Доц. Кунчев с лош сценарий, заразените могат да стигнат и 6000 на ден

Следващата стъпка може да е затваряне на клубове, стадиони...
23 окт 2020 09:20, Петя Славова
301
Доц. Кунчев с лош сценарий, заразените могат да стигнат и 6000 на ден
Снимка: БГНЕС

Високият брой на новозаразени и липсата на медицински персонал е сред основните теми у нас. "Можем да достигнем до сценарий на 6000 заразени на ден". Такава прогноза направи пред Нова тв главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той обясни, че за да е ефективна и безопасна хирургичната маска, тя трябва да се сменя на 2-3 часа.

Числото "R' се повишава - 10 души заразяват 12.

"Ако някой си мислят, че това е най-лошата ситуация, много се лъжат. Ние може да имаме между 7 и 8 пъти по-голяма заболеваемост. Поне 5-6000 заразени на ден спокойно може да стигнем. Това се случва в редица европейски страни в момента.

Още по темата

"Затварянето на градове е изключително крайна мярка без кой знае какъв ефект. На отделни обекти, фирми и къщи в определени населени места е възможно да се въведат ограничения", коментира той.

Ангел Кунчев заяви, че не е работа на човек да си търси болница, той има нужда от помощ, заяви той по повод на случая на починала жена, след отказ на 5 болници да я прием.

По думите му оттук нататък всяка болница трябва да има специализирано отделение за коронавирус.

"Не може да има повече изключения. Болници, които откажат да приемат пациент, а са имали легло, ще бъдат наказани. Впрегнали сме всички сили и хората са много изморени", каза Кунчев.

Главният държавен здравен инспектор изказа мнение, че следващата стъпка е затварянето на нощните заведения, събиранията по какъвто и да е повод, и стадионите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дебелакът въргалящ се в злато и пари да слуша щаба, а не кръчмари и собственици на хотели и стадиони. Че може и да не се радва на златото дълго време, ако много трупове се завъргалят на улицата.
169
2
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
много гнъсна тактика!Непрекъснато плашат хората за да се стигне до там,че НИЕ самите да поискаме ЗАТВАРЯНЕ...Знаете:-"Очите на страха са големи"..Защото не смеят да наложат много стриктни мерки,тъй като улицата не е престанала да "бълбука" и може да кипне и при най-малкото повишаване на градуса..."Моритари те салутат,Цезар-Боко!"..
168
2
 
27
 
! Отговори
44 преди 3 години
И нали искахте време за да подготвите системата? А се оказа, че пак не сте подготвени! С други думи 9 месеца не направихте нищо, освен да блещите по телевизиите, да си слагате ботокс и да си присаждате коса! Накрая пак хората ви били виновни. Не, виновни сте вие, че сте прости, некадърни и нищоставащи! Едно нещо заслужавате и то е съд и затвор!
167
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кукловодите са супер прости, ако искат поне някой да им се върже трябва веднага да махнат Мунчев и бай Шиле - то като ги гледа човек приличат на алкохолици и ало измамници, кой би им повярвал на глупостите? И оня с чувалите за трупове много не помага, а върха на сладоледа е математика с козята брадичка, прилича на шизофрен. То Боко тиквата изглежда направо свестен пред тия, и на щаб не случихме, толкова са некадърни, както казваше Калоянчев в един филм - "негодни даже за една свястха лъжа"
166
11
 
13
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
Докато премиерът е на колене пред мангъровци, ресторантьори и т.н., по понятни мръсни причини, декември заразените ще станат 10000 на ден. Той в час ли???
165
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
173, ти наистина ли не забелязваш колко от феновете на премиера слънце са разколебани? Нищо, продължавай да не забелязваш. Така е добре. Който каквото си направи.
164
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До DА, ти казваш, че щом кръчмите работят, трябва да работят и училищата, щото иначе загрижените родители ще трябва да си гледат децата и няма да могат да ходят на кръчма? Ами прав си всъщност...
163
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако тестват папая, кози и моторно масло може и 20 хиляди да ги докара тоя мошеник
162
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До спокойно6000 спокойно се хващат със 7000 теста. Нужно е само концентрацията на хора с вируса да е голяма.
161
3
 
6
 
! Отговори
D преди 3 години
до 42Училищата викаш да ги затворят, ама кръчмите да се пукат по шевовете нали?? Ако не с аучилищата няма да имаме и един заразен видиш ли.
160
2
 
11
 
! Отговори
Ния преди 3 години
Колкото и да му е неприятно на Борисов няма да избяга от проблема като си заравя главата в пясъка, ще трябва да затваря, така че по празниците ще гледаме филма Коледата невъзможна, а за горките студенти по 8 декември, не ми се мисли как ще преживеят липсата на чалготеки
159
6
 
5
 
! Отговори
истината преди 3 години
ГЕРБ цели да ни убие преди изборите за да може само *** да гласуват за него и да спечели.
158
2
 
18
 
! Отговори
Поли преди 3 години
Няма как държавата трябва да хрантути Ричард Алибегов - Лъвското сърце и цялата пасмина кръчмари и бараджии барабар със закъсалите ни футболни отбори, така, че болни здрави - кръчмата и на стадиона, сигурно и със заповед ще ни задължат да ги посещаваме
157
6
 
11
 
! Отговори
42 преди 3 години
Затваряйте училищата!Децата не боледуват, но пренасят заразата. Стига сте пропагандирали неверни работи. Спрете ли училищата и заведенията, ще има видим резултат.
156
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма лош или добър сценарий.С Боко-тиквата 6'000 парчета на ден са ГАРАНТИРАНИ.управлението на една държава не става с чупки в кръста, обикаляне с джипка и говорене на глупости и лъжи.
155
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прокурора защо не го е прибрал още този?
154
7
 
3
 
! Отговори
АБЕ, НЕМА ЛОШО... преди 3 години
ОЩЕ НИЩО НИ НЕМА!У РУСИЯ СА СТИГНАЛИ ДО 14-хил.заразени/дневно.....!Ше следваме "БРАТСКИ РУСКИ И *** ОПИТ"..... ХАХАХААА....ЕГА ГИ СТИГНЕМЕ..... ХАХАХААА
153
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 157Зависи от комшиите, моите млади съседи не смеят да гъкнат :))) Да не си помислите че съм ги заплашвал и тем подобни простотии, просто се запознахме, поговорихме си и те си знаят, цивилизовани хора се оказаха :)
152
2
 
4
 
! Отговори
страно преди 3 години
абе китайците колко имат на ден нищо несе казва за тех а там са милярди души вирус само в европа ли е останл ,да приемем че ние не спазваме нищо ,една германия която се води най дисциплинираната държава носат маски от начало защо при тех също има увеличение като ние дето неспазваме нищо странно некойда каже даже и други държави са с по строги мерки и носене на маски ,за нас ако направат по 1 мил теста ще има още повече положителни теста
151
1
 
5
 
! Отговори
Неграмотни душици преди 3 години
"Ако някой си мислят....Тъй като лекарите са ни като журналята - пази боже тоз народ!!!НякоЙ няма как да мислят. НякоЙ може да мислИ.