189 нови случаи на коронавирус у нас, един човек е починал

Половината заразени са в София
26 юли 2020 06:41, Александър Попов
157
189 нови случаи на коронавирус у нас, един човек е починал
Снимка: Pixabay

189 са новите доказани случаи на заразени с коронавирус през изминалото денонощие, при направени общо 2161 PCR теста, показват данните от Националния информационен портал.

Най-много заразени има отново в София - 92, следват Варна с 16 и Благоевград - 15.

Още по темата
Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 15; Бургас - 4; Варна - 16; Габрово - 7; Добрич - 6; Кюстендил - 4; Монтана - 1; Пазарджик - 5; Перник - 2; Плевен - 1; Пловдив - 8; Русе - 7; Силистра - 5; Сливен - 2; Смолян - 5; София област - 4; София (град) - 92; Хасково - 2; Ямбол - 1.

Потвърдените случаи на COVID-19 у нас са общо 10 312, като към момента 4668 от тях са активни.

5306 са излекуваните, от които 54 са регистрирани през последното денонощие.
 
С доказана коронавирусна инфекция в лечебни заведения за болнична помощ се намират общо 694 пациенти, 33 от които са настанени в интензивни отделения.
 
Починалите, при които е бил доказан COVID-19, са 338. За последните 24 часа е починал 1 човек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ваксина против СПИН няма. Вече 40 години.Що мислите, че срещу ковид19 ще има?
95
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Първо, тамифлу не е ваксина, и второ противогрипни ваксини има.
94
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Аз проценти не знам, но четох, че сме на първите места по невярващи. Съвсем не се опитвайте да им обяснявате, че никой не ги чипира, следи и т.н. Подобни са с мания за величие и смятат, че в мозъците им ще намерят нещо супергениално! Забелязвате ли, че за повечето глу.пави неща сме винаги първи?
93
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Прочетох някъде дават 30, някъде 40%, точно не помня къде. Около мен също доста хора не вярват изобщо. А вие с какво доказвате как ви манипулират, чипират, и пр.? Дайте доказателства, не това, че забогатяла фармацевтичната промишленост, защото е смешно!
92
7
 
2
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Ваксина няма да има, защото не направиха такава и срещу другите грипни щамове. Припомнете си фарса с ваксината "Тамифлу".....
91
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Двете крайности са грешка. Нито паника, нито отричане. Средният път е най-правилният. Работете, ходете по улици и паркове и се помъчете да спазвате някои правила. Твърдо за ваксина, понеже дори и за три месеца да е, така броя на заразените ще намалява постепенно до изчезване. Тези, дето не вярват, е възможно да се превърнат в престъпници.
90
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Около 40% отричали вируса. Това е голям процент, затова ще се влачим повече от другите"-----------------------Това пък откъде го взе, че 40 % отричали вируса?! Може и да има някои, но те са пренебрежимо малко, има ги навсякъде по света. Хората НЕ ОТРИЧАТ вируса. Те се дразнят от преекспонирането, манипулирането, психозата. Негодуват от това, че щетите от "мерките" твърде много надхвърлят щетите от самия вирус и не виждат здравия смисъл. И прочие, и прочие... Но не отричат вируса като такъв
89
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До некой - някой да те кара да се криеш, ходи си по молове, по улици, по планини, на работа, на курорти, е, май само в България, защото сте мнооооооого умни! Не ни слагай думи в устата, които никой от вярвящите не е и споменал дори!
88
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Аз не се учудвам на неверниците, защото подобни са ме питали как може да вярвам, че Слънцето е звезда и че Земята се въртяла, ами нали водата ще се разлее!? Какво искате от подобни. Епидемии винаги е имало, ще има и занапред.
87
5
 
5
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Дали ще се страхуваш от вируса, и ще се скриеш в бункер от страх, щом Господ е решил да отнеме нежната ти душица или крехкото ти телце изгуби битката със смъртта, то ще отлетиш на небето независимо от това, че си спазвал мерки. Важното е дали ще умреш свободен, или ще умреш като мишка......
86
3
 
3
 
! Отговори
БАЦО С КАСКА преди 3 години
ТУКА ИМА НЕКОИ ГЕРБАЖИЯ ?
85
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
разните протести започнаха да дават резултати! да си търсят обезщетение от нинова и фигуранта!
84
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Аз също съм на мнение, че не трябва да има мерки, защото при такива глуп.ендери нищо няма да се получи. Само ще протакаме, и икономическите, и другите загуби ще са повече. По-точно, ние вече се влачим в сравнение с другите. С една дума, шокова терапия, защото на задръс.тен мозък друго не върви.
83
5
 
4
 
! Отговори
Пипи преди 3 години
Докладват се ЧИСЛА, не цифри! Цифрите са само 10 на брой- 0,1,2....9. С тях се записват числата. Не се научихте, бре! Как сте завършили образованието си? Погледнете статистиката и на другите държави, за да се убедите, че работата не е на майтап. Чудно ми е колко от вас, неверниците, биха оцелели например преди 100 год. по време на Инфлуенцата, не спазвайки никакви разумни мерки... Иначе примери за масов мор в човешката история бол. Защо си мислите, че сега не е поредният такъв тежък момент?
82
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Около 40% отричали вируса. Това е голям процент, затова ще се влачим повече от другите. Затова аз съм на мнението на един от коментиращите, че трябва да се отменят маски и всичко, зада стане нетърпимо, и тогава сами ще си затегнат мерките. Иначе загубите ще са много повече и отново и отново ще сме пак на опашката. Свикнахме за лоши неща първи, за добри - последни.
81
6
 
4
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Числата, които ни се сервират всяка сутрин, са по японската система "нагодиго". А тези тестове реагират на грипен вирус. Майтапа ще е есента, когато се появят поне още два от старите щамове и интересното е тогава как ще ги разпознават. Мошеници.
80
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хм... Гърците от 14 юли въведоха задължителните тестове. На Кулата не секнаха потоците от преминаващи, даже има и опашки. Опашки имало, пишат медиите, и в лабораториите . Логично е да има ДРАСТИЧНО повишаване на броя тестувани, ПОНЕ толкова, колкото са преминаващите границата. А то няма. Прегледах назад данните - броят направени тесгове преди и след 14 юли е сходен. Къде са тогава резултатите? И какви са изобщо тези цифри, които ни сервират всяка сутрин?...
79
6
 
5
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
От усложненията на който и да е грип умират по няколко хиляди в България и стотици хиляди по Света. Спрете да се страхувате от това вирусче и си извоювайте отново свободата.
78
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за 2020 има нула жертви от ковид 19. Умрели са С ковид 19.Айде стига вече.
77
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НЕКОЙЗа цялата 2019 има 10 жертви от грип в България.