24-и ден продължават протестите в София и страната

Хората постепенно се събират на познатите места
Обновена: 1 авг 2020 20:06 | 1 авг 2020 19:32, Петя Славова
266

 

За пореден 24-и ден демонстранти се събраха на протест в София. Недоволните от правителството са заели пространството в Триъгълника на властта, като трети ден те не пускат и движението на кръстовището при "Орлов мост".
Още по темата

Протести има и в други градове на страната, като блокада има и на пътя Стара Загора - Хасково, а хората там се заканиха да блокират АМ "Тракия", но от полицията обещаха да не позволят това да се случи.

Във Варна също се бяха събрали протестиращи на площад "Независимост".

Снимка: БГНЕС

Малко по-рано стана ясно, че е нараснал броя на новозаразени с коронавирус полицаи, които са охранявали протестите. Затова от днес органите на реда, които охраняват демонстрациите ще са по-малко.

Блокадите предизвикаха недоволството на други граждани и на няколко пъти се стига до различни сблъсъци. Първият инцидент бе свързан с възрастна жена, която размаха бастун срещу Петър Кърджилов,  който я провокира също. Кърджилов, който се изявяваше като PR на бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева, бе арестуван.

В късните часове на 23-ия ден е имало още един инцидент след като двама мъже са направили опит да запалят една от шатрите на протестиращите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей,пазете дядо Йоло,че и той облече дрешка с надпис Системата ни убива.Може утре сутрин вече да не му убива..
149
14
 
3
 
! Отговори
Сашко преди 3 години
До всички съграждани-овце не се пънете по форумите....много скоро нещата по улиците в столицата а и не само там ще се променят!Какво мислите ще се случи септември при следващото заключване...сами се сетете!Хората губят права и Свобода драги ми овчици не им пука за вашето движение по кръстовищата!Изцяло е погазена конституцията на НРБ от управляващите!Правителството управлява със заповеди-пълен смях!Аутопсиите са забранени...изведнъж почнало да им пука за човечеството...Извършва се геноцид
148
0
 
0
 
! Отговори
До долния преди 3 години
Това от кой Дневник е? Да не е онзи, на червените обувки?
147
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червените искали оставка. Ами спечелете си изборите другари *** и тогава покажете какво можете. Така власт никой няма да даде. А хората знаят какво е комунист да те управлява. Не са забравили лукановци, виденовци и др. подобни.
146
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чедата на червената номенклатура искат оставка. Няма как да се случи. Най-голямата заслуга на Бойко е тази, че никога няма повече да допусне червената комунистическа напаст до властта.
145
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ревете , герберасти, кеф ми е да ви слушам. Смъртоносно сте ранени, нали? Няма вече страх от гадове като вас, разплатата идва!
144
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тия заблудените червени позитанковци се надяват на оставка. И да се въргалят още 25 дни по паветата, никой власт няма да им даде никога. Така и не проумяха тия комунистически отрочета, че никога няма да победят Герб на избори. Просто комунизмът няма почва у нас.
143
8
 
1
 
! Отговори
до 149 преди 3 години
Демокрацията означава който има пачки с евро и кюлчета с неясен произход - доживотен затвор. Който разграбва банки - доживотен затвор. Ако прокуратурата е в комбина с крадците, народът въздава улично правосъдие.
142
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БАС ЛОВЯ,ЧЕ 90% ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СА КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕНИ,И ТИЯ *** ИСКАТ ДА РАЗБИВАТ ДЪРЖАВАТА
141
2
 
15
 
! Отговори
Заради преди 3 години
тоз оредял протест нищоправеца фелдфебел пак ще трябва да се плюнчи на микрофона и да ръчка хората
140
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберунгели, съветвам ви да емигрирате с накрадените пари, докато е време. Скоро ще бъде късно. Никой няма да бъде забравен.
139
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 117Не лъжи. Ръста на БВП на Румъния, за който говориш е за периода от 2000 до 2009г. След 2009 и те са като нас. Относителния ръст на БВП на Германия и Франция например е като нашия.
138
1
 
22
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
Протеста няма да пребори мафията, защото те са мафията, те са мутрите, те са децата на убийците- шумкари, те са ченгетата на задкулисието, те са милионерите с куфарчетата, те са малките ЧЕРЕПИ! Време е да ги изкореним от България!
137
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестиращите с положителна проба, марш, в домашна карантина, 14 дена.
136
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен142И на следващите избори изненада - пак печели Бойко А Корнелия пак мрънка с наведена глава на пресконференцията ...
135
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
85 Това може да узнаем, като всеки протестиращите даде проба за корона вирус.
134
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да нарушаваш всякакви закони , да лежиш по кръстовищата , да тормозиш толкова хора и да казваш че се бориш срещу мафията и за справедливост
133
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалкото е, че този протест се прави с нашите пари откраднати от Черепа.
132
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека да се вдигнем на контрапротест и да покажем че нормалните хора сме повече
131
5
 
6
 
! Отговори
БСП, ДПС и Черепа преди 3 години
Ще ви тормозим по пътищата защото не ни давате властта.