Нови 69 души са с коронавирус, сред тях и 4 деца

Има трима починали за денонощието
Обновена: 6 май 2020 08:13 | 6 май 2020 08:07, Александър Попов
359
Нови 69 души са с коронавирус, сред тях и 4 деца
Снимка: БГНЕС

За изминалото денонощие са изследвани 1465 проби. При тях са установени 69 положителни резултати в 12 области. Така общо заболелите стават 1758.

Сред заразените има 4 случаи на деца между 2 и 15 години.

Има 9 нови заразени медици - в Пазарджик са седем и Видин двама. 18 са излекуваните за последното денонощие.

Активните области са 12, като новите случаи се разпределят така: София – 14, Пазарджик – 14, Благоевград, Ямбол – 8, Видин, Кюстендил – 7, Хасково - 5, Сливен - 2, Бургас - 1, Плевен, Смолян и Стара Загора - също по 1 случаи.

В Благоевград и Хасково са заразени по две деца между 2 и 15 години. Заразени са и 9 нови медици - 7 в Пазарджик и във Видин - 2.

Починали са мъж на 80 години във Велико Търново, мъж на 61 години от Габрово, и мъж на 78 г. от Сливен, всички те са с придружаващи заболявания.

Към общата бройка се добавя и починалата д-р Нели Пандова, чиято проба от вчера е положителна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мангъра получил паник атака, когато помислил, че се е заразил от коронавирус от пациент.Сега не му пука за вируса. Фалшива тревога.
260
9
 
9
 
! Отговори
изнервен преди 4 години
До Satanato. Ами той това го казваше постоянно близо два месеца. Като на интелигентни и разумни хора. НО, явно *** не е от тях и на него само крути мерки му се полагат.
259
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До анонимен 300А как остава на повърхности-нетечни, които може да пипнеш?
258
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега започва истинската СЕЧ !!!Това за което говореше Муфтаджийски преди два месеца ще се случи НО СЕГА.камиони с трупове.Това ви чака, *** !
257
6
 
25
 
! Отговори
Сиса преди 4 години
Значи аз седя 2 месеца затворена а на Великден и за 6 май ги пуснаха да заразяват и пият и пукат и сега пак трябва да седим 2 месеца
256
9
 
2
 
! Отговори
ъъъ преди 4 години
Определено мисля, че не се прави/ доскоро не се правеше - ситуацията във Видин, Сливен, Иван Рилски, Пирогов - го доказва. А Щаба успя за 2 месеца да завърти на 180 градуса цялата държава, но нямал компетенции да въведе ред в болничните заведения, викаш?
255
7
 
14
 
! Отговори
До анонимен преди 4 години
Вируса не може да бъде издишан във въздуха! Той само може да се изхвърли във капка или секрет, който ако попадне в лигавица тогава продължава работа!Тоест трябва да ти се изкашлят или кихнат до теб, вируса винаги е в течна среда, той не лети!Маската малко или много възпира ударната сила на кашлицата и изстрелването във въздуха на капчици!
254
0
 
9
 
! Отговори
До 294 преди 4 години
Ти откри топлата вода. А защо си мислиш, че това не се прави. Отделно смесваш решения на щаба, с решения на работодателите на болнични заведения. Или ако имаш частна болница с много добър приход, да си правиш пас, щото Щаба да плати и маските и тестовете и всичко. Значи разходите държавни, а приходите лични.
253
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо махнаха снощи КПП тата? За да може днес да отидат да ядат и пият и после да стане мазало! След 10 дена ще излезе и 6 май!
252
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Питам аз - как маска с клапан пази околните от носещият я? Тези хора си издишват вируси все едно са без маска?
251
1
 
9
 
! Отговори
Ташачев преди 4 години
Вземете глътка въздух докато можете
250
4
 
29
 
! Отговори
Моля ви хора преди 4 години
Спрете да ходите, носете маски, пазете себе си и другите, дайте да се пазим за да не ни затворят лятото и морето!Можем да спазваме стриктно правилата поне докато стане 30 градуса температурата!Дайте да бъдем умни хора а не гето!
249
8
 
7
 
! Отговори
ъъъ преди 4 години
Никой не иска масово тестване - но трябваше да има регулярно тестване на всички работещи медицински лица, не само заради тяхната, а и заради сигурността на пациентите им. При толкова малко болни и на практика блокирана здравна система това можеше да се направи, за да не се допуснат вътреболничните инфекции. Вместо ненужни КПП-та и пазачи по парковете трябваше да се контролират по-добре вече установените носители, за да не пламват цели махали. Ама те не търсеха ефективност, а ефект.
248
6
 
10
 
! Отговори
ХАХАХА преди 4 години
Аз съм пр***ст софиянец и съм над нещата!След малко съм на кафенеце,а после отивам в провинцията,която е под нивото ми,да ям агнешко,калориите ще ги изгоря на Витоша
247
16
 
10
 
! Отговори
Sata NATO преди 4 години
Колко по-простичко и честно щеше да бъде да каже - "Братя българи, нямам право да ви затварям като ***, вие сте достатъчно зрели и отговорни, виждате какво става в Италия, пазете се!' И "Препоръчваме ви това и това, ето ви маски от резерва, ето ви дезинфектант от резерва, моите пълномощия са дотук". Но не, трябва да се гоним като престъпници, да се затваряме като животни, да шием фалшиви маски и да се лаем и да се топим един друг. Не ме убеждавайте, че ме спасявате, смешни сте.
246
4
 
16
 
! Отговори
Новина преди 4 години
Ей сега Борисов каза по Бтв, че продължават ли да растат заразените, цитирам - " затваряме всичко пак"
245
16
 
8
 
! Отговори
Томас Джеферсън преди 4 години
По-добре опасна свобода, отколкото мирно робство.
244
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е че тук в България се успяхме да ограничим заразата! Ако направим сравнение със страните от западна Европа, тук на глава от населението жертвите са от 2 до 5 пъти по-малко. И никъде, абсолютно никъде няма масово тестване, така че и никой не знае реалния брой на заразените и излекуваните!
243
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нарастването на новите случаи е с 4-5% и това е най-ниският темп в ЕС - това е огромен успех за България. Но Борисов реши да ни натрие носа, защото не му се кланяме достатъчно.
242
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Инкубационният период може да е и седмица но реално при мен болестта се разви (макар и леко) чак след 20 дни !!!И се изчистих за около 2 месеца.------Аз знам, че ти си от изключенията.Затова казах - в над 97% от случаите инкубационният период е до 4 дни. А специално за тебе съм чувал, че си прекарал болестта по особен начин.