Починалият от коронавирус 19-годишен младеж бил диджей

Момчето било докарано в болницата в тежко състояние
1 авг 2020 16:45, Петя Славова
128
Починалият от коронавирус 19-годишен младеж бил диджей
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

19-годишното момче, което почина днес от коронавирус във Велико Търново се е заразило по всяка вероятност в дискотека. През лятото абитуриентът от Строителния техникум се отдавал на любимото си хоби - музиката и водел партита в едно от нощните заведения в града.

Още по темата

Младежът бил приет да следва във Висшия институт за архитектура и строителство. Балът му за завършване на средното образование бил в края на юни, а първите симптоми са се появили на 7-и юли. Лекарите са приложили дори терапия с кръвна плазма, за да спасят младия пациент, но организмът му не издържал, предава "24 часа".

Д-р Стефан Филев, директор на областната болница "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново коментира, че момчето било докарано при тях в тежко състояние. "Положихме всички усилия, за да го спасим. Дайте идея - как да убедя младите хора, че спазването на дистанция, ограничаването на контактите, носенето на маски не са ограничение на свободата, а спасение от вируса!", каза лекарят.

Според близки на починалото момче кметът на Велико Търново Даниел Панов е положил също огромни усилия, търсейки консултации от медици в София, които от първия ден на заразата са на първа линия и проследяват развитието на болестта и терапиите, от които тя се влияе.

Абитуриентът от строителния техникум не е празнувал бала със съучениците си от Американския колеж "Аркус" във Велико Търново, където се заразиха с COVID-19, по данни на Регионалната здравна инспекция в града, 60% от присъствалите момичета, момчета и техните учители.

Тържеството на училището се проведе на 27-и юни, а общо 42-а души са присъствали - 23 бяха заразени.
Родители и абитуриенти допускат, че масовот заразяване е станало в дискотека, където те са пушили наргилета, при което не са били спазвани условията за хигиена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
2
 
! Отговори
ES преди 3 години
Вие сте пълни *** .С момчето са си правили експериментално лечение .Давали са му лекарство ,което е експериментално,т.е не е доказано как действа .Правете си изводи ! Никои не умира от пневмония .Дано всички някой ден си платят .
108
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен нетрол преди 3 години
Тези статии са създадени само за работно поле на платени и неплатени ***. Мир на духа на това момче, много рано е бил натоварен с тежка работа и големи амбиции... 19-годишните преживяват смазващ натиск от родителите, приятелите и изискванията на социума (системата).Което доказва още веднъж, че живота е оцеляване. А хуманността се изразява с лицемерна загриженост.
107
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да дават на всички пари, заразените са на първа линия, не само на мед. персонал.
106
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябвало е да пита над 50% от българите.Тя щяха да му обяснят, че вирус няма.Ако пък има...пиенето на ракия предпазва от него.Бог да прости момчето.
105
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма вирус всичко е конспирация казал диджея и хвърлил топа. Иначе щаба бил виновен че плашил народа..
104
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе работата е ясна. Правили са си експериментчета. Както с борчето преди няколко седмици.
103
8
 
2
 
! Отговори
до 75 от славянин преди 3 години
''Ако получиш инсулт, как ще се лекуваш сам?Ами ако имаш диабет? Ами ако ти блъсне кола? Изобщо ти нормален ли си започвам да се съмнявам. Не можеш да контролирфаш целия живот. Това говори за психично отклонение.''Само хранителният режим, който спазвам от 27 години ме пази от получаването и на инсулт, и на диабет, а аз освен него правя още няколко неща! Тези две болести са изключителна привилегия на хроничните скара-бираджийско-ракиджийските типове, мисли за тяхното, не за моето здраве!
102
5
 
3
 
! Отговори
до 75 от славянин преди 3 години
''Ако получиш инсулт, как ще се лекуваш сам?Ами ако имаш диабет? Ами ако ти блъсне кола? Изобщо ти нормален ли си започвам да се съмнявам. Не можеш да контролирфаш целия живот. Това говори за психично отклонение.''Сега ще ти обясня каква е причината за получаване на диабет!? Диабетът е автоимунно заболяване получено в резултат на яко раздрънкана имунна система, която атакува клетките в панкреаса синтезиращи инсулин и ги унищожава, защото ги разпознава като чужди за тялото!
101
4
 
4
 
! Отговори
до 75 от славянин преди 3 години
''Ако получиш инсулт, как ще се лекуваш сам?Ами ако имаш диабет? Ами ако ти блъсне кола? Изобщо ти нормален ли си започвам да се съмнявам. Не можеш да контролирфаш целия живот. Това говори за психично отклонение.''Ти знаеш ли причините за получаване на инсулт и за диабет!? Инсулт се получава от наблъскването на мозъчните ти артерии с холестерол и засядане в тях на кръвен съсирек! Как ще получа инсулт, ако артериите ми са идеално чисти и кръвта ми също!?
100
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами джипитата се скатават и трябва да се самолекуваш. Как няма да бъде докаран в тежко състояние? Джипито му да коментира сега публично! Бил ли е преглеждан въобще и ако не - защо? Била ли му е исписана терапия от лекар - или само стой си вкъщи!
99
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лоша работа
98
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може и да е качен в реаномация четири дни преди да почине,преди това като е лежал в ковид отделението дали е бил на амфетамини? Това е в отговор на глупостите на част от пишещите тук,че се е влошил и починал заради вземането на наркотици.
97
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грешното леварство колеги.# HCQ
96
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог да го прости момчето. Това е май най младата жертва в България на тая гад?
95
1
 
9
 
! Отговори
До103 преди 3 години
Младежът е качен четири дни преди да почине в реанимация,преди това е бил на лечение в ковид отделението на Мобал Стефан Черкезов.
94
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След 2 седмици късметлии и щастливци ще са тези за които все още има места по болниците. Носете си маските!
93
13
 
7
 
! Отговори
ДО 102 преди 3 години
СЕКТАНТ ИСПАНСКАТА ПНЕВМОНИЯ НЕ ГРИП БЕШЕ ПРЕЗ 1918-1919 ЧИСЛАТА И ГОДИНИТЕ НЕ СА СЛУЧАЙНИ ЗАТОВА ВИ ИЗТИПОСАХА И ЛЪЖАТА 2019 ТОГАВА МНОГО ДОКТОРИ И ВЕЩИ ЛИЦА КАЗВАТ ЧЕ ПОВЕЧЕТО БОЛНИ УМИРАТ ОТ МИЗЕРИИТЕ И УКОПИТЕ ПРЕЗ КОИТО СЕ ВОДЯТ ПЪРВИТЕ СВЕТОВНИ ВОЙНИ ИМА МИЛИОНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА НО ПОНЕЖЕ СИ СЕКТАНТ И ДЕЗИНФОРМИРАН ПАПАГАЛСТВАШ ГЛУПОСТИ СТАДОТО И ТОГАВА ХОДЕШЕ С МАСКИ НО САМО СТАДНИТЕ СЕКТАНТИ НОРМАЛНИТЕ НЕ СЛАГАХА МАСКИ !
92
12
 
9
 
! Отговори
От 102 преди 3 години
Да допълня, втората вълна на испанския грип покосява млади хора в наглед чудесно здраве. И при коронавируса започнахме да наблюдаваме същото явление, но все още е като изключение. Очаква ни интересна есен...
91
6
 
10
 
! Отговори
ДО 101 ПАПАГАЛА преди 3 години
ТИ КАКВО МИ ПОВТАРЯШ ПАПАГАЛИЗМИ БЕ СЕКТАНТ ИМАЛИ ПРИЧИНА ДА НЕ ПРАВЯТ АУТОПСИЯ ЕДНО ЗАБЛОДЕНО СЕКТАНТЧЕ ТРЪГНАЛО ДА МИ ДАВА МНЕНИЕ...НАШИ ПАТОАНАТОМИ ИСКАТ ДА ИЗВЪРШВАТ АУТОПСИИ НО ВИЕ СЕКТАНТИТЕ НЕ ИМ РАЗРЕШАВАТЕ ЗА ДА НЕ БЪДЕТЕ РАЗКРИТИ
90
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви наркотици,какви пет лева,момчето е било в реанимация седмици наред. Айде всички големи разбирачи и доктори се извъдихте!