Николова: Германия е приоритетна за туризма ни

Страната планира два пъти повече чартъри за догодина
1 окт 2020 18:55, Анисия Иванова
9
Николова: Германия е приоритетна за туризма ни
Снимак: МТ

Германия започва нормалния ритъм за записвания за сезон 2021 и сега е моментът България да покаже предимствата си като интересен и сигурен за здравето маршрут.

За следващата година страната планира два пъти повече чартъри, съобщи Александър Вреде, директор договаряне на германския туроператор Alltours, на среща с вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова. Той подчерта, че резервации ще се правят в хотели, спазващи стриктно санитарните предписания. 

Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка на германските туристи. През 2019 г. общият брой на туристическите им посещения у нас е над 761 хил., но коронакризата ни изправи пред предизвикателства, които трябва да преодолеем с общи усилия, заяви  Николова, цитирана от Министерството на туризма.

Германският туроператор Alltours е вторият по големина в страната си. В разговора участва и Венцислав Танчев, собственик на туроператора Suntours, представител за България на Alltours.

Вицепремиерът Николова подчерта, че в условия на пандемия от К-19 българското правителство и Министерството на туризма предприеха спешни мерки и продължават да полагат необходимите усилия за безпроблемното пребиваване на германските гости. Прилагаме всички санитарно-хигиенни и профилактични изисквания, които да гарантират България като сигурна и здравословна дестинация. В резултат издадените от немските власти „предупреждения за пътуване“ на германски туристи за областите Добрич и Варна отпаднаха.

Всички места за настаняване и развлечение са под много строг санитарен контрол срещу разпространението на COVID-19. България е на 26-о място по заболеваемост от вируса в Европа. Освен това страната е сред туристическите дестинации с печат за безопасност и хигиена (Safety and hygiene travel stamp) от Световния съвет за пътувания и туризъм. Предвид значението на немския пазар, бих искала да ви информирам, че в момента се реализират няколко рекламни кампании, насочени към Германия по различни комуникационни канали, акцентира министърът.

По думите на Александър Вреде България е една от малкото дестинации, посетена от германските туристи през кризата.


9
Още от Страната
Коронавирус у дома: Преживяванията на едно семейство
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
Тиквата да увеличи субсидията за немските пенсионери на 70 еврос в новия седемгодишен план....
8
1
 
0
 
! Отговори
мхм преди 2 седмици
Какво значи планира? 95% от полетите се изпълняват от Уиз и Раянер, които нямат нищо общо с нейните планирания, другите 5% са на БългарияЕр, която също няма общо с нея. Какво планират? Просто си казват здрасти, искаме повече туристи. Чао. Работа Работа Работа
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Расистка и с омешено население германия
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Пак съм аз
Цецо, ти ли си бре? Пий си хапчетата.
5
1
 
2
 
! Отговори
? преди 2 седмици
вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова.
-------------------------------
Абе, нали имаше една друга на туризма, с конска физиономия, изгони ли я Бойко?
4
1
 
3
 
! Отговори
Пак съм аз преди 2 седмици
Ако чужденците разберат службите за сигурност как изтезават обикновени граждани никой повече няма да стъпи в Султанат България! Отнеха ми достъпа до собствения ми дом с милиционерски похвати от 50-тр години,след 2месеца изтезания ме изкараха по черен от дявола пред съседите в новият ми имот, а аз съм обикновен човек, сега живея на хотел, хостели, квартири заради правителството и приятелите на ББ!
3
3
 
3
 
! Отговори
Асан Карагъзъ преди 2 седмици
Мръсни, влажни и мухлясали хотели. Бракувана храна, захабени, скъсани кърпи и чаршафи, не сменяни със седмици. Отвратителен персонал от прости и неграмотни хора. Това предлага нашия туризъм.
2
2
 
2
 
! Отговори
хаха преди 2 седмици
ГДР-ейски бабички и старци, това са туристите от Германия. Евтино им е.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Имиджа на държавата е лош какъв туризъм то хората като видят мутрите как да идват тук