Доц. Мангъров пресметна: 280 000 души в България са се срещнали с коронавируса

По думите му смъртността не е по-висока от предходни години
Обновена: 5 юни 2020 11:22 | 5 юни 2020 09:17, Нели Христова
389

Според доц. Атанас Мангъров втора вълна на коронавируса няма да има, а 4 на 100 души от населението на България вече са се срещнали с COVID-19. Той е щастлив от края на брифингите, тъй като според него там не се е споделяла информация, касаеща широката публика.

Още по темата

Ако статистиката на доц. Мангъров е вярна, 280 хил. души в страната ни вече са се преминали коронавируса.

"Правилната форма беше както учи медицината. Става дума за нова инфекция, срещу която никой няма антитела. Така или иначе тя ще мине през цялото земно кълбо. Трябваше да се действа по начина, по който се действа при всяка респираторна инфекция", категоричен бе лекарят, който през цялото време поддържаше тезата, че крайни мерки срещу COVID-19 не са нужни.

По думите му случващото се сега не е новост и смъртността в страната през тази година не е по-висока, отколкото през миналата или по-миналата година.

"Това, което многократно казахме и много боли е, че ние нямаме материала, който да загива", категоричен бе доц. Мангъров пред Bulgaria ON AIR.

Инфекционистът изрази задоволство от срещите си с премиера.

"Това, което говоря от началото, се случи въпреки съпротивата на много хора от Щаба. Премиерът успя да разбере, че няма сериозен медицински проблем, става дума за неща, които са политически, икономически, финансови", добави той.

Доц. Мангъров изтъкна, че в България има 140 души, починали вследствие на коронавируса за тези 3 месеца, а още 30 хиляди по други причини.

"Ако ние нямахме технологията, с която да следим тази инфекция, ние тези 140 души нямаше да ги видим", категоричен бе той.

Началникът на Детската клиника към Инфекциозна болница в София заяви, че не прогнозира втора или трета вълна на COVID-19. "Ако вирусът не изчезне, може да имаме единични случаи през студените месеци", коментира доц. Мангъров.


389
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
358
1
 
1
 
! Отговори
да,да ама не преди 1 месец
Закрит Медицински съвет към Министерски Съвет - със специалисти знаещи и можещи! Остава да действа НОЩ с един специалист - Кунчев донякъде разбиращ от вируси! Докъде!?
Мутафчийски - коремен хирург!
Кантарджиев - гъбички!
Кунчев - бактериални и вирусни инфекции предавани от животни и кръвосмучещи на хора!
Кой им е вирусолога? Кой им е консултанта по вируси?
Не се заяждам! Искам да знам!
357
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
вярвам на доц.Мангъров и нека кажат и покажат защитните облекла които са дали на болницата в Сливен там където почина лекарката от инфекциозно отделение -много бързо я забравихме дали тази лекарка е имала от прословутите защитни облекла които се изнасят за други държави .Защо точно в Сливен има толкова заразени лекари сигурно е от облеклата които са им дали .Нека да кажат и покажат облеклото с което е работила лекарката .Защитни облекла за бълг.медици -няма освен за ВМА
356
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен : Аз написах това : Благодаря на смелите и честните лекари, които не се поколебаха да кажат истината. Те бяха малцина, на тях поклон.
355
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българинът е такава голяма овца, че безропотно вярва на шайката измамници управляващи държавата му ! България се сочи отдавна като една кошара за овце, на територията и не пребивават човеци а овче стадо ! Мангъров е прав, но за ХОРА, а за ОВЦАТА прав е щабът от измисленяци цитиращи данни нямащи нищо общо с действителността ! Мр'ете овце, яко мр'ете, така ви нареди генералчето-хирург по червата ! Не ме трийте мисирки !
354
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Благодаря на смелите и честните лекари, които не се поколебаха да кажат истината. Те бяха малцина, на тях поклон."

В блатная ги бутаха от прозорците на панелките строени по метода на Злобин...../това е подобно на..Враждебна/ хи хи.
353
9
 
11
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 месец
Това докторче много иска да се прочуе. Комплексите избиват. Няма нищо лошо в това.
Но с банални и махленски приказки едва ли е възможно. Още повече когато са неверни.
352
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хубава работа ама... дошла от към Индия
351
8
 
10
 
! Отговори
Handel преди 1 месец
"Lockdowns Are Feeding Authoritarian Appetites"
Преди малко прочетох статия на английски с горното заглавие - което посочва главната причина за разпространението на паниката и на истерии от типа "Яко ще ***!".
В свободен смислов превод "Ограниченията засилват диктаторските апетити".
350
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Така е ..Не се казва стаден а колективен имунитет. Клъстерите по махалите какво са пак същото. Хората които водят здравословен начин на живот, не са дебелаци нито пушачи имат по добри шансове да оцелеят. Вируса ще се самоограничи и ще изчезне до края на лятото, това е научната логика и ние поназнайваме нещичко..
349
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този господин ще остане в историята на България и българската медицина, като един от малкото стожери на мачканата, но несломима истина. Защото медицината е наблюдение и алгоритъм от решения.
Рано или късно съвестта на лекарите в конфликт на интереси или на невежите мишки с титла доктор ще се обади и тогава ще плащат лихвите на скрупулите си.
348
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Да се направят тестове на всички ,болните да се лекуват ,здравите да ходят на работа!"-каза го човека още на 3тия ден.Но плешивия мишок и Барба Ганьос ревнаха в хор "Ще ***".
Е ,нищо не се случи нито по Великден ,нита по Гергьовден нито въобще.
„НОЩ" и Барба Ганьос по новия закон за всяване на страх ,трябва да са по килиите.Но Каскета си трае ,защото е слуга на д-р Ганьос от Банкя.
347
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Благодаря на смелите и честните лекари, които не се поколебаха да кажат истината. Те бяха малцина, на тях поклон.
346
18
 
16
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 1 месец
доц.Мангъров казва истината от средата на март.Всичко което каза за вируса ,вече се случи.Просто глупавите и недоучили герберасти заложиха на един кариерист-коремен хирург от кюстендилските села ,навлякъл генералски мундир и взел за свой кумир банкянския *** с пожарникарско образование."Чували" ,"камари от трупове" ,"хладилни камиони" и "яко ще се мре" ,това бяха думите на невежите герберасти и Султана на Герберистан.
345
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имаше един телевизионен театър в соца - Рози за д-р Шомов. В този стил и по повод на въпроса от вчера дали да благодарим на щаба, което е безпредметно. Но аз искам да благодаря на доцент д-р Мангъров за това че имаше смелостта да каже истината и да я отстоява до ден днешен и да бъде искрицата надежда в този безпрецедентно тежък момент. - Рози за д-р Мангъров и поклон за смелостта и доблестта.
344
12
 
19
 
! Отговори
Жули преди 1 месец
Мангъра много взе да дразни.
343
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Работатат на докторите е не да пресмятат,това е работа на статистиката.Работата на докторите е да лекуват.Нека споменатият по-горе доктор да каже колко болни от вирусът е излекувал,и после нека да продължи с джангър-мангърът си.То бяха празни приказки,то беше чудо.А истината е че никой нищо не можа да направи ссрещу вирусът в целият свят.
342
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така си хвърлям по една тенджера на тротоара да лангърка и каквото излънгърка докато се изтърколи,това и аз мангъркам-лангъркам за някой лев откраднати държавни пари и много лангъркане за по петминутки слава!
Лангър-мангър и те така!
Благодаря за вниманието,лангър-мангърррр,дрънчим на кухо,все пак!
341
18
 
20
 
! Отговори
Менгеле преди 1 месец
Аз съм го пресметнал отдавна: Мангъров е престъпен кретеноид!
340
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да ходи тея да ги разправя на Американците. Ще го изгонят с камъни.
Там вече са измрели повече хора пълното във всички войни на САЩ след ВСВ.
Ние сме някакви из,роди дето и вирусите не смеят да ги приближат. :)
339
21
 
28
 
! Отговори
истина преди 1 месец
този е луд .Кой плаща та му се дава гласност