Слънчев бряг - най-пострадалият курорт от липсата на туристи

Най-много са били поляците по Черноморието ни
71
Слънчев бряг - най-пострадалият курорт от липсата на туристи
Снимка: БГНЕС

Уикенд почивките на български граждани по никакъв начин не може да разрешат проблемите на българския туризъм този сезон. Това каза председателят на Регионалната туристическа камара в Бургас Иван Иванов.

Нито по отношение на валутните приходи, нито по отношение на бройката чуждестранни граждани, нито по отношение на увеличаване на чартърните полети, посочи той пред БНР.

За 10 октомври на Южното Черноморие е планиран последният чартърен полет. За месец август чартърните полети са 78 на сто по-малко в сравнение с миналата година, отчитат в Регионалната туристическа камара.

По данни на хотелиери едва 2% от отменените резервации за този сезон са прехвърлени за следващото лято.

Най-много пострада курортът Слънчев бряг, заради презастрояването и големите комплекси с много апартаменти, каза той.

Най-голям брой туристи пристигнаха от Полша - над 30 хиляди през август. Това е най-малкият спад. Най-големият спад е от английските туристи - 93%, напълно загубени пазари за август тази година спрямо миналата са от Дания, Естония, Финландия, Унгария, Италия, Латвия, Литва , Франция, Швеция. Едва на 8 септември открихме България за Беларус, посочи Иванов.

651 хиляди са българските туристи за юли и август, посетили нашето море. Но средният престой е бил кратък.

От туристическия бранш ще поискат мярката 80/20 да се удължи до следващия летен сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изненада е че слънчев бряг имаше туризъм преди при очевидното желание на строителите му да изгонят туристите, е може да се каже че положиха огромни усилия но все не им достига малко, това което не им достига се появи сега и целта е изпълнена, с постоянство всичко се постига просто понякога става по бавно.
49
0
 
5
 
! Отговори
Не свалиха цените преди 3 години
бяха пълни през юли и август с българи и пак се оплакват че са пострадали
48
7
 
14
 
! Отговори
Мутроморие преди 3 години
Слънчака е най-мръсното и отвратително "място" за почивка на Черноморието ни .... но пък има хора които го предпочитат - алкохолици, заради евтиния алкохол, нарркомани,заради свободно продаваната дроога , разни задръстеняцци ,заради ниските тарифи на руски и родни м0ргавви прости .тутки, ол инклузив западни бедняци.... и сеелски м0три дошли с 1 лев в джоба , мечтаещи да се приберат в родното си село с цял сак гердани на дърти германки .Все отбрана клиентела.
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е който хотел не печели да го събарят
46
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Ами, Слънчев бряг е скъп курорт само за чужденците, българите там са обслужващ персонал! Естествено, че ще пострада, докато евтините курорти на юг се напълниха с нашенци, както всяка година!
45
2
 
4
 
! Отговори
а де преди 3 години
До АнонименИ като ги бутнат, къде ще почиват повечето хора? Тази година са празни заради пандемията. Иначе са си пълни. Значи, всички искат да почиват тихо и спокойно в зеленина, ама другите да си стоят из страната, а само те да са на спокойствие по морето. Аз по принцип, затова си ходя други години в Гърция. Само, че Гърция има поне 50 пъти по голяма плажна ивица от България. При 10 пъти повече туристи. Нормално е да е по-рядко населено от българското Черноморие.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми... супер. Който не може да прокопса да си бутне бетона, тъкмо повече хора биха дошли да почиват при по-незастроени места.
43
2
 
7
 
! Отговори
Швестер Велко преди 3 години
До АнонименАми ако си търся мъж за една вечер...???
42
1
 
22
 
! Отговори
гост преди 3 години
Към края на август бях за малко. Вечерта към 20.00 не можеше да се разминеш в центъра буквално не можеш да вървиш от народ. Други години чак така не съм го виждал. Имат или нямат туристи.....незнам....
41
1
 
48
 
! Отговори
Смешници преди 3 години
Ако пуснеш тото фиш за 2 лв.,но не спечелиш джакпот от 5 000 000,не значи че си загубил 5 000 000.Ще го преживеят нашите хотелиери,направили хотели с ..нашите пари.И без това половината са в сивата икономика и плащат на ръка.
40
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това, че няма печалба, не означава загуба!?
39
2
 
8
 
! Отговори
българин преди 3 години
до 40 Никога момче! -:) Нямаш и идея колко пари са вложени там! Очаква се възвращаемост и най вече ПЕЧАЛБА!
38
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пропагандни блъфове и лъжи, безразборно харчене, подаръци на принципа "за всекиго по нещо". Така управляващите се опитват да удължат пребиваването си във властта. Сметката обаче я плащаме всички. Няколко примера:Тези дни ГЕРБ в Монтана роди вица на седмицата, като на страницата си във Фейсбук качи снимка на суперфутуристично пътно съоръжение (каквито евентуално могат да се видят в САЩ или в Китай), с множество преплитащи се на различни нива разклонения във всички посоки, озаглавена НОВИЯТ ПЪТЕН ВЪЗЕЛ КРАЙ МЕЗДРА!!!!!!. Фалшификацията светкавично доби огромна популярност и предизвика стот
37
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хе,работя в хотел ,до сега имаше по 1200 на ден,и то 90% румънци,да не говорим лъжи ,хотелиерите ощи от минали години са милионери ,и че Неда работили 2 месеца ,кото много от тях се възползваха от 60на 40 ,с след това тихомълком още 80 на 20 и кото сложите ДДС 9 % а да видим кво са загубили
36
1
 
28
 
! Отговори
:) преди 3 години
А багерите кога влизат да ринат бетона?
35
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слънчев Бряг отдавна трябваше да му сменят името.Там докато не нагазиш във водата,слънце не ще те огрее.Ако се моташ по-често там можеш и ревматизъм да хванеш,поради липса на слънце и липса на Витамин Д. И най-лошото е че това се отнся и за по-голямата част от морската ивица.Отиваш на море,ама слънце няма.Имаше една песен Хит преди години ,,Черно Море,слънце пече..'',не съм я чувал от много години тази песновка,и изглежда има и защо.
34
4
 
36
 
! Отговори
Утю преди 3 години
Не ви ли стана ясно ,че българите протестираха срещу бетонната джунгла...плажовете които не са застроени се пръскаха от народ.Тази година им даде прекрасна възможност да ви го покажат.Очаквам близките години тотален срив на имотите по Слънчака.
33
12
 
13
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
Ей пишман ананимник,ей поет чиба рашка,Путин да те оплоди,на задна прашка !
32
2
 
31
 
! Отговори
до протестиращите преди 3 години
Срещу всяка власт в Бг трябва да се протестира.Защото властта и лакомията(особено тук), правят хората cвинe.
31
1
 
31
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Тези дето продават белия прах, не ги жалете !Уж слаб Сезона, а много нощи имаше думба-лумба откъм Шмъркало бийч.Туристите във все още тихото градче, бяха потресени.Другите в сивия сектор, чак черен, също не ги жалете.Те правят чиста печалба.Айде пък да им е зле !!