Нови 6 души медицински персонал са с COVID-19 в Сливенско

21 души са диагностицирани през денонощието, сред тях и 5-годишно дете
9 окт 2020 21:30, Анисия Иванова
13
Нови 6 души медицински персонал са с COVID-19 в Сливенско
Снимка: БГНЕС

Шест души медицински персонал и петгодишно дете са сред новозаразените с коронавирус в Сливенско. Болните с коронавирусни инфекции в областта вече са 89, съобщиха от Областния кризисен щаб.

От тях 21 души са диагностицирани през последното денонощие.

Сред инфектираните лица в община Сливен има три медицински сестри и три санитарки от две болнични заведения. С коронавирусни инфекции са двама съпрузи, които са били контактни на по-рано установен болен.

Заболяло е и петгодишно дете от Сливен. То е записано в детска градина, но не я е посещавало през последните дни.

Сред заболелите в община Нова Загора е работник във фирма извън територията на областта. Епидемиологичните проучвания на положителните лица продължават. Контактните им се поставят под задължителна 14-дневна карантина.
Няма починали през последното денонощие.

Според местожителството, активните случаи на заразата към момента са: 42 души в община Сливен, 31 души в община Нова Загора, 16 души в община Котел. Общо 279 жители на областта са под домашна карантина. Очакват се резултатите от 32 проби - 14 на лица със симптоми, 12 на медицински персонал, 6 контролни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
612Ново заразени за петък.Честито!Другата седмица ще ударим нилядарката.Не заключени по къщите ами направо да ви набутат в пандиза щото сте хипер проссти!!
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Не се блъскайте Чакам да почне сплашването. Когато аз се заразя, когато семейството ми се зарази и тн. Да отида в инфекциозното без предпазни мерки и т.н. Чакам още предложения КАЛЪФИ
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Не се блъскайте И ФАКТИТЕ НА ТВОЙТЕ "ФАКТИ" ПАК ГИ НЯМА. ***
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Не се блъскайтеТИ СИ МАЛУМЕН БАЦЕ. нЯМА КАК ДА СЕ ОБОСНОВЕШ. НЯМАШ ФАТКИ МЕН. САМО ЦИФРИЧКИ И СТАТИИ
5
2
 
3
 
! Отговори
Не се блъскайте преди 3 години
И предреждайте. Короната удря наред. Може да не вярваш във вируса, но пак ще те хване. Ахахехахае. Прав е оня професор, *** нация от инфантили.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълни глупости пишете. Ковид19 има от много много време, вакат му ухан95. Журналята не ви прави ЧЕСТ, ако имате такава да лъжете хората всеки ден. Ковид е най-голямата измама след кацането на луната и вие които поддържате тази измама, ще си платите. Целта е рестартирането на финансовата система създадена от няколко семейства и дигитализиране на валутата с цел пълен контрол. Колко конспиративно е това когато си чел достатъчно
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте да преброим колибарите, които :- са безсмъртни;- не искат да носят маски;- смятат, че ще ги чипират като ги ваксинират;- смятат, че този вирус е измама (но ще идат да се лекуват, като ги хване)- мислят, че живеят на "Плоската Земя".Всичките да цъкнат по едимн МИНУС тук. Давайте - броим Ви.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боже, слез да си прибереш вересиите!В този сайт се изредиха всички колибари да казват колко са безсмъртни и как няма да носят маски, че и как докторите са прости, а те - умни... И сега какво?!Всички тези нещастници ще се наредят с благо муцуни пред лекарските кабинети, като ги хване корона-вируса и няма да си признават какви простотии са говорили.Проблемът не е в това, а че има такива хора (ако са въобще мислещи същества).
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цяло лято, децата играеха по дворовете на училищата, тълпи - ни вирус, ни нищо. Почнаха у-ще и ... цирка почна от втория ден. Така е, като са под шапката на министерски съвет. Да сте чули болни в университети, ама моля ви се... Не се налапаха ей, то няма нахранване това депутата ***.