50-килограмово Кане Корсо нахапа жестоко 10-годишно дете

Възстановяването на детето ще продължи около половин година
Обновена: 3 юни 2020 14:49 | 3 юни 2020 14:34, Камелия Цветанова
293
50-килограмово Кане Корсо нахапа жестоко 10-годишно дете
Нахапаното дете. Снимка: БГНЕС

10-годишно момче беше нападнато и жестоко нахапано от 50-килограмово куче, порода кане корсо.

Възстановяването на детето ще продължи около половин година заради получените тежки наранявания, съобщи БНТ.

Още по темата

Инцидентът е станал в град Крън в събота. След игра с приятели, детето се прибира, когато на улицата, близо до дома си, среща жена с куче.

Момчето пита дали може да го погали, жената отказва. В следващия момент кучето се изтръгва от каишката и напада детето. На помощ се притичват съседи, които 10 минути се опитват да отместят животното от момчето.

С множество разкъсно-контузни рани по цялото тяло детето е откарано в Спешния център. Дни след инцидента, то се възстановява, но според лекарите от Казанлък лечението му ще трае около 6 месеца.

Бащата на момчето иска да се вземат мерки, за да се избегнат подобни тежки инциденти.

Това не е първият подобен инцидент с куче от тази порода. Миналото лято глутница кучета, сред които и кане корсо нападна и уби мъж край софийското село Владо Тричково.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кучето на екарисажа,стопанина в затвора,пострадалия обезщетен богато
143
0
 
10
 
! Отговори
Човек преди 3 години
И в този случай, както и във всички останали подобни вината е само и единствено на собственика на кучето... Много жалко, че това детенце е трябвало да преживее такъв ужас, но не всеки собственик на животно е безотговорен като този... Аз лично имам кучета, които са перфектно социализирани и никога не са правили никави проблеми, но докато всички хора не се научат да гледат кучетата си нормално, да ги социализират и да носят отговорност, то... все ще ставаме свидетели на подобни изродщини...
142
0
 
11
 
! Отговори
АНАЛОГИЯ преди 3 години
Ако се кача на ТИР и го засиля по пешеходната Витошка и разчитам, че хората ще ме виждат и ще се пазят сами,ще ме глобят ли 1000лв или ще ми повдигнат опит за предумишлено убийство на повече от едно лица?
141
1
 
14
 
! Отговори
Алеко преди 3 години
Ако беше в белите страни, собственика щеше да плати минимум 50 000 евро на жертвата. И там няма ама аз нямам пари, разпродава му се цялото иимущество докато се съберат парите. Ако няма пари пострадалият се обезщетява от фонд, който впоследствие съди ако трябва цял живот виновника, докато не се издължи до стотинка.Ако телесната повреда е тежка освен глобата лежи в затвора. А тука ги галим, ок гледай куче, но носи отговорност, е не се крий като мишок след инцидента.
140
0
 
11
 
! Отговори
Психари преди 3 години
Това да си осакатиш кучето, като му режеш ушите също трябва да се наказва. Нали знаете, че кучето няма вина, че така са го възпитали? Сигурно са го насъсквали срещу котки ЗАТВОР! ОПИТ ЗА ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО НА ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНО ЛИЦА, ПОДБУДЕНО ОТ ХУЛИГАНСКИ ПОДБУДИ!
139
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Куче нападнало човек - да се умъртвява веднага! Големи глоби и затвор за собственика!Най-опасните породи да се забранят!
138
0
 
36
 
! Отговори
Чаше Корсо преди 3 години
За мен, който си взима Кане Корсо, Кангал, Питбул, Ротвайлер и подобни, отглежда ги в панелен коптор от 28 кв. м., трябва директно да бъде освидетелстван и да бъде вкарван или в лудница или в затвор и да му се забрани да отглежда дори рибки.
137
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до заптиенамордниците не се следят от полицията, а от столичен или какъвто е там инспекторат.т.е. не с е следят... въпросът е защо ? Може би има много парички в кучкарския бизнес и много силно лоби ?
136
0
 
9
 
! Отговори
Заптие преди 3 години
Ако закона за намордници се следеше от господата "полицаи", както се следеше носенето на маски и ходенето по парковете по време на изолацията,ТОВА НЯМАШЕ ДА СЕ СЛУЧИ.Да се потърси сметка И на полицаите от РПУ-то, което отговаря за този район. Питайте ги кога за последно е правена акция или проверка за нарушения на закона за намордници. Айде питайте ги... Бати тюфлеците. Само знаят да прибират рушвет.
135
0
 
12
 
! Отговори
ааа преди 3 години
Те мерките са ясни - такова куче само с наморник. Ако е без наморник - който го види обажда се в полицията, снима, глоба за стопанина 5000лв и готово.
134
1
 
15
 
! Отговори
Булгаристан Табак преди 3 години
Глоба за куче без намордник = 1000лвГлоба за човек без намордник = 5000лвПАЛЦИ ГОРЕ ЗА ДОБРИТЕ ЗАКОНИ НА ГЕРБ!
133
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А най-ми е интересно, защо господа кучкарите, вместо да се държат отговорно, да се грижат за кучетата и хората около тях, само съветчета слушаме ? Обикновено е защо децата не били научени да обичат и галят кучета, обикновено " ми то детето се е уплашило и това е провокирало кучето". Сега па защо го е погалило... Явно всички сме длъжни да им обичаме кучетата, да ги галиме и да се жертваме, ако някое дето "нищо не прави" реши да пробва да ни убие... и децата явно и тях ... в ието на кучетата
132
0
 
4
 
! Отговори
Анти кучкар преди 3 години
взел лютив спрей на жената сцел да пази детето съм въпросът е че докато го извади ще е късно.
131
0
 
16
 
! Отговори
Страшно е преди 3 години
Много уpоди, тренират тези добри животни да са зли, да плашат и да нападат, разчитайки че могат да ги удържат във всеки един момент.Да ама не... един път да си забрави вратата отворена и тоя звяр ще убие някого.. после и затвора ви е малко. Факт.
130
4
 
2
 
! Отговори
Пинчо преди 3 години
До Зъл ПинчерА твоя мозък кога се активира? :D Така като гледам никога.
129
1
 
4
 
! Отговори
Споделено преди 3 години
Дано това дете след тоя случай да не почне да бие всяко куче, което види. Травма в детските години може и никога да не отшуми напълно.
128
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до Отговорност.каква отговорност ще носи, 100лв глоба ли ?а физическите и психически травми на детето ?Ако домашно куче (с чип) ухапе човек, да не говорим дете, глобата трябва да е хиляди и малко затвор, така, в зависимост от тежестта. Куче без чип се прибира от улицата без обяснения.Не мисля, че е проблем да се въведе и спазва, чудя се защо ли не е направено досега ? Може би заради многомилионния бизнес ? А децата кучета ги яли...
127
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има глуповати стопани с охромни развързани кучета и винаги казват то не йапе, не се страхувайте. Как кучето се държи със съопанина си и с други хора са мноого различни неща. А играещи кумета по 2-3-5 в група вече прищракват и действат като глутница - едно да джафне че някой му иска пръчката и са готови да нападат. Аз също съм с куче впрочем, мъничко, и само се чудя къде да го разходя от толкова свободомислещ народ.
126
0
 
11
 
! Отговори
Млад и богат тарикат преди 3 години
Горкото дете... сега ще носи посттравматичен стрес цял живот, избягвайки кучета, докато истината е, че трябва да се страхуваме от безотговорни хора, а не от кучетата.Безотговорни стопани си разхождат чудовищата без намордникБезотговорни политици не взимат мерки за глутницитеБезотговорни шофьори си ръчкат в телефоните, шофирайкиБезотговорни шофори се качват пияни/дрогирани зад воланаБезотговорни КАТ-аджии си затварят очите за нарушенияБезотговорни полицаи не спазват закони, които трябва да
125
1
 
9
 
! Отговори
До Иван преди 3 години
Детето в случая какво е криво, че да казваш, че родителите му били ло.ши? Възпитано е питало, може ли да погали кучето.А защо това куче да не са го използвали за боеве и оттам да напада всяко живо същество, защото се е озлобило? Има бая извратени хора, които биха платили и за подобно нещо и залагат пари, не е тайна Породата му си е на убиец, но от няма нищо да иска да разкъса дете?Иначе нямам нищо против хората, които спазват правилата и имат куче. Проблемът е, че повечето не го правят.