Трима задържани след като кола опита да премине блокадата

Образувано е досъдебно производство
18 авг 2020 07:20, Петя Славова
937

 Напрежение е имало между демонстранти и шофьор в 40-ия ден на антиправителствени протести в София предаде Bulgaria ON AIR. Трима участници в протестите снощи са задържани за проявена агресия към семейство, съобщи пресцентърът на МВР.

Няколко часа по-рано протестиращи на кръстовището пред Румънското посолство нападнаха жена, непожелала да се подчини на незаконната блокада на пътя.Тя се опитала да премине през блокадата като заради това бе счупено предното стъкло на колата й. Демонстрантите я обвиниха, че е искала да ги прегази.

Жената е пожелала да дойде полиция и колата й бе ескортирана до Първо районно полицейско управление за снемане на показания от семейството и други, присъствали на инцидента, предава "Дарик".

От МВР по-късно уточниха, че около 22.00 часа на 17 август 2020 г. е получен сигнал на телефон 112, че семейство с две малки деца – момче на 2 години и момиче на 9 години, са станали жертва на нападение на лица, провеждащи незаконна блокада на кръстовището пред румънското посолство на булевард "Ситняково" в София.

Семейството е пътувало с автомобила си в посока от улица "Черковна" към булевард "Цариградско шосе", когато на кръстовището леката кола е била спряна и обградена от агресивно настроени протестиращи.

Още по темата

При проявената агресия са счупени стъкла и фарове на управляваното от 44-годишната жена МПС. Служители на СДВР незабавно са се отзовали на сигнала, подаден на телефон 112. След проведената операция от района на кръстовището успешен е изведен автомобила, заедно със семейството.

За нападението са задържани три лица, които са участвали в нерегламентирания протест. Във връзка с нанесените щети на МПС-то е образувано досъдебно производство по чл. 216 от НК за унищожаване на чужда движима или недвижима собственост.

Разследването и работата по случая продължават под ръководството на СРП.

Във връзка с провеждането на незаконни протестни действия Столичната дирекция на вътрешните работи предупреждава жителите и гостите на София да осъществяват с повишено внимание придвижването си на територията на града. Заради категоричния отказ на организаторите да спазват изискванията на закона,

СДВР не осигурява провеждането на тези нерегламентирани мероприятия. Отговорността за това е изцяло на лицата, които се самоопределят като организатори на незаконните действия и на тези, които нерегламентирано блокират пътни кръстовища.

За да бъдат предотвратени нежелани инциденти, призоваваме столичани и гостите на града да шофират при отчитане на по-сложната пътнотранспортна обстановка. СДВР препоръчва управлението на МПС да се осъществява след своевременно информиране за промените в пътнотранспортната обстановка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


937
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
708
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обикновено около протеста е бъкано с куки, но когато това стана, наоколо нямаше кьорава кука. Нарочно се скатаха, за да стане проблем и да обвинят протестиращите. Когато се разбра, че проблем няма да стане, куките бавно и достолепно се появиха. Аман от милиционерски постановки. Жената е в истерия, но протестиращите показаха разбиране. Още в началото, по мегафона предупредиха, че в колата има деца.
707
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези *** са издевателствали,защото са видели жена зад волана. В същото време преди това са пуснали джип,който бил от техните. И имат претенции да говорят от името на народа. Имате късмет,че наистина не сме управлявани от хунта и диктатура,защото в такива условия,първо това изобщо не би се състояло, второ-участниците е него никой нямаше да им знае и гроба след това.
706
4
 
27
 
! Отговори
ШАХ и МАТ !!! преди 3 години
Брей каква я мислиха и режисираха и какво стана !!! Толкова пари хвърлени за палатки, надници на спонтанно протестиращите, храна , озвуаване и платено за толкова чужди медии, а Борисов не захапва стръвта . Как ще ги оправдават тези разходи без реално полицията поне да се опита да разгони момчета с бухалките , и тогава света да види как се реве по медиите. Че и на Фътмаka от Москва ще му набиват канчето тъй като не оправда очакванията им.
705
7
 
17
 
! Отговори
1 преди 3 години
време е радев да последва съдбата на Чаушешко
704
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 739Да "пратят"? Протестиращите работят за мутри. Може би затова такива още не са "попаднали" там, защото са получили инструкции от шефовете на протеста да не пречат.
703
2
 
18
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Е как пък не случи протестиращите да спрат и обградят един джип с тъмни стъкла, а вътре 4 здрави истински мутри по 120-150 кила, да видим как 4-*** натръшкват на земята 50 човека и си продължават по пътя нобезпокявани.
702
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези, които протестират срещу мутрите, какво ли щяха да направят, ако в колата вместо жена имаше истински мутри?
701
7
 
4
 
! Отговори
Me too преди 3 години
И аз протестирам.Моят протест е ще живея с изродии.Шлаката на белите хора - това са българите.
700
3
 
6
 
! Отговори
Верно ли преди 3 години
Бойко джиросал акциите на правителството на Фигуранта и сега Стажанта като Пейо пощальон обикаля София да му предаде джироса... Ама той бил завел Фигуранката на море....
699
0
 
25
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Довечера жените да си пазят чантите,че партизаните почнаха вече да грабят:):):):)
698
2
 
20
 
! Отговори
мутри вън преди 3 години
Aз пoдкрeпям прoтecтитe,нo НE пoдкрeпям блoкaдитe.Aкo иcкaтe дa блoкирaтe - тo блoкирaйтe дoмoвeтe нa упрaвлявaщитe.Тe ви крaдaт,нe aз.Aз иcкaм дa мoгa cвoбoднo дa ce прибeрa в дoмa cи.Никoй нe мoжe дa мe нaкaрa дa прoтecтирaм нacилa.Тoвa e личeн избoр.
697
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакам РАДЕВ ДА ЗАЩИТИ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ! ДА ИЗПРАТИ НСО ДА ГИ ОХРАНЯВАТ!
696
2
 
32
 
! Отговори
проституиращите преди 3 години
Слугите на мафията искат да управляват България от улицата...Ами.... няма да стане на вашатаАко ще и една година да подскачате и врякате по площадите...
695
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 726БТВ съм я изтрил от списъка с програмите. Всеки уважаващ себе си зрител трябва да направи същото. След като Канна Рачева се изцепи на живо "ще си измисля" тази телевизия съм я забравил.
694
1
 
24
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Гепим чанти,джобим за бира:):):)Протест 2020:):):)
693
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонименЧе кой гледа БТВ?! Всичко им е толкова тенденциозно и изкривено.
692
0
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До ТонкатаТози сигурно ще каже пред камерите на Бтв,че ще спре да краде чанти когато Борисов и Гешев подадат оставки.
691
2
 
34
 
! Отговори
гнус !!! преди 3 години
"...ЧУДОВИЩНО БЕЗСРАМИЕ: Минчо Спасов, който спря метрото на София, обвинява в тероризъм нападнатите жена и деца на румънското посолство и дори ги издирва, за да заведе дело...."
690
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТонкатаТой ако не е наркоман ще тръгне ли след Бабикян и Хаджигенов? Виж на клиповете пред парламента един у.ро.д дето подава яйцята и е неизменно до Хаджигенов. Превързан на устата шал и нахлюпена шапка с козирка за да не му се вижда лицето.
689
3
 
22
 
! Отговори
555 преди 3 години
Г-н Борисов , благодарим ти , че направи толкова много за България и във вътрешен и в международен план , няма от какво да се срамуваш , трябва да се гордееш . Болшинството хора те подкрепят особено след всичките безумия на протестъри по кръстовища и площади - те всички вече са напълно компрометирани . На изборите когато и да са те ГЕРБ ще има пълен успех . На гнусните нападки , че сте диктатор с мафиотска структура ,никой разумен човек не вярва, защото килиите щяха да са претъпкани с протестъри