Затвориха клиника към болница в Плевен за дезинфекция

Пациенти и медицински персонал там са заразени с коронавирус
Обновена: 17 ное 2020 16:04 | 17 ное 2020 11:54, Ния Христова
0
Затвориха клиника към болница в Плевен за дезинфекция
Снимка: БГНЕС
Клиниката по хематология към болница "Д-р Георги Странски" в Плевен временно е затворена за дезинфекция. Причината е, че там има установени случаи на заразени с COVID-19 пациенти и медицински персонал, съобщи БНР.
 
Пациентите с COVID-19, които се нуждаят от лечение, са настанени във вътрешните отделения на другите клиники. Всички са под лекарско наблюдение и се прилагат необходимите терапии за лечение, обясни Момчил Цветков, говорител на Университетската болница:
 
"Клиниката по хематология в момента тече усилена дезинфекция, и в момента, в който бъдат дезинфекцирани и вече отговарят на всички условия болните ще бъдат върнати там, преместени, тъй като в последните дни много се оказаха с Covid-19 от тая клиника, включително и персонал".
Още по темата
 
Има недостиг и на лаборанти за работа във фургона за тестване за COVID-19 пред лечебното заведение.
 
"Фургонът продължава да работи, но сме пратили писма до ДКЦ-тата в Плевен с молба за помощ да ни предоставят лаборанти, които да могат да работят на фургона, за да работи той качествено и по цял ден. Той работи, но ние едвам издържаме, тъй като лаборантите ни след няколко дни усилена работа показаха положителни проби за COVID", каза още Момчил Цветков.

0
Още от Страната
Трети ден случаите на COVID-19 в Монтанско падат на седмична база
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари