Пак висок брой на новозаразени с COVID, починали са трима

Общият брой на заболелите у нас достигна 2889 души
Обновена: 10 юни 2020 08:23 | 10 юни 2020 07:00, Петя Славова
98
Пак висок брой на новозаразени с COVID, починали са трима
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пореден втори ден на висок брой на новозаразените с коронавирус, показват данните на Националната информационна система.

Още по темата

За днешния ден новите случаи са 79, което е с четири по-малко от предходния ден. Така общият брой на заболелите с коронавирус у нас става 2889. Направените PCR теста за последното денонощие са 1777.Новият коронавирус е констатиран при 302 лица - медицински служители. Пет са общо новите случаи, установени в София, Сливен и Ямбол.

Активните случаи в момента общо са 1099. Хоспитализирани са 161 души, като в интентизво отделение се намират 13, а за последните 24 часа са излекувани 36 пациенти. общият брой на преборилите коронавируса са 1623. Смъртните случаи са се увеличили с трима и така общият брой на жертвите на коронавируса у нас достигна 167.

Последните случаи са на жена на 76 години с пневмония и придружаващо сърдечно заболяване. Мъж на 53 години с придружаващо сърдечно заболяване и хронично белодробно заболяване и мъж на 76 години с пневмония и с други придружаващи заболявания.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.

След резкия скок на новозаразени, държавният главен здравен инспектор Ангел Кунчев обяви, че ще предложи удължаване на епидемичната обстановка, за да може да се налагат мерки за влизащите в България от страни с висока заболеваемост от COVID-19.

Днес премиерът Бойко Борисов и Щабът ще обсъдят дали да отпадне извънредната епидемична обстановка в страната или тя да бъде удължена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
А сега как щелъжеш?
88
0
 
0
 
! Отговори
Diamond Princess преди 3 години
До Сега е момента(80) - Вижда се от кораба Diamond Princess - там бяха затворени от самото начало. От 712 случаи 48 са още болни (три месеца по-късно), 4 са к.р.и.т.и.ч.н.и и 13 п.о.ч.и.н.а.л.иили в % ~ 7 от 100 се нуждаят от дълго лечение, 2 от 100 са п.о.ч.и.н.а.л.и. Или накратко от всеки 10 заразени един или двама се нуждаят от болница. При 6 милиона население, ако се заразят всички наведнъж ще ни трябват 600 000 бонични легла.
87
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките спираха епидемията, а чалгарите и мангърите казваха, че нямало епидемия и мерките били излишни.За да си чалгар и мангър, трбява да си много прос и нахален.
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До маската 88Остави тези приказки за тумби; семейство лекари от Нова Загора са носители. И група работници от старозагорска фирма.
85
0
 
4
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
До залози и парадокси. А случайно да гледаш какво става по света? Аман от кре.тени.
84
0
 
2
 
! Отговори
До 89 преди 3 години
Теб те рабрах, просто *** са изтрили коментар, докато пиша и 85 стана 84, а твоят 86-85.
83
3
 
15
 
! Отговори
Владо преди 3 години
До До 85Аз говоря за всички, които си мислят, че някой нон-стоп ги манипулира по цял ден и се е заинтересовал от тях. Като имало по-малко тестове излизали по-малко заразени. Това е пълна глупост, срещу която дадох аргументи по-долу. Направо не мога да повярвам, как може хората да са толкова глупави и в същото време да си мислят, че са толкова умни, че са успели да разкрият световната конспирация Ковид. Смешници.
82
2
 
15
 
! Отговори
маската преди 3 години
според мен основната част от хората си спазват важните мерки. Маски на закрито, т.е. магазина и дистанция при разговор. Но има едни хубави хора, за които това няма как да стане. Вижда се, че са от Пазарджик и Сливен. Те се събират на тумби и щъкат насам натам. Ако тези квартали не се затворят, трябва да се затвори всичко. Това обаче не може да стане. Така че щаба да избира първия вариант.
81
2
 
13
 
! Отговори
До 85 преди 3 години
Ами, утре като умре баба ти (хипотетично, не дай си Боже), аз ще ти обяснявам тук, че е умряла от старост, че важното е да имаш силен дух и не трябва да се поддаваш на манипулации, че няма вирус и т.н. Тогава ще си на друг акъл и няма да говориш толкова на едро и без да мислиш.
80
14
 
6
 
! Отговори
залози и парадокси преди 3 години
На 15 май, с фмилията се обзаложихме на кутия сладолед, че на 15 юни ще се удължат "мерките". Мисля си, че ще я откараме до 15 септември - дано да бъркам!Ще разтягат извънредните ситуации, обстоятелства, случки и измислици, докато на тях им е кеф.Хем ще затягат, хем туризъм ще правят - *** че разбери.За пари става въпрос, за много пари.
79
3
 
17
 
! Отговори
Владо преди 3 години
До ХмммЗащото мойто момче тестовете се правят, когато някой отиде в болницата и каже, че се чувства зле. Също когато докажат, че заразен е контактувал с група хора ги тестват и тях. Колкото повече такива има, толкова повече тестове правят. Тестовете не се правят на произволен принцип! Всичките сте едни баламурници, които само плямпат, но нищо не знаят. МНОГОЗНАЙКОВЦИ заслужавате всички да го прекарате вируса, за да ви дойде акъла, че мерките не бяха и не са излишни!
78
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво толкова има да изпита българина. Какво.?!! ! Достатъчно болна нация сме, че един вирус да ни уплаши. Мокър от дъжд не се бои. Важно е да имаш силен дух и да не се поддаваш на манипулации. Как за толкова години живот не ни се доказа, че българската медицина е толкова загрижена за нашето здраве. Сънувам ли, що ли.
77
6
 
2
 
! Отговори
Учител 1ви клас преди 3 години
"Агнешкото и гюбеците на бай *** излизат наяве!"=========Оценка на заданието:Изпълнение - 4Оригиналност -2Общо - среден 3
76
7
 
7
 
! Отговори
страшен '' преди 3 години
Всичко е ясно, Борко си е опекъл тиквата и така се бетонира до изборите..........после ще ''спечели'' и ето ти ЦАР!
75
8
 
7
 
! Отговори
Сега е момента преди 3 години
Сега е момента да видим колко е опсен този вирус - заразени са 50 човека в завода в Доспат. Били са на затворено и на гъсто - така, че са поели много вируси. Предполагам не са атлети на 25 години в отлично здраве. По скоро са средно статистически лелки и чичаци, със средно статистическо здравословно състояние, на средна възраст. Айде да видим колко ще умрат. Аз залагам на 0.
74
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приготвяйте декларациите, ще заключват гадинките
73
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пукницата от абитуриентските излиза!!!
72
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука някакви невежи клоуни само се присмиват на щаба и злорадстват постоянно.Но сте малцинство драги клоуни. Нещо са ви вдигнали членския внос и сте станали много заядливи.
71
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Агнешкото и гюбеците на бай *** излизат наяве!
70
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***-ия в нищо не можеш да го убедиш. Трябва сам да го изпита. Както е тръгнало, скоро и това ще стане. И онези в Сърница, и Доспат до оня ден са си мислели, че проблемът с COVID-19 не ги засяга, че всичко е твърде преувеличено и т.н., но сега със сигурност са на друго мнение. Е, малко е късно вече, вторият акъл на българина се включва на скорост чак когато стане белята...