Качването на самолет скоро може да става след сертификат

Прогнозите за възможен туризъм от Александър Богоявленски
14 дек 2020 16:29, Петя Славова
117
Качването на самолет скоро може да става след сертификат
Снимка: БГНЕС

Как ваксинацията ще се отрази на плановете ни за пътуване? Ще ни е необходим ли сертификат за това да се качим да борда на самолет?

Очакванията е прогнозите на пилота и авиожурналист Александър Богоявленски са, че точно това ще се случи през следващата година, след като няколко авиокомпании са се обявили за това ваксинацията да се превърне в задължителен елемент от пътуването.

Още по темата

"Не толкова, за да се подсигурят самите авиокомпании, колкото за да бъдат сигурни всички на борда, и пътуващите, от една страна, а пък и целият бизнес, от друга страна, че пътуванията ще могат да се осъществяват в една доста по-нормална среда", допълни той пред БНТ.

Според него, проблемът произтича от това, че липсва координация на действията между различните суверени, правителствата на отделните държави и в опитите си да налагат различни ограничителни мерки, те всъщност пречат на осъществяването на нормалните пътувания.

На този етап няма такива задължителни условия като ваксинация или отрицателен PCR тест, за да се качим на самолет, но всяка една държава, към която се пътува, може да има такива изисквания.

 "Към момента, почти 100% носенето на маски е задължително условие на борда", заяви Богоявленски.

По думите му, по отношение на въздушния сектор, в района на ЕС ситуацията остава най-драматична - трафикът е със спад от 70% и към момента, почти толкова, колкото е било и в началото на кризата, докато Азиатско-тихоокеанският регион е почти напълно възстановен. В Северна Америка нещата също се подобряват.

"Това да си на борда на самолет, е много по-безопасно, отколкото да си в един претъпкан от хора магазин в България, където мерките не се спазват", категоричен беше пилотът.

Бизнес пътуванията пострадаха най-силно, туристическите продължават да кретат, но големият проблем е липсата на координация, защото Европа не успя да наложи единни ограничителни мерки - смята Богоявленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
1
 
! Отговори
д-р Иванов преди 3 години
Най големия проблем е неефективноста на която и да била ваксина...до момента!!!
74
4
 
5
 
! Отговори
hahah преди 3 години
Днес още не ваксинират, няма как да ти откажат преглед. Малко време трябва. Тези дето неглижират риска и прекарат по-тежко вируса ще са за урок на останалите. И ще стане. Тогава ще се почнат едни увещания за фалшиви сертификати и т.н. Така както и за детските градини - антиваксъри докато не им потрябва да им приемат децата - тогава почват едни крокодилски сълзи и търсене на фалшиви документи.
73
2
 
8
 
! Отговори
Фики Рурк преди 3 години
""ОПАСЕНИЯ !! Предположения ! Това имат предвид вероятно и лекарите,за които говориш.Да,100% сигурност няма"хей, приятел, ще повториш ли същите думи на детето си, ако след ваксиниране стане аутист, оглушее, ослепее? Защо ме съсипахте, мамо, татко, защо бързахте? Ми то няма нищо сигурно, имаше опасност, ама малко, пък и едни червендалести чичковци казаха по телевизора, че няма страшно
72
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксината щяла да върви със смяна на имената.например hahaha, ще е вече ahahah или ohohoh, зависи от организма.
71
10
 
2
 
! Отговори
hahah преди 3 години
Верно сте доста прости антиваксърите!Няма авиокомпания, която да рискува някой да я осъди, че се е заразил заради недостатъчни мерки срещу каквато и да е болест. Даже QUANTAS вече обяви, че няма да пуска неваксинирани на борда си.Успех с каруците, докато чакате някоя компания да фалира заради имбецилните ви предразсъдъци...
70
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чипирани са ви *** гадулки на вас !
69
3
 
2
 
! Отговори
До74 преди 3 години
Хахахахахахахахахаха...И можеш ли да посочиш разликата между теб и ние-които се храним с еврейска храна ?Та да ми обясниш с какво ми е навредила " еврейската храна".А да обясниш увеличаването на възрастта при смъртността в последните години ???? Да обясниш как твоите приятели-производителите на БИО храни се справят със загубата на органично вещество и биогенни елементи в почвата и цялостната екологична картина ? Ей такива сте ми най-смешни.Био храни яли,диетични хранения и диети,а насреща нищо!
68
5
 
3
 
! Отговори
hahaha преди 3 години
Глyпaко, aнтиваксърски, недоразвит,Не е нужно някой министър да ви оправи всикчи ***. Лекарите сами ще откажат да ви лекуват. Няма да поемат риска да се заразят. Питай колко лекаря доброволно и информирано биха лекували някой със СПИН или хепатит С и тогава пиши простотиите си. Най-добре и интернет да не ползвате, че Сopoс през него ще ви чипира, чрез вдишване на фини прахови частици....Колко *** се навъдиха , не е истина....
67
1
 
3
 
! Отговори
aha преди 3 години
А това, че някой е ваксиниран срещу ковид прави ли го по-малко заразен от други инфекциозни заболявания? Все едно ковид е единствената възможна болест и само от това всички трябва да се пазят. Направо да се скрием в мазетата и да не излизаме....без сертификат
66
1
 
6
 
! Отговори
Ром"с преди 3 години
Няма таквоз нещо и едва ли ще има ,това някой изкуфял казал и веднага се разтирижа ...представяте ли си колко ще загубят авиокомпаниите ,ако се изисква това ...еми то и в ресторантите,ще трябва да се ваксинираш ...тъпотии след тъпотии ръсат нашите бг медии.
65
1
 
6
 
! Отговори
Кон Шонъри преди 3 години
"ОПАСЕНИЯ !! Предположения ! Това имат предвид вероятно и лекарите,за които говориш.Да,100% сигурност няма"когато става въпрос за здравето ми, предпочитам да съм на сигурната страна. Щом има опасения за нещо, не го правя и изчаквам докато опасенията се отстранят. Който иска да рискува - да го прави за своя сметка. Всичко хубаво.
64
10
 
3
 
! Отговори
hahahah преди 3 години
Защо се пените тогава бе?Като не искате, не се ваксинирайте - прав ви път!Нооо, например лекарска помощ за усложенения с ковид 19 след отказана имунизация - плащате по пазарни цени. Ако някой не ви пуска да влезете в магазин, ресторант и т.н. - няма да рИвете. Като сте толкова ербап - направете си собствени заведения. Аз съм непушач и не влизам в заведение, в което се пуши въпреки забраната... Или? Забравих Сopoс ви баламосва, че пушенето е вредно щото ви мрази...
63
6
 
3
 
! Отговори
До 72 преди 3 години
Ами ти защо минаваш по моста,който не си строил бе ? От къде знаеш,че няма да се срине ? Защо се храниш с ядене,в което не знаеш какво има ???Мале,колко си спрял !!Май доста са те мамили в тоя живот...
62
5
 
4
 
! Отговори
До 71 преди 3 години
Чакай малко бе,да не е само Пфайзер.Има Спутник и още няколко прототипа.Кво сте ми се хванали за тоя Пфсйзер.Аааа,щото е американо-европейски.Ами Спутник ? Ваксина ли е или отново еврейско чипиране и пром1на на ДНК ???Вие някъде в статията прочетохте ли Пфайзер ???М ?Май сте просто едни преднамерени отчаяни,кухи ,конспираторски профани !
61
3
 
4
 
! Отговори
До 59 преди 3 години
Мангъров никога не е казал,че ваксината е еврейска и искат да ни чипират или да ни мешат ДНК бе,кух ! Той изказва опасения,че може да *** някой клетки и да се образуват карциоми.ОПАСЕНИЯ !! Предположения ! Това имат предвид вероятно и лекарите,за които говориш.Да,100% сигурност няма !Както и не е сигурно дали утре ще се прибереш във вас-необичайни и нелепи инциденти стават всеки ден! Глупостта,инжинерните грешки и невежеството са и ще убият много повече хира от ваксината !!!
60
3
 
4
 
! Отговори
hahаha преди 3 години
Пращайте си издънките ако искате на частни , ако щете и на мaйкитe си у...Тъкмо ще могат по-лесно да се заразят с пралич, туберколоза или нещо друго нелечимо, а един тетаничен бактерий може да тури край на мъките директно. Планетата е пренаселена. Време е естествинят подбор да се погрижи...
59
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така ще е, защото след ваксинацията самолетите ще са безпилотни. Ваксинираните на борда ще са в директна връзка с контролната кула.
58
2
 
5
 
! Отговори
malart преди 3 години
После и при постъпване на работа. Даже при кандидатстване. Както искат от психото. Става интересно. Стадото блеее и преживя
57
2
 
7
 
! Отговори
Пен Шон преди 3 години
"Нито един лекар,медицинско лице,лаборант,изследовател или просто човек на медицината не е излязал пряко или косвено,"като видя такива генерализации и спирам да чета - индивидът е пълна лейка с претенции за бидон
56
3
 
4
 
! Отговори
Жан Плод Вам Дам преди 3 години
полечка лечка почват да ви го наxлy3вam, засега само главучката