От днес: Два зелени коридора за възрастни хора

В посочените часове се допускат само лица над 65 години
14 ное 2020 07:30, Петя Славова
163
От днес: Два зелени коридора за възрастни хора
Снимка: БГНЕС

Здравният министър коригира заповедта си, с която се казва кога възрастните хора могат да пазаруват, предаде БГНЕС.

Още по темата


В сила от събота, 14 ноември, магазините за хранителни стоки трябва така да организират работата си, че да не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 13.30 и 16.30 часа. В посочените часове ще се допускат само лица на и над 65-годишна възраст.

Друга новост е, че възрастните ще имат на разлопожение два “зелени коридора” за посещение на аптека.

Аптеките така трябва да организират работата си, като не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 8.00 и 10.00 часа и 13.30 и 16.30 часа. В посочените часове ще се допускат само лица на и над 65-годишна възраст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бо БНТ новините в 20:00 обявиха мерките наобратно!Казаха че ще се допускат само хора под 65 годишна възраст във въпросните часове!След като държавата не може да осигури точна информация по националната телевизия финансирана от нашите данъци, заповедта автоматично става нищожна!Мафията ВЪН!Крадците и некадърниците от тиквената хунта в затвора!!!
107
9
 
2
 
! Отговори
До 102 преди 3 години
Какви пейки на студа?Навън е 17 градуса Над нулатаОт Москва ли пишеш
106
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е замазване на некадърността. Пенсионерите с мижавите пенсии и 10 часа да обикалят ще си купят това за което им стигнат парите. Някои не могат да си позволят отопление и дори здравни грижи. Но едни 50 лв. и коридори оправят положението. А работещите ще се редят на опашки след 16.30 и там сигурно и никак не може да се заразят. Калинки във властта до това води
105
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Осем месеца след началото на пандемията, в пощенската кутия ми пускат листовки с дизайн от 2018 г.Дори магазини,които тръгнаха онлайн не си рекламират успешно услугите.Жалко за тяхНе осъзнават реалностите.Таксиметрови шофьори. Вече не ползват и маски.Правят на въпрос дезинфекцията.Градски транспорт си показва в медиите как дезифекцира. Хората следят и при нередност сигнализират.Такситата имат ли гаражи за дезинфекция след работа или само ползват лиценза, диспечерите. Изостават силно.
104
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
na govorimia dialekt v seloto na zdr.ministara, tova oznachava "preporachva, savetva" kakto v meteo seksyprognoza, ga ide buria, uragan, tayfun s nejno ime...;)ama vie otde da znaete tolko mnogo za bg selskite razgovorni dialekti na meteo prognozite?!
103
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меки са тия мерки.При толкова голям процент заболели.Линейките не смогват са извозят болните, ние сме пуснали хората по магазините, кината, заведенията.Браншовите организации трябваше активно да организират бизнеса си в новите условия.Те само пред министерския съвет за субсидии плачеха.Субсидиите са необходими, но бизнесът им трябва да е гъвкав.Видяха два месеца как върви, кое върви,кое трк са се промени.Не ги видяхме да променят нещо.Сега пак са ,, учудени,,.,, Куфарни,, милионери, сър
102
1
 
8
 
! Отговори
Абе 95 преди 3 години
Виж кой е зад волана и не търси шофьора на задната седалка..
101
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
penzionerite sa nai-goliam investotor na bg ikonomika, zatui ima zelen dalag svetofar za tiah ;))) a za ostanalite i drogirani uchastnici v dvijenieto dalag cherven svetofar...to nali Christian Nikolov e oste v zatvora, znachi e bezopasno dalgo da sedite na chervenia svetofar..."chakai malko"
100
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега остана и да определите броя пазаруващи вътре, а останалите да чакат навън в студа и ще си завършите пъкления план. Комунизмът от главите на управляващите никога не си е отивал.
99
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И пет коридора да направите няма да скриете проблемите на здравната система, как наистина болни и с хронични болести не могат да бъдат приети и чакат с часове. То пазаруването ще излекува хората. Здравен министър определя кога ще се пазарува, като съм първа смяна трябва да чакам на пейка в дъжда и студа да стане 16.30 и да се образува друга навалица от работещи и да се прибирам по тъмно
98
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
;))) tankove na vsiako krastoviste i voinishki patruli s automati kakto predi 35 godini po vremeto na bsp she ima li da paziat vazrodenoto ime na virozite? ;)))
97
7
 
7
 
! Отговори
До 92 преди 3 години
При онлайн пазаруване имаш и опция да провериш покупката.Просто избираш такъв магазин.Аз лично не предпочитам да опипвам продуктите.Това означава,че може да ми носят стока, върната и опипана от друг човек.Ами то си губи смисъла като хигиенна мярка. Но пък не е проблем да си почистя.Все пак спестявам време да видя по опашки с маски,дистанции, дезифектанти.
96
7
 
15
 
! Отговори
Ванко преди 3 години
Сега,ако си магазинер/ка/ ще трябва да си и РПУ, Паспортен Отдел и Гранична Полиция едновременно..Как се издържа?!..
95
7
 
24
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Това правителство е опасно за здравето на народа!Ако някой досега не е разбрал - НЯМА лекари и мед. персонал. Тези, които работят са над 65 г. Постоянно се призовават за доброволци между пенсионираните лекари. Значи, 65 г. лекар може да работи в Инфекциозна болница, това не е опасно според кре*ените в правителството! Но да влезне в аптеката, където така или иначе пускат по 1 човек, било опасно! А хора, нуждаещи се спешно от лекарства, трябва да чакат с часове пред празна аптека! СЪД И ЗАТВОР!
94
4
 
9
 
! Отговори
До 98 преди 3 години
Посочи една държава с днешна дата в която не се спазват противоепидемични мерки.Няма пример Всички Правителства предприемат мерки за опазване здравето на народа си.Факт
93
5
 
10
 
! Отговори
До 99 преди 3 години
,,държава,,Държавата е в хуманитарна криза Пандемия.Ти малък ли си, та не разбираш колко сериозно е положението.Учениците минават на дистанционно обучение, а възрастните се отделят от младите при пазаруване.Какъв ти е проблемът?
92
17
 
2
 
! Отговори
До 87 преди 3 години
Само зеления чорап е виновен... Не само той.И БСП като цяло съзнателно саботира всички мерки за излизане от здравната криза.Национално безотговорни медии, финансирани от чужди страни,,,измисляха,, протести ( Канна Рачева) за да блокират единството на народа за борба с пандемията.Мая сложи маска чак сега,след смъртта на няколко свои координатора.Доста предатели имаме,
91
1
 
11
 
! Отговори
бааа го преди 3 години
До Анонимен 99Още ли не разбра, че във ХРАНИТЕЛНИ магазини е само между 13.30-16.30 часа?
90
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забранява се на младите да влизат в аптеките от 8 до 10 и от 13 до 16.30. Също им се забранява да влизат в хранителните магазини от 13 до 16.30????? Що за държава е това????
89
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министър след министър и от *** по ***. Хем имат опит от пролетта и пак същите глупости. Пак ще има опашки от работещи хора по 1 километър, дето чакат да стане 10.Че сега пък и до 16:30