След смъртта на жена с джет – обезопасен ли е централният плаж в Балчик?

Инцидентът стана в събота
24 авг 2020 14:28, Ния Христова
57
След смъртта на жена с джет – обезопасен ли е централният плаж в Балчик?
Снимка: Pixabay

Все още се изясняват причините около трагедията, при която 27-годишна жена загина при инцидент с джет на централния плаж в Балчик. Не е ясно и защо е липсвала необходимата маркировка и обозначение за рибарските мрежи през които е преминал джета. Продължава разследването по случая. 

Експертите трябва да определят скоростта, с която се е движил джетът. Това заяви специалистът по джетове Християн Попов пред Нова ТВ.

Още по темата

Той съветва хората, които не са карали такова превозно средство първо да си наемат.

"Джетовете под наем се контролират от т.нар. "джет контрол система". По всяко едно време той може да бъде спрян, може да бъде подаден звуков сигнал към водача. Предварително той трябва да бъде инструктиран къде са позволените зони и къде има опасности", обясни Попов.
 
Той обясни още, че всеки водач на джет трябва сам да преценява скоростта, с която го кара. "Винаги наблягаме на даляна, на който стана инцидента. Предупреждаваме да се спазва дистанция от него", допълни експертът.
 
В събота в района на централния плаж в Балчик стана инцидент с джет, при който почина 27-годишна жена. Той е станал при преминаване през необозначен далян. Ангел Ангелов, спасител на съседния плаж, е станал свидетел на случката.
 
"Беше след работно време. Около 18.15 часа си прибрах оборудването и дадох последен сигнал на плажа. Тогава чух сирена на линейка и реших да погледна. Колегите ми казаха, че има инцидент и ме извикаха. Извадихме момичето. Просто реагирах професионално", каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
5
 
6
 
! Отговори
Веско преди 3 години
На таляна мястото е в морето, където преминава рибата и се правят от хиляди години. Сега на някви им е кеф да се возят с играчки и дай да маркираме всичко да им е удобно!? Същата логика имат и тези дето искат достъп с коли до къщите си изградени в паркове. Същия модел искат и вила на плажа и после го ограждат. Подобни са и онези дето искат да се качат с джипа до Рилските езера, че и по-нагоре. Ама не били мутр-и. Никакво съжаление!
47
2
 
1
 
! Отговори
Саксофонов преди 3 години
До До 48Дали искаш това да ми го кажеш в лицето?
46
2
 
3
 
! Отговори
Саксофонов преди 3 години
Вбесяват ме такива форумни разбирачи, дето много разбират от карми и кой какво заслужавал.
45
3
 
9
 
! Отговори
Предприемач преди 3 години
Водехме я във фейса мадамата, има и Инстаграм. Това което разбрах от снимките е, че харесва мерцедеси и беемвета по новички, пие Моет, тагва се от скъпи барове и ресторанти, мис Добрич е станала,. Има джуки и импланти.....и нищо не работи. Нещо не мога да се разплача. Намерила си е майстора
44
1
 
10
 
! Отговори
Асен преди 3 години
Видяхте ли й профила. Чекне се на капака на някакво бмв. Кой би искал такава за майка на децата си. Най-много на разходка с джет и тва е.
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еееее, такава била волята на Алах да ге. Явно са грешници големи, за какво го съдите човека.
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами прочетете малко и други информационни източници. Момичето е било висок полет булка. А "чичкото" може и да не е съвсем случаен, в нейната популярност. На 27 е рано да си отидеш от този свят. Можела е още много хора да зарадва, но съдба има за всички, и никой не знае каква карма е задействала с делата си. Както и да е, нея вече я няма, но остана разхождащия я в последния и джет рейд. И ще плаща до края на дните си, щото и това е съдба. Всеки плаща за делата си.
41
1
 
7
 
! Отговори
знаем ве преди 3 години
Пак са хвърчали ссмонадеяни тикви решили, щом са на джета и гьола е до колене. Да ама не.
40
6
 
6
 
! Отговори
Гашо преди 3 години
Момичиту дан са качва повече по джетове на чички ей една поука. Да си е стояла на г..за да си гледа детето
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Батки матки хората си плащат да си правят кефа, а не да се убиват!Таляна е до самата буна на централният плаж в опасна близост до него! Аз съм виждал с джетове да ходят от Балчик до Иканталъка което е на 20 км. от Балчик и то не един а десетина джета.
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
може и да е нямал точно изискваните от закона обозначения, но се вижда ясно и всички го знаят. Гледайте Нова от тази сутрин. Никой не е виновен, че *** го е нацелил, освен него. Разбира се, както е писал по-долу колегата, това чудо няма място в курортна зона, трябва си нормативана уредба, праавила и пр. , което тука го нема по наште ширини и така. Разбира се, щом собственика не спазил формално закона, ще трябва да си понесе отговорността
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То самите джетове е спорно имат ли място на плажа. Този далян също. Изобщо, наруленията са повечко в случая
36
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В цивилизованите държави около плажовете няма ни таляни ни дяволи. Тук целият Балчик е "опасан" от таляни, само в града има три-четири. Обикновено талян се прави извън населеното място като е примерно таляна на рибарското селище до балчишката Тузла. Ама на рибарите им е по лесно сутрин като станат таляна да им до...Курортните градчета като Балчик биха привлекли туристи именно с морски атракции. Така че виновен е изцяло собственика на таляна, плюс това той е нямал обозначения!!
35
4
 
5
 
! Отговори
f преди 3 години
Ако искате правителството да падне, възползвайте се че тиквата е длъжен само истина да казва и търсете недоизказаните му тайнички, той сам е превърнал тъппата му еврейска и предателска църква в инструмент на властите. Пък и дългът на банката си отива, ако той изрече лъжа. Тикво проста, ти първо си измамил на изборите, чак тогава по този начин си се докопал до конституцията да я пренаписваш, каква е била преди да дойдеш на власт конституцията е въпросът!
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 33По същата логика и тукашният случай е вестникарска измислица, за да се привличат читатели
33
7
 
9
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
Кой нарича дете ***, бе? Мъжете като теб обичат да говорят за майчинство и семейни идеали и жените са им виновни а едва наскоро са се изнесли от апартамента на майките си, имат шкембета като на жена бременна с близнаци и не могат да се качат до третия етаж без да се задъхат.Не ставате и за бащи защото никой не ви иска семето, а сигурно и за кактус не можете да се грижите. Направи малко лицеви опори и си измий зъбите, чичка.
32
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекар от БП почина от Ковид, заразен следствие реанимация на пациент, за когото скриха симптоматика подсказваща че вероятно в заразен. -------Глупости. Това беше пропагандна измислица.
31
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо ставаме самотни майки, после правим чудеса, да се закачим за някой застаряващ мераклия. Накрая се преселваме на оня свят, ко пелето си обесваме на врата на обществото и виновни няма. Ми не е гот така.
30
1
 
20
 
! Отговори
свидетел преди 3 години
До АнонименКазва се Крамисир, по прякор Сантаната. Държи автокъща в Добрич, преди години беше сводник в Германия. Аз съм млада жена, работеща, юрист и определено не без възможности, но не е в това въпроса! Важното е, че мъжа пиеше от часове на плажа с аверите си и надали е бил напълно адекватен
29
3
 
8
 
! Отговори
До Свидетел преди 3 години
Спри се!Разбирам че е било силно емоционално преживяване. Ще премине. Направи си точните изводи и по възможност не попадай в ситуации.Когато на някой му е писано да живее, ще преживее и по тромаво, по твоите разбирания, действие на медиците от БП. Милен Цветков и той излезе жив от автомобила, но.. Лекар от БП почина от Ковид, заразен следствие реанимация на пациент, за когото скриха симптоматика подсказваща че вероятно в заразен. Ситуации има всякакви и хора също. Не обобщава крайно.