Българите най-много вярват в конспирации, свързани с коронавируса

Оглавихме класацията, подозирайки, че COVID е създаден умишлено
6 юни 2020 10:30, Петя Славова
239

България оглави класация по вярване в конспирации за коронавируса. Това показва проучване на "Галъп Интернешанъл", проведено през март сред 28 държави от 4 континента. От всички участници в проучването българите са най-подозрителни към произхода на заразата.

58% от българите смятат, че коронавирусът е създаден умишлено като биологично оръжие. Тази теория подкрепят и в Еквадор и Палестина, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата

На другия полюс пък са босненците, като едва 16% от тях са на мнение, че Ковид-19 е лабораторно създаден. 18% от англичаните и японците също не вярват в умишленото разпространение. Пандемията от коронавирус даде почва на редица конспиративните теории.

И още – мнозинството от българите смятат, че заплахите от Ковид-19 са преувеличени. 72 на сто от анкетираните са на мнение, че опасността не е голяма. Това нарежда страната ни на трето място по скептицизъм, след Босна и Херцеговина и Северна Македония.

В рамките на няколко месеца стотици конспиративни теории заляха интернет пространството. Според една от тях заразата може да се лекува чрез консумацията на метилов алкохол. Според друга 5G мрежите са източник на инфекцията. А най-широко застъпената е, че вирусът е създаден в лаборатории.

А най-подходящото място за разпространение на конспирации продължават да са социалните мрежи, където милионите мнения стигат дори и до изобретяването на нови теории.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия обнови условията за употреба на ядрено оръжие - ответният удар сега е легитимен и за защита на съюзниците17. Руската Федерация си оставя правото да използва ядрено оръжие в отговор на използване срещу нея и (или) нейните съюзници на ядрено оръжие и други видове оръжие за масово поразяване, а също така в случай на агресия срещу Руската Федерация с използването на обичайно оръжие, когато под заплаха е поставено самото съществуване на държавата.
152
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС и НАТО имаха интерес от територията на България (не от България) началото на 2000, когато Русия беше още слаба и на колене. А сега когато Русия е световна военна и икономическа сила и разполага със космически военни сили и хиперзвукови ракети които могат да унищожат САЩ и цялаото НАТО за часове, вече няма никаква полза от територията. Очетрава се много грозем Булкикаут.
151
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 158"Скоро .."Мечтите са безплатни. То вие и без това пари нямате.
150
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 157Самолетите са купени и в близко бъдеще ще влязат в употреба. Свиквайте, защото ще ви се налага.
149
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро членове на ЕС и НАТО като България ще станат тежест на съюза и ще има не Булекзит, ами Булкикаут. И товага българите ще видят кон боб яде ли, вече никой няма да ги иска за съюзници. А Китай си върви напред и се развива.
148
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първите пилоти вече заминаха да се обучават как се бомбят руски кошници.---Браво! А като се обучат първите пилоти и когато САЩ доставят новите модерни 50 годишни F-17 Block-70V за които РБъто се ръси милиарди предварително, обучените пилоти ще фръкнат ли с новите модерни 50 годишни F-16 Block-70V да освободят Крим от руския ботуш и да забият украинското знаме в столицата? (под музикален съпровод на "Трава у дома" изпълнявана от Илон Мъск)
147
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 155 Преди това сме били езичници, вярвали сме в духовете на Ванга един вид :)) Падналите!
146
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А че Българския Народ е насила християнизиран и славянизиран от Византия през 866 г. българина дали вярва?Щото не се изучава вероятно умишлено в Учебниците по История за да не се узнае сигурно щото е срамно и позорно след близо 1200 г.
145
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 152"Условията на труд в Китай са хиляди пъти по-добри от членката на ЕС и НАТО България където българина член на ЕС и НАТО работи като скот за парчето хляб"Ох какво ви чака, нямаш си и идея.
144
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"А в Крим какво знаме се вее?"Рушко. Щото си нямат Ф-16.
143
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай е най-мощтната световна икономика. Китайската комунистическа партия си е поставила за цел 2022 година да изкорени бедността, а с тези темпове може и по рано да изпълни целта си. Условията на труд в Китай са хиляди пъти по-добри от членката на ЕС и НАТО България където българина член на ЕС и НАТО работи като скот за парчето хляб.
142
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименА в Крим какво знаме се вее?
141
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До F-16 Block 70VПървите пилоти вече заминаха да се обучават как се бомбят руски кошници.:)))))
140
3
 
0
 
! Отговори
F-16 Block 70V преди 3 години
Важното е, че въпреки икономическата криза, бунтовете и фалита на държавата, САЩ като сериозни партньори ще доставят на РБ новите модерни 50 годишни F-16 Block 70V на РБ която се изръси милиарди за тях. Защото САЩ са сериозни партньори на които може да се разчита и които винаги изпълняват договорите си.
139
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 148Вие не вярвате, че нещо ще ви опре до ***. Разглези ви подобряването на живота.Нищо, когато дойде 16 часовия работен ден в китайски завод за купа ориз и супа от прилеп, с решетки на прозорците, за да не ви дойде идея да скочите оттам от отчаяние, ще забравите и за конспирации, и за "мъдрост" и за "***".
138
3
 
1
 
! Отговори
Второто идва... преди 3 години
НАЙ-ГОЛЯМАТА КОНСПИРАЦИЯ Е, ЧЕ НЯМА ИСТИНА! И, че видиш ли това в огледалото е случайно :)))))))))Истина има и тя е в Библията!!! Българинат въпреки, че му промиха мозъка чрез Комунизма е Православен и не спи... знае какво става!
137
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там където имаше най-много тестове на нови антени, там имаше и най-много "корона" болни. Това не е вирус, а последици от микровълново облъчване. Да не забравяме, че диапазона от честоти ще е от безобидните 2,4 гхц до над 60 гхц !! И всичко това ще може да се контролира с едно натискане на копчето. От нормален джиесем сигнал, до микровълново оръжие. Освен това не става въпрос за нормални, а за насочен лъч, който се движи заедно с посоката на клиента. Т.е няма измъкване ако и ни чипират преди това
136
0
 
2
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Анонимен 140По добре е да си мълчиш и да те мислят че си ***, отколкото да си отвориш устата и да го докажеш.Да си чувал за такива болести като чума, коремен тиф, туберкулоза, проказа и т.н.? Не си, нали? Защото майката природа не може да ги създаде...
135
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупостите на Галъп. Аз смятам, че масата от българите дори не са добре информирани относно опасностите на 5Г и горе казаните неща. В САЩ, Англия, Германия..хората вече протестират масово срещу 5Г. Ще е добре, ако не наричаме истината конспирация, а лъжата на правителствата и технократите - истина.
134
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусът е 100 % лабораторно създаден. Дали китайци или американци са го създали, не знам. Но вирус с такава ярост не може да е само природен. Направили хибрид между свински грип и СПИН. В лабораторията са взели коронавирус на грип и са му сложили белтъци на СПИН.