Изписаха министър Кралев след 12 дни в интензивното заради коронавирус

Министърът бе диагностициран на 23 август
138
Изписаха министър Кралев след 12 дни в интензивното заради коронавирус
Снимка: Facebook

Министърът на спорта Красен Кралев бе изписан от интензивното отделение на варненска болница, където е постъпил с двустранна пневмония, след като бе диагностициран с коронавирус.

Ето какво сподели Красен Кралев за заболяването и как е протекло при него.

Скъпи приятели, на 23 август бях диагностициран с COVID-19.

Само три дни по-късно здравословното ми състояние се влоши и бях приет в УМБАЛ "Света Марина" във Варна - с диагноза двустранна пневмония и остра дихателна недостатъчност.  

През последните 12 дни бях в Интензивното Респираторно Отделение на Клиника по пневмология и фтизиатрия на болницата. Лекарите положиха огромни усилия да се справят със заболяването ми и успяха. От днес лечението ми продължава в домашни условия, до пълното изчистване на организма от вируса.

Още по темата
Искам да изразя своята огромна благодарност и възхищение от всичко, което лично видях, че лекарите правят за всеки един от пациентите в интензивното отделение. Изключителна компетентност, внимание, бърза и решителна рекция, човешко отношение към всеки болен, което е от голямо значение в този труден за пациентите момент.
Лечението е двустранен процес на доверие и работа в екип между лекарите и болните. Във Варна има отлични лекари и се радвам, че се доверих на клиниката водена от доц.д-р Йордан Радков и екипа на отделението ръководен от д-р Валентина Димитрова, който включва д-р Павлина Пенева, д-р Искра Величкова, д-р Антон Антонов, д-р Павел Йорданов, всички медицински сестри и санитарки, които денонощно са до нас и се борят с чудовищните рискове от вируса очи в очи.

Благодарение на тези хора аз преминах през най-тежката част това изпитание, затова искам да ви разкажа повече за тях.

Условията, при които тези герои работят, наистина са тежки. По време на работата си при болните в интензивното те прекарват минимум по 4 часа, навлечени с плътни защитни облекла, маски, очила и шлемове, които в неклиматизирани помещения правят дишането почти невъзможно. Има огромен риск за медиците, които са изложени от ежедневния контакт с коронавируса. В съседната стая до моята лежеше д-р Стоянка Ненкова, която е част от екипа на отделението, но се беше заразила от пациент преди няколко седмици.

Скъпи приятели, не подценявайте жестокостта на коронавируса, не омаловажавайте труда на медиците, които са изолирани от близките си и изложени на огромна опасност за живота си всеки ден. Тези хора заслужават огромна благодарност и уважение от цялото общество.

От началото на пандемията до този момент всички знаем, че етиологично лечение на К19 няма. Лечението се съобразява с индивидуалните особеностите на протичане на инфекцията при всеки пациент и крие сериозни рискове и за тези, които го предписват и за тези, на които се прилага.

Вирусът е жесток и от него се умира - който още вярва в конспирации, си е за негова сметка. COVID -19 може да направи тромби в белите дробове, може да предизвика вторична инфекция, усложнява диабета, хипертонията, всички сърдечно-съдови заболявания... никой не е застрахован!

Проблемът е, че засега няма как да се гарантира успешно лечение. Когато такова бъде открито, ще се приеме протокол и процедура за лечение, еднакви в целия свят. Дотогава има само една гаранция - просто да не се срещаме с вируса. Това означава да спазваме всички епидемични мерки.

И пазете лекарите – ще ни трябват.


138
Още от Общество
Защо Мария Спирова се подложи на експериментална ваксина срещу коронавирус?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
1
 
! Отговори
Див Петел преди 1 седмица
Отслабнал ми се вижда.
100
1
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov GEOLOG преди 1 седмица
На снимката човека е увреден обемно проникващо от дигитално холограмен масов убиец засечен от мен края на януари 2001 година в бърза помощ ..

Подобни убиват хора в много страни ..след проследяване на маркиран го увреждат особенно бързо при лягане на легло в болницата или в дома където е активиран масовия убиец..
Вижте филми от други пострадали вкл вкарани винтензивни отделения.Подобни са снимани в широко рекламираната от емд мафията болница вУхан Китай..
Имат видими обеми 60 -80 см диаметър
99
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Вирусът е жесток и от него се умира - който още вярва в конспирации, си е за негова сметка."
====================================
Жесток, невиждана ярост, чували, камиони, трупове, страх...
И ако това не е конспирация.
98
2
 
5
 
! Отговори
АКТЬОРЧЕТО преди 1 седмица
КОЛКО МУ ПЛАТИХА НА ТОВА АКТЬОРЧЕ ?
97
1
 
7
 
! Отговори
Виготура преди 1 седмица
Е как така лекарите са го излекували този толуп, след като лекарство за Ковид няма?
96
6
 
6
 
! Отговори
Беселина преди 1 седмица
Защо се е снимал като някакъв дядка?! Що за безвкусица с тези ВИП-болни, още малко, ще ни ги показвате, като имат диария!
95
9
 
13
 
! Отговори
мда преди 1 седмица
И тоя е взел някой лев да се прави на болен от ковид. Той и Домуса, Гришо и Тити Ревльото го прекараха за 5 дена като лека настинка. Баxти циркаджиите.
94
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До ***
Щото, всички като тебе все викате, че не сте виждали никой заразен с коронавирус; никой от властта в болницата. Нали искате да видите болни хора? Ами гледайте! Но това няма да се отрази на болните ви мозъци.
93
3
 
7
 
! Отговори
5 преди 1 седмица
Да вземе да отслабне и ще му е по-леко! На никой не му пука за поредната лоена топка от властта!
92
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аха, и селфи си имаме... А на обикновените хора в ковид отделенията им взимат телефоните и нямат никаква връзка със света, а освен това ходят до тоалетна в кофа! Пак добре, че е министър и са му бдели 24 часа над главата лекарите, иначе ако беше обикновен 60 годишен чичак с шкембе и 150 кила кой знае...
91
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вирусът е изключително опасен - заразява и прасета.
90
3
 
3
 
! Отговори
Крал Лев преди 2 седмици
и затва лекарите работели в много тежки условия.
89
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
гербераска калинка
88
3
 
6
 
! Отговори
Тъп преди 2 седмици
Що ли всички известни бързат да се снимат в болницата с ковид? Я да им турят по рдна експетиментална ваксина.
87
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
сега ще пребори и пържолите
а Веждито ще пребори някоя пура
все борци за кеф
86
10
 
7
 
! Отговори
реджеб иведик преди 2 седмици
симпатяга по лицето и изражението му си личи че е боледувал тежко и се е борил с мело с този толкова жесток и "истински вирус".....много здраве и да продължава с другите министри да води народа към светли бъднини......уточнение коментарът е истински и въобще не е изпълнен с ирония моля троловете в сайта смело да подминават и да не четат този елементарен коментар!!!
85
5
 
17
 
! Отговори
ОСТАВКА ДЕБЕЛАК преди 2 седмици
Верваме ти, че у Варна ще идеш да се лекуваш, както Пекинската патица със самолето оди до варна.
84
1
 
15
 
! Отговори
Литекс-София преди 2 седмици
Скорошно оздравяване, Шишко
83
7
 
11
 
! Отговори
Bg. преди 2 седмици
Не трябваше да излизаш.
82
4
 
24
 
! Отговори
Емил Боев и сие преди 2 седмици
Значи вече КРАЛев е здрав и затова незабавна ОСТАВКА и ЗАТВОР за този варненски ***.