41 са новите случаи с коронавирус у нас. Починал е един човек

В интензивни отделения са 12 души
Обновена: 6 юни 2020 09:30 | 6 юни 2020 07:50, Петя Славова
178
41 са новите случаи с коронавирус у нас. Починал е един човек
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От изследваните през последното денонощие 1196 проби 41 са с положителен резултат. Това показва Националната информационна система. Разпределението по области е, както следва: Благоевград – 1; Бургас – 1; Враца – 2; Габрово – 1; Кърджали – 2; Пазарджик – 2; Плевен – 1; Разград – 3; Сливен – 6; София област – 7; София – 13; Шумен – 1; Ямбол – 1.

Още по темата

Общо потвърдените до днес 6.06. случаи на коронавирус в България са 2668. Активните случаи са 980. Излекувани са общо 1528 лица, като 138 от тях са регистрирани през последното денонощие.
В лечебни заведения за болнична помощ се намират 147 пациенти с доказан COVID-19, като 12 от тях са настанени в интензивни структури.
 
Националната информационна система показва, че до момента медицинските служители, при които е констатирана коронавирусна инфекция у нас, са общо 288 лица. За последното денонощие са регистрирани 2 нови случая - на медицински сестри от Самоков.

160 са общо починалите лица, при които е бил доказан COVID-19. Последният смъртен случай, регистриран към 5 юни, е на 60-годишен мъж от Пазарджик, хоспитализиран в УМБАЛ "Свети Георги", гр. Пловдив. Няма информация пациентът да е имал придружаващи заболявания.
 
Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семейството и близките на починалия мъж.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете това тестване ,че ще надминем комшиите...
17
14
 
19
 
! Отговори
Боби преди 3 години
Предсказват, че ще има коронавирус поне 5 години. Ако останат мерките, на хората ще им писне и ще се вдигнат на бунт. Не може да затворят хората години наред и да ги изолират с маски.
16
5
 
5
 
! Отговори
Подигравки преди 3 години
До Т.ШакСамо това ли запомни от жалкото си полугодие? Ако не те предупредят, ще бъдеш първа вселенска жертвичка и ще ревеш. Сега се подиграваш, на кого? На еснафлъка си.
15
4
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Някакъв психопат се е разписал ама да *** на дърво!
14
11
 
12
 
! Отговори
Ганчо преди 3 години
Агнешкото, ракията и зелената салата излиза, заключвайте бай *** пак да си седи у дома!
13
26
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
Вярвате ли още на тези измамници ?Гласят си рецултатите, както им е изгодно.В момента обработват страхливите и колебаещите се.Истинският "пик" го готвят за наесен. Канят се отново да ни затварят.Хора, не се поддавайте на манипулация !Бъдете трезвомислещи и здраво стъпили на земята.Вярвайте на това, което виждат очите ви, а не на това, което ви поднасят мисирките.Може ли някой обикновен човек да провери достоверността на тези числа ?Не !
12
32
 
23
 
! Отговори
Ужасена преди 3 години
Ужас майко мила, пламнахме!!!! Връщайте строгите мерки, затворете българина под строга карантина защото се е разбеснял, разгащил и отпуснал!Всеки ден в магазина правя забележки и то на млади хора дето не носят маски!НОЩ, върнете мерките защото пак пламнахме!Върнете КПП тата, маските на открито, затворете заведенията, плажовете и парковете!Излизане само по нужда или до магазин, но само с декларация! Върнете глобата от 5000 лв за без маска, затвор или поправителен труд!
11
28
 
11
 
! Отговори
Затваряй преди 3 години
И какво сега - огнищата са по малките населени места където КПП-та нямаше. Това доказва, че КПП-та са нужни и трябва да има навсякъде. Освен това трябва да се затворят всички бизнеси и магазини, освен хранителните, за неопределено време и да се отмени туристическия сезон. Да се затворят пак хората по къщите и да не им се дава да мръднат. Казах!
10
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на тиранина румен радев ветоти, който съсипа България!
9
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пълна отговорност за тези нови заболели хора носи борисов и бандата му. решението им да убият възрастните хора заради кръчмите не е правилно
8
24
 
22
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Излизам на детската площадка пред блока вчера - гледам - наредени чували с трупове, а хладилните камиони чакат, да ги натоварят. Викам си: "Много хора ще измрат, яко ще измрат!"
7
3
 
32
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
мислете на изборите защото тези управници ще ни затрият заради бензиностанцииказина и игр зали тях живота на българите ама изобщо не ги интересува
6
9
 
21
 
! Отговори
шезлонгите са важни преди 3 години
ръст за седмицата над 400% (((
5
8
 
15
 
! Отговори
;-) преди 3 години
"Епидемия с невиждана ярост в човешката история"
4
6
 
27
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Да водите точна сметка,ей! Вчера бехте пропушили 12 !!!Да не се излагаме пред чужденците ! Пари чакаме от тях !!!
3
42
 
36
 
! Отговори
x преди 3 години
Никой не ви вярва вече. Животът си тече с пълна сила.Влизам вчера в болница да ме прегледат и виждам следното: посреща ме охраната и няма маска, на регистратурата момичето няма маска, докторката и тя няма маска. Щом в болницата никой не вярва, аз ли да се тревожа.
2
18
 
36
 
! Отговори
Мутаф Дупнишки ГЕРБ преди 3 години
Слабо, слабо, а трябваше вече да измирате с камиони.
1
28
 
10
 
! Отговори
Затваряй преди 3 години
КПП на всяко село трябва - факт