За 40-та вечер антиправителствен протест в София, блокадите остават

Отново яйца полетяха по сградата на Министерския съвет
Обновена: 17 авг 2020 21:01 | 17 авг 2020 21:00, Красимир Ангелов
235

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За 40-та поредна вечер в "Триъгълника на властта" в София се провежда протест с искане за оставката на правителството и главния прокурор. Остават блокирани 3 важни кръстовища в столицата – Орлов мост, на площад "Независимост" и край Софийския университет.

Още по темата
По традиция протестиращите започнаха да се събират малко след 19 часа. Полицейското присъствие е засилено.

Недоволните отново хвърляха яйца по сградата на Министерския съвет и обявиха, че нямат намерение да дадат 2 седмици спокойствие, за което призова по-рано днес премиерът Бойко Борисов.

По-рано днес в столицата изникна нов палатков лагер пред Министерството на здравеопазването. Той е изграден от протестиращите медицински сестри.

Поводът за недоволството на сестрите е, че те не бяха включени в Националния рамков договор. Недоволните здравни работници искат цялостна промяна на здравната система. В подписания миналата седмица рамков договор са включени само лекари и стоматолози, но не и медицински сестри. Това според протестиращите сестри е недопустимо.

В късния следобед при тях пристигна здравния министър проф. Костадин Ангелов, който разговаря с тях.

Протест и контрапротест имаше и във Варна. Там президентът Румен Радев се срещна с граждани и коментира настоящата ситуация в страната. Контрапротестът обаче го освирква.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
олигарси, пак ще дойде вашето време.ще се върнете от Белград и Дубай, за да грабите още!ние, протестърите, сме с вас!
131
6
 
3
 
! Отговори
Наистина овци преди 3 години
Вместо да изринат всички гербаджии, уредени в институции, агенции, медии, банки.... Лустрация за гербаджиите.
130
4
 
9
 
! Отговори
555 преди 3 години
БЪЛГАРИТЕ СА ОВЧА НАЦИЯ! НЯМА ЛИ МЪЖЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ДА ПОМЕТАТ ТЕЗИ 500-600 ПРОСТАЦИ/БЕЗДЕЛНИЦИ? ДОКОГА ЩЕ СИ ИГРАЕМ НА ДЕМОКРАЦИЯ? НЯМА ЛИ ЗАКОНИ? НАМА ЛИ МВР, ПОЛИЦИЯ, ЖАНДАРМЕРИЯ ...? НАЛИ ЗАТОВА С ДАНЪЦИТЕ СИ ИМ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИТЕ? И КАКЪВ Е ТОЗИ *** ГДЕТО ГО ВОДЯТ ПРЕЗИДЕНТ, СЛЯП ЛИ Е ЗА БЕЗЗАКОНИЯТА НА "ПРОТЕСТИРАЩИТЕ"? КАТО ИСКА ВЛАСТ ДА ПРАВИ ВОЕНЕН ПРЕВРАТ.
129
3
 
15
 
! Отговори
Русия плаща преди 3 години
Русия отдавна плаща на българските предатели-комунистите от БСП/АБВ/ДПС/Атака и президента Грипен Радеф за да защитават руските интереси в България.
128
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу Мутрата от СИК!Долу шайката на разбойниците!Оставка!
127
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестиращите не са всички българи.Колко гладни хора можеха да нахранят с доматите, яйцата...
126
6
 
16
 
! Отговори
някоя_си преди 3 години
Жена съм, но ще разкъсам на части ВСЯКА друга жена, която е майка, сестра, дъщеря, гадже, любовница, приятелка или просто секспартньорка на терорист...С терористи не се преговаря. Вместо ремонт на конституцията, да се върнш смъртното наказание за тероризъм и престъпленията срещу Републиката- измяна, предателство, вредителство.
125
8
 
21
 
! Отговори
някоя_си преди 3 години
Ясно е, че в София вече е налице гражданска война- нормалните български данъкоплатци срещу терористи, които под предлога на квазиполитически искания, тероризират София- столицата на България. Това е положението. И терористите да не забравят предишния ми коментар- ще се издирят ВСИЧКИТЕ ИМ РОДНИНИ от женски пол и ще бъдат подложени на същия терор, който осъществяват те самите- и то от други ЖЕНИ. А да видим продажници дали ви стиска майките ви да реват с кървави сълзи...
124
4
 
15
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
Предлагам на протестиращите утре да организират нападение на някоя банка - отявлено нерегламентирано действие, така че очевидно може да се разчита на ненамеса от страна на властите. Гражданите, естествено, да си отварят очите!
123
4
 
6
 
! Отговори
някоя_си преди 3 години
си на територията на града. Заради категоричния отказ на организаторите да спазват изискванията на закона, СДВР не осигурява провеждането на тези нерегламентирани мероприятия. Отговорността за това е изцяло на лицата, които се самоопределят като организатори на незаконните действия и на тези, които нерегламентирано блокират пътни кръстовища.
122
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 187И като е "незаконна" блокадата защо Полицията бе прави нищо?
121
4
 
4
 
! Отговори
някоя_си преди 3 години
За нападението са задържани три лица, които са участвали в нерегламентирания протест. Във връзка с нанесените щети на МПС-то е образувано досъдебно производство по чл. 216 от НК за унищожаване на чужда движима или недвижима собственост. Разследването и работата по случая продължават под ръководството на СРП.Във връзка с провеждането на незаконни протестни действия Столичната дирекция на вътрешните работи предупреждава жителите и гостите на София да осъществяват с повишено внимание придвижването
120
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
булевард Цариградско шосе, когато на кръстовището леката кола е била спряна и обградена от агресивно настроени протестиращи. При проявената агресия са счупени стъкла и фарове на управляваното от 44-годишната жена МПС. Служители на СДВР незабавно са се отзовали на сигнала, подаден на телефон 112. След проведената операция от района на кръстовището успешен е изведен автомобила, заедно със семейството.
119
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трима участници в нерегламентираните протестни действия са задържани за проявена агресия към семейство18 авг 2020СДВР призовава столичани и гостите на града да шофират при отчитане на по-сложната пътнотранспортна обстановкаОколо 22.00 часа на 17 август 2020 г. на телефон 112 е получен сигнал, че семейство с две малки деца момченце на 2 години и момиченце на 9 години, са станали жертва на нападение на лица, провеждащи незаконна блокада на кръстовището пред румънското посолство на булевард Ситняково в София. Семейството е пътувало с автомобила си в посока от улица Черковна към буле
118
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протеституиращите омръзнаха и на котките!
117
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Около всеки лагер безплатен сладолед... и ще пуснем дечицата! Провокация!!!
116
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега се замислих откъде тръгна всичко - на някого му отказаха да легне на плажа до друг човек. жега, плажно масло и изведнъж - вън!
115
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тенденциозно избрани снимки - и тази медия е купена.
114
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сори, изпуснах буквата "р" в анархия, но реших, Радев не я заслужава.
113
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да създадеш анархия те кефи, докато самата анахия не те ритне в лицето!