... а човека, който вчера почин на 40 години, който е бил спортист и непушач???? Или той не се брои????
63
0
 
14
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
А преди корона-вируса бяхме безсмъртни...
62
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виготура коронавируса ти смазва организма.и ти отключва заболяванията. Стигнал е до там.защото коронавируса е направил така.че тялото му да полудее и диабета да.излезе от и нтрол. Много сте.про *** конспираторите начело с антиваксърите. Баба ми има.всички ваксини и е на.96
61
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човека е усетил, че идва последния му час е затова е изпушил една цигара.Бог да го прости.
60
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срам ме е от вас - умирали са но не толкова масово. Коронавируса е нещо което прави така че заболяванията и слабостите ти да те.убият. ако си напълно здрав шанса короната да те убие е малък. Все пак има шанс. Какво и в Италия ли 13000 които получават тежки грипни симптоми от короната и в същото време.умират са.съвпадение. НЯМА ТОЛКОВА ОГРОМНА СЛУЧАЙНОСТ!!!
59
2
 
25
 
! Отговори
а-а-а,не преди 4 години
До Анонимен 50Ако не е пушил е щял да живее до 150 години!А сега само някакви 81!Между другото,и той,и лекарите са знаели какво става!И те са постъпили чисто човешки!Да са живи и здрави!
58
3
 
3
 
! Отговори
Баце Бойко преди 4 години
Другари и другарки-пушенето убива!
57
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пневмония и цигари. Комбинация за леко ***.
56
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имал е двустранна бронфопневмония предизвикан от вируса. И като добавим, че е диабетик и на 80 години е сигурен пътник. Магаретата-конспиратори се наредиха и под тази статия да ***.
55
2
 
11
 
! Отговори
Срам ме е от вас преди 4 години
Сайта worldometer където се води най-подробната статистика пише. Във Франция са починали 880 човека в старческите и домовете за специялни грижи през последните дни. По световната практика, трябва да ги включим в статистиката за ковид19. Не някои, всички, демек старите хора и болните хора до сега не са умирали.
54
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Срам ме е от васА, мен ме е срам от вас. Ясно е, че след зараза от Covid19 болните умират от усложнения вследствие на хроничните им болести. Мой колега / ЧЕЗ / почина два месеца преди пенсионирането му, беше заразен и бъбреците му отказали, друг е в болница - също заразен.... Не вярвам на "герои", които твърдят, че вируса не е опасен и от него не се умира.....докато стоят вкъщи и мърморят в нета.