През август рекордна смъртност от коронавирус, идва втори пик

Критичните случаи също са с голям скок
132

Август се оказа с най-висока смъртност от началото на коронакризата. България е на второ място по смъртност и в Европа. Какво да очакваме от учебния септември?

37% от починалите от Ковид-19 са през август и имаме ръст спрямо юли. Месецът беше и с най-голям процент починали без придружаващи заболявания. По 8 души средно на ден губят битката с болестта. Това каза в "България сутрин" доброволецът във ВМА и учител по математика Петър Велков.

Още по темата

По думите му тенденцията при смъртността е рекордна в рамките на седмица - 66 души за 7 дни.

"Процентът на хоспитализираните също расте. Критичните случаи са с голям скок също", каза той за Bulgaria ON AIR.

"България е на второ място по смъртност. Малко са странни тенденциите, а някои държави регистрират по-голяма заболеваемост. Най-вероятно не се тестват таргетирано хората. Вероятно не могат да се тестват контактни лица. Имаме области, където между 50-60% са хоспитализирани, което показва, че късно хващаме болестта", допълни Петър Велков

Според него между 30% и 80% е делът на тестваните от пътуващите.

"Хубавото беше, че времето беше топло и хората бяха навън. Обществото се отпусна и някои хора се измориха да спазват мерките. В офисите е рискова среда, както и в училищата. Заради лошото време хората ще прекарват повече време вътре, което ще доведе до покачване на заразените", прогнозира Велков.

"Септември започна ужасяващо за медицинските специалисти. Почти всички държави, в които учениците се върнаха в клас, бележат ръст. Трябва да се очаква, че това ни чака и нас може би към края на септември. Остават въпросителни, по ковид мерките има доста неясноти в училищата. Надявам се образователното министерство и МЗ да подходят гъвкаво и заедно с директорите да минимизират рисковете", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
3
 
25
 
! Отговори
Коронорезистент преди 3 години
Дойде есента и короназомбитата видимо изпълзяха от бърлогите си.
85
2
 
35
 
! Отговори
От Берлин преди 3 години
Такава лъжа и пропаганда не е имало и по времето на Хитлер... Тотална манипулация и поробване!
84
1
 
33
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
До 89.Лъжа? Казах отворете сайта на НСИ и гледай брой умрели за периода Януари-Август за 2019 и за 2020 година. И ще видите, че тази бройка е с 2-3000 по-малка за 2020 година.Сигурен съм, че за 2020 няма да имаме завишена смъртност или ще бъде статистически пренебрежима.Сеячите на паника за чували и камиони с трупове са за съд за всяване на масова паника. Затвор за сеячите на паника, те са един вид терористи
83
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Майките на жалките, сополиви и вечно хленчещи отвратителни хлапета ще предизвикат втори пик на ужасяващото и изключително коварно заболяване наречено коронавирус, като се отърват от тях и ги пратят на училище- този инкубатор за чумата на 21 в.! За това дистанционно образование, дистанционни балове и дистанционни родителски срещи! Закриване на всички университети, които и без друго са ненужни! Не познавам нито един вишист, който може да раздели на две кози сламата!
82
2
 
3
 
! Отговори
до 94 от славянин преди 3 години
Дай адрес и име!
81
2
 
12
 
! Отговори
до 92 от славянин преди 3 години
''От вън чети какво ти казват, че сме в момента с най висока смъртност с Румъния, какво ми гледаш стъкмистика от 2019''Тази смъртност предполагам разбираш, че е болнична, не домашна, а за болничната смъртност причината е в ''лекарите'', не в болните, та оттук си прави извода какво представляват нашите ''лекари'' и нашите болници, защото болните по цял свят са еднакви!
80
8
 
1
 
! Отговори
от 81 до славянин преди 3 години
До до 81 от славянин - чакам с нетърпение, такива като теб дето много говорят, в един момент замлъкват дефинитивно...
79
6
 
4
 
! Отговори
до славянин преди 3 години
няма в бъдеще има сега данни, за седмица 70 човека, петнадесет седмици седмици до НГ значи средно 1050 още умрели. Малко ли са.
78
4
 
9
 
! Отговори
Мутафчийски Щаба преди 3 години
Казах ли ви че много ще умрат? Казах. Казах ли че яко ще умрат? Казах. За това не се правете на много умни да се упражнявате в словоблудство по форумите, ами се нареждайте на опашка за тоалетна хартия, че датата 18 септември наближава! Слушайте какво говорят експертите и си опичайте мозъка, защото само ако знаехте какви нови лъскави бариери за КПП и чисто нови фургончета сме подготвили, ум ще ви зайде!
77
2
 
16
 
! Отговори
СМЪРТНОСТ преди 3 години
Да кажат колко от починалите са били на БЕЛОДРОБНА ВЕНТИЛАЦИЯ. Просто по този начин ги убиват (лично мнение + такова на запознати медици). Реално за 2019 имаме 108083 починали, или средно по 300 на ден. Няма обаче статистика по месеци за 2020. Аз съм убеден, че смъртността не се е увеличила, въпреки "полаганите грижи". ХОРА, НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ВАС И ВАШИ БЛИЗКИ ДА БЪДАТ ПОСТАВЯНИ НА БЕЛОДРОБНА ВЕНТИЛАЦИЯ. ТОВА У НАС Е РАВНО НА СМЪРТ.
76
5
 
2
 
! Отговори
до Поручик Ржевски преди 3 години
лъжеш ама яко, гледаш 2019 май. Тоест ако махнем и 700 от вируса и сме направо рай. От вън чети какво ти казват, че сме в момента с най висока смъртност с Румъния, какво ми гледаш стъкмистика от 2019
75
6
 
15
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Забелязали ли сте, че короназомбитата постоянно говорят в бъдеще време - бъдеще което така и никога не идва! Това ЩЕ, онова ЩЕ, ''голям мор ЩЕ'', ''камиони с трупове ЩЕ'' и така нататък по веригата!
74
12
 
9
 
! Отговори
Златина преди 3 години
Стана страшнооо! Хората измират на камари! Яко измират! Отделенията пълни! Респиратори липсват! Моргите пълни! Ледените пързалки отворени! Чувалите свършват! Камионите тръгват! Незабавно затваряне! КПП-та, СМС излизане 10 лв. ДДС, маски за всички навсякъде! Пълна забрана за магазинчета, пазарчета, битачета, бардачета, барчета, хотелчета, ресторантчета, паркчета, градинки, Витоша, туризъм, алпинизъм, непукизъм, мърлящина и ниска хигиена, училища и детски градини!
73
3
 
18
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Какви са тия рекордно умрели?? Според сайта на НСИ, смъртноста в БГ през 2020 е много по-малка от предходните години за месеците от Януари до Август. Отворете НСИ и четете.Няма какво да ви цитирам числа.Трябва да спрем медицинската диктатура!
72
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно, значително по-малко умират през почивните дни от К19.
71
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нов хит пре лятото: Адио маре пенсионаре
70
5
 
17
 
! Отговори
Сталин преди 3 години
Пълна пропаганда навсякъде, но факт е че на хората им писна. Шоуто още не е свършило. Крайната цел е Берлин.
69
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дебелият страхливец няма да посмее да въведе необходимите мерки срещу ковида. Ще се мре. Яко ще се мре.
68
4
 
12
 
! Отговори
Назарет преди 3 години
Умират само тези на които им е дошло времето.
67
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълна пропаганда е тази статия. Нищо общо с реалността