Доц. Кунчев с лош сценарий, заразените могат да стигнат и 6000 на ден

Следващата стъпка може да е затваряне на клубове, стадиони...
23 окт 2020 09:20, Петя Славова
301
Доц. Кунчев с лош сценарий, заразените могат да стигнат и 6000 на ден
Снимка: БГНЕС

Високият брой на новозаразени и липсата на медицински персонал е сред основните теми у нас. "Можем да достигнем до сценарий на 6000 заразени на ден". Такава прогноза направи пред Нова тв главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той обясни, че за да е ефективна и безопасна хирургичната маска, тя трябва да се сменя на 2-3 часа.

Числото "R' се повишава - 10 души заразяват 12.

"Ако някой си мислят, че това е най-лошата ситуация, много се лъжат. Ние може да имаме между 7 и 8 пъти по-голяма заболеваемост. Поне 5-6000 заразени на ден спокойно може да стигнем. Това се случва в редица европейски страни в момента.

Още по темата

"Затварянето на градове е изключително крайна мярка без кой знае какъв ефект. На отделни обекти, фирми и къщи в определени населени места е възможно да се въведат ограничения", коментира той.

Ангел Кунчев заяви, че не е работа на човек да си търси болница, той има нужда от помощ, заяви той по повод на случая на починала жена, след отказ на 5 болници да я прием.

По думите му оттук нататък всяка болница трябва да има специализирано отделение за коронавирус.

"Не може да има повече изключения. Болници, които откажат да приемат пациент, а са имали легло, ще бъдат наказани. Впрегнали сме всички сили и хората са много изморени", каза Кунчев.

Главният държавен здравен инспектор изказа мнение, че следващата стъпка е затварянето на нощните заведения, събиранията по какъвто и да е повод, и стадионите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
15
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Фигуранта каза "Не носете маски":):):)"Вирус няма,само ви плашат":):):)И го изритаха от Естония барабар с Деса и цялата делегация:):):)
189
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Феминистътдемек,чакаш "От умрял писмо"..ЛУДНИЦАТА "ковид 19" Е ПРЕПЪЛНЕНА!..Към който и ПАЦИЕНТ в нея да се обърнеш,все ще си загубиш времето..
188
1
 
9
 
! Отговори
Нина преди 3 години
Защо тогава продължават да работят баровете и дискотеките?Болниците се затрудняват при 1500 болни от няма и седмица. При 5000 какво ще правите?
187
2
 
10
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
Кунчев, очаквам публично оповестяване на производителите, от които купувате тестовите PCR комплекти, както и формулите на праймерите в тези комплекти, както и референтния геном на вируса, върху който е направено еталонното изпробване на тези комплекти. Кунчев, очаквам изграждане на български вирусен еталон за метрологична проверка на случайно подбрани тестови бройки.
186
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е, че чума никога не е имало, грип никога не е имало и коронавирус никога не е имало, ами са ни тровили въздуха с биохимия и всичките тия "дезинфекции", с които пръскат са всъщност отрова срещу хора
185
4
 
14
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
Кунчев, по думите на министър Ангелов имало голяма неяснота относно този вирус - около 40000 противоречащи публикации по целия свят. А Вие за какво сте? Какво открихте вие лекарите в България досега, каква яснота внесохте в толкова неясният свят на новия вирус. За какво ви са тези титли, докторати, професури и прочее? Май само за вменяване на страхопочитание сред населението.
184
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-тригикомични са ми тези, дето в истерика настояват да се затваря всичко и как само така вирусът ще изчезне! Като беше брутално затворено всичко през пролетта, пълен локдаун, вирусът изчезна ли?В държавите, където от месец насам са с маски, полицейски часове и масови затваряния - вирусът изчезна ли? На какви опит, знания и логика се основават напъните за пълно затваряне? На НИКАКЪВ.Единствено - като резултат от целенасочената обработка на масовото съзнание. Тъжно.
183
3
 
12
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
Е не вдянахте ли,че ВСИЧКИ сме с кУрони ве...Я направо пишете 6.5 милиона и мирясайте.
182
2
 
7
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
Кунчев, знаеш нещо, което не ни се казва от бюлетините - разпределението на тестовете. Дават се общо направени тестове. А броят на тестовете за хората, които се тестват за пръв път, се прикрива. Тази висока зараза, която "предвиждаш", може да е настъпила още днес. Така че нищо не си предвидил, просто ще насочиш всички тестове към хората с първоначално тестване, а после ще се изцериш: "Аз какво ви казах?".
181
5
 
1
 
! Отговори
аре за срвн преди 3 години
маскава - 12 692 466 чел. (2020 г.; За сутки выявлено 5 478 новых случаев инфицирования ; 62 пациента скончались
180
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно планът е да станат 6000, човекът си го каза направо и ще станат, щом са го решили.
179
5
 
12
 
! Отговори
Ко излезе преди 3 години
дофторите цял ден с маски и хоп болни от короната.Сега и хорицата цял ден с маски и хоп 6000заразени.Театър голем.
178
1
 
0
 
! Отговори
около преди 3 години
До Анонимен - За последние сутки в России выявлено 17 340 новых случаев
177
0
 
0
 
! Отговори
Продължение от 91 преди 3 години
Като сте такива инвалиди и не можете да се защитите, поне това направете
176
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 185 По новите разпоредби е така , ще могат да изписват хора и да нямат отрицателен тест , Като са стабилизирани , ще си довършват лечението вкъщиВ Ковид отделение няма как да бъдат настанявани хора с други заболявания
175
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АК-47В моя град почти всеки спазва дистанция по улиците.Вчера излизах и това ми направи впечатлеине.
174
3
 
6
 
! Отговори
доктор Фаучи преди 3 години
Браво ,чудесна новина !Според мен може да скочат до 25 000 на ден ,ама да не плаша хората ,засега да слушаме експерта д-р Кунчев!Хвала на такива експерти с грижа за хората !
173
3
 
7
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
До АБЕ, НЕМА ЛОШО...Русия са около 145 мил.души и имат 14000 заразени на ден. Ако сметнем, че ние сме 7 мил., нали се сещаш, че не трябва да сме даже и 700 души заразени на ден. Борисов докато не се осъзнае, ще стане лошо, ама много лошо. Да беше минал той вчера привечер по "Витошка" в София, да води гъчканица, народ, блъскат се, викат, след като апострофира заповед на здравния министър за носене на маски по улиците
172
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 44Да се изписват пациентите на които им няма нищо дори да нямат отрицателен тест и на тяхно място да се настаняват нуждаещи се назевисимо от какво са болни.
171
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До това доведе източването на касата.