Австрия въвежда нови правила за влизане от България

Вече ще се изисква тест, не по-стар от 3 дни
Обновена: 25 юли 2020 19:43 | 25 юли 2020 19:43, Веселина Йорданова
16
Австрия въвежда нови правила за влизане от България
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

При влизане в Австрия от България от 00:00 часа на 27 юли всички трябва да представят сертификат за отрицателен ПСР-тест за коронавирус, не по-стар от 3 дни преди пристигането в страната, както и медицинско удостоверение по образец на немски или английски език.

По информация на посолството ни във Виена това се отнася за всички български граждани, пътуващи от България за Австрия, както и граждани на Европейския съюз, пристигащи от България.

Досега се изискваше всички граждани, които пътуват от България до Австрия, да предоставят на австрийските власти сертификат с отрицателен резултат от ПСР-тест, не по стар от 4 дни преди влизане в страната, а при липса на сертификат пътуващите се поставяха под 14-дневна домашна карантина.

Според новите мерки, обнародвани в Австрийския държавен вестник, ако не бъдат представени изискваните документи, гражданите ще бъдат поставени под 10-дневна домашна карантина или карантина в подходящо място за настаняване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И транзитно преминаващи?
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кой ще ми плати теста?
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
заради безхаберника борисов ограждат българия със стена,
11
0
 
1
 
! Отговори
S преди 3 години
8, много под нивото си ми и не ми се занимава с теб. Предпочитам да споря с някой умен.
10
8
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Заради такива недоразумения като врача (мъжки род на врачка, няма общо с руски език) Мангъров трябва сега да понасяме унижения. Народа е много *** щом слуша един пишман доктор!
9
2
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ = Мафия преди 3 години
Че то остана ли някоя държава,която да не ни е наложила някакви ограничения заради увеличаващия се вече два месеца брой на заразените?
8
1
 
5
 
! Отговори
До 6 S преди 3 години
Даже не знаеш какво е цифра и какво е число, а ми говориш какво знаели и децата. Те децата знаят повече от теб и не вярват на твоите дивотии.
7
0
 
1
 
! Отговори
!? преди 3 години
Къде може да се намери този образец, за да го попълни човек.
6
6
 
5
 
! Отговори
S преди 3 години
До До неспазващите: Как ще ни искат с тези цифри, които се публикуват всеки ден? Между другото и децата разбраха, че статистиката в BG е фалшива. Ще го разберат и австрийците. Лошото е, че тези, които разкатаха фамилията ще останат безнаказани.
5
3
 
9
 
! Отговори
До неспазващите преди 3 години
До 3Аз дали съм зомбиран или съм платен, това по никакъв начин не променя факта, че гърците вече искат отрицателен ПСР, за да ни пуснат, а сме под карантина в Литва,Нидерландия, Великобритания,Словакия, Италия, Австрия и с ограничения за Дания, Финландия , вероятно има и още..И като ме наречеш ***, по какъв начин променяш ситуацията, че не ни искат?
4
5
 
14
 
! Отговори
Пепито преди 3 години
Гащници сме си ние и все някой друг ни е виновен! Да обвинявате Австрия, с десетилетия по- напред от нас, че си гледа интереса и пази народа си от заразните Бай ***, това означава, че акълът ви е по- малък от на пиле! Хахаха! Всезнайковци драскачи...
3
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До неспазващитеЗомбиран, или платен идеот.
2
13
 
4
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
тия фашисти да не останат по назад от противните маляки ....
1
16
 
17
 
! Отговори
До неспазващите преди 3 години
Пък после пак драскайте по форумите как нямало вирус, не слагайте никъде маски, ходете по мачове, дискотеки и протести, и не се чудете защо европейските държави почнаха една по една да ни слагат под карантина.Щото решихте, че всичко е минало. Ама другите държави не мислят като вас. Тук не става въпрос нито за щаба, нито кой какви европари щял да краде. За останалите в Европа ние сме вече рискови.