Затвориха ДГ в Добрич заради възпитателка с COVID-19

Жената е хоспитализирана, на контактните се правят тестове
9 юли 2020 17:15, Ния Христова
0
Затвориха ДГ в Добрич заради възпитателка с COVID-19
Снимка: Pixabay
Затвориха детска градина в Добрич заради положителен резултат за коронавирус на възпитателка, съобщи bTV. Сградата на детското заведение се дезинфекцира. Помощник-възпитателката миналата седмица се е почувствала зле, била е на работа, но без да има контакт с децата. 
 
Тя отговаря за 8 деца, а от детското заведение съобщиха, че през последните два дни е посрещала деца и от друга група. На всички контактни лица са направени PCR тестове за COVID-19.
 
След като излезнат резултатите, ще се вземе решение кота отново да отвори врати детската градина. Всички 25 служители до тогава ще останат под домашна карантина. 
Още по темата
 
Учителката в неделя е била хоспитализирана в нервното отделение на болницата. Кръвния тест за коронавирус на жената е отрицателен, но PCR тестът дал положителен резултат. След това е преместена в COVID сектора на болницата. 
 
От РЗИ-Добрич уточняват, че приемът в нервното отделение е спрян. Пациентите, които са там на лечение, се изписват по преценка на лекуващите ги лекари и съобразно здравословното им състояние се поставят под 14-дневна карантина. 
 
Двама абитуриенти от Добрич са сред заразените в града. Тяхното състояние е добро и са поставени под домашна карантина. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари