Доц. Мангъров пресметна: 280 000 души в България са се срещнали с коронавируса

По думите му смъртността не е по-висока от предходни години
Обновена: 5 юни 2020 11:22 | 5 юни 2020 09:17, Нели Христова
389

Според доц. Атанас Мангъров втора вълна на коронавируса няма да има, а 4 на 100 души от населението на България вече са се срещнали с COVID-19. Той е щастлив от края на брифингите, тъй като според него там не се е споделяла информация, касаеща широката публика.

Още по темата

Ако статистиката на доц. Мангъров е вярна, 280 хил. души в страната ни вече са се преминали коронавируса.

"Правилната форма беше както учи медицината. Става дума за нова инфекция, срещу която никой няма антитела. Така или иначе тя ще мине през цялото земно кълбо. Трябваше да се действа по начина, по който се действа при всяка респираторна инфекция", категоричен бе лекарят, който през цялото време поддържаше тезата, че крайни мерки срещу COVID-19 не са нужни.

По думите му случващото се сега не е новост и смъртността в страната през тази година не е по-висока, отколкото през миналата или по-миналата година.

"Това, което многократно казахме и много боли е, че ние нямаме материала, който да загива", категоричен бе доц. Мангъров пред Bulgaria ON AIR.

Инфекционистът изрази задоволство от срещите си с премиера.

"Това, което говоря от началото, се случи въпреки съпротивата на много хора от Щаба. Премиерът успя да разбере, че няма сериозен медицински проблем, става дума за неща, които са политически, икономически, финансови", добави той.

Доц. Мангъров изтъкна, че в България има 140 души, починали вследствие на коронавируса за тези 3 месеца, а още 30 хиляди по други причини.

"Ако ние нямахме технологията, с която да следим тази инфекция, ние тези 140 души нямаше да ги видим", категоричен бе той.

Началникът на Детската клиника към Инфекциозна болница в София заяви, че не прогнозира втора или трета вълна на COVID-19. "Ако вирусът не изчезне, може да имаме единични случаи през студените месеци", коментира доц. Мангъров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
341
2
 
1
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Закрит Медицински съвет към Министерски Съвет - със специалисти знаещи и можещи! Остава да действа НОЩ с един специалист - Кунчев донякъде разбиращ от вируси! Докъде!?Мутафчийски - коремен хирург!Кантарджиев - гъбички!Кунчев - бактериални и вирусни инфекции предавани от животни и кръвосмучещи на хора!Кой им е вирусолога? Кой им е консултанта по вируси?Не се заяждам! Искам да знам!
340
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вярвам на доц.Мангъров и нека кажат и покажат защитните облекла които са дали на болницата в Сливен там където почина лекарката от инфекциозно отделение -много бързо я забравихме дали тази лекарка е имала от прословутите защитни облекла които се изнасят за други държави .Защо точно в Сливен има толкова заразени лекари сигурно е от облеклата които са им дали .Нека да кажат и покажат облеклото с което е работила лекарката .Защитни облекла за бълг.медици -няма освен за ВМА
339
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен : Аз написах това : Благодаря на смелите и честните лекари, които не се поколебаха да кажат истината. Те бяха малцина, на тях поклон.
338
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българинът е такава голяма овца, че безропотно вярва на шайката измамници управляващи държавата му ! България се сочи отдавна като една кошара за овце, на територията и не пребивават човеци а овче стадо ! Мангъров е прав, но за ХОРА, а за ОВЦАТА прав е щабът от измисленяци цитиращи данни нямащи нищо общо с действителността ! Мр'ете овце, яко мр'ете, така ви нареди генералчето-хирург по червата ! Не ме трийте *** !
337
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Благодаря на смелите и честните лекари, които не се поколебаха да кажат истината. Те бяха малцина, на тях поклон."В блатная ги бутаха от прозорците на панелките строени по метода на Злобин...../това е подобно на..Враждебна/ хи хи.
336
10
 
11
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
Това докторче много иска да се прочуе. Комплексите избиват. Няма нищо лошо в това.Но с банални и махленски приказки едва ли е възможно. Още повече когато са неверни.
335
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубава работа ама... дошла от към Индия
334
9
 
10
 
! Отговори
Handel преди 3 години
"Lockdowns Are Feeding Authoritarian Appetites"Преди малко прочетох статия на английски с горното заглавие - което посочва главната причина за разпространението на паниката и на истерии от типа "Яко ще ***!".В свободен смислов превод "Ограниченията засилват диктаторските апетити".
333
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Така е ..Не се казва стаден а колективен имунитет. Клъстерите по махалите какво са пак същото. Хората които водят здравословен начин на живот, не са дебелаци нито пушачи имат по добри шансове да оцелеят. Вируса ще се самоограничи и ще изчезне до края на лятото, това е научната логика и ние поназнайваме нещичко..
332
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този господин ще остане в историята на България и българската медицина, като един от малкото стожери на мачканата, но несломима истина. Защото медицината е наблюдение и алгоритъм от решения.Рано или късно съвестта на лекарите в конфликт на интереси или на невежите мишки с титла доктор ще се обади и тогава ще плащат лихвите на скрупулите си.
331
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Да се направят тестове на всички ,болните да се лекуват ,здравите да ходят на работа!"-каза го човека още на 3тия ден.Но плешивия мишок и Барба Ганьос ревнаха в хор "Ще ***".Е ,нищо не се случи нито по Великден ,нита по Гергьовден нито въобще.НОЩ" и Барба Ганьос по новия закон за всяване на страх ,трябва да са по килиите.Но Каскета си трае ,защото е слуга на д-р Ганьос от Банкя.
330
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодаря на смелите и честните лекари, които не се поколебаха да кажат истината. Те бяха малцина, на тях поклон.
329
19
 
16
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 3 години
доц.Мангъров казва истината от средата на март.Всичко което каза за вируса ,вече се случи.Просто глупавите и недоучили герберасти заложиха на един кариерист-коремен хирург от кюстендилските села ,навлякъл генералски мундир и взел за свой кумир банкянския *** с пожарникарско образование."Чували" ,"камари от трупове" ,"хладилни камиони" и "яко ще се мре" ,това бяха думите на невежите герберасти и Султана на Герберистан.
328
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше един телевизионен театър в соца - Рози за д-р Шомов. В този стил и по повод на въпроса от вчера дали да благодарим на щаба, което е безпредметно. Но аз искам да благодаря на доцент д-р Мангъров за това че имаше смелостта да каже истината и да я отстоява до ден днешен и да бъде искрицата надежда в този безпрецедентно тежък момент. - Рози за д-р Мангъров и поклон за смелостта и доблестта.
327
13
 
19
 
! Отговори
Жули преди 3 години
Мангъра много взе да дразни.
326
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работатат на докторите е не да пресмятат,това е работа на статистиката.Работата на докторите е да лекуват.Нека споменатият по-горе доктор да каже колко болни от вирусът е излекувал,и после нека да продължи с джангър-мангърът си.То бяха празни приказки,то беше чудо.А истината е че никой нищо не можа да направи ссрещу вирусът в целият свят.
325
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така си хвърлям по една тенджера на тротоара да лангърка и каквото излънгърка докато се изтърколи,това и аз мангъркам-лангъркам за някой лев откраднати държавни пари и много лангъркане за по петминутки слава!Лангър-мангър и те така!Благодаря за вниманието,лангър-мангърррр,дрънчим на кухо,все пак!
324
19
 
20
 
! Отговори
Менгеле преди 3 години
Аз съм го пресметнал отдавна: Мангъров е престъпен кретеноид!
323
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ходи тея да ги разправя на Американците. Ще го изгонят с камъни. Там вече са измрели повече хора пълното във всички войни на САЩ след ВСВ.Ние сме някакви из,роди дето и вирусите не смеят да ги приближат. :)
322
22
 
28
 
! Отговори
истина преди 3 години
този е луд .Кой плаща та му се дава гласност