Качването на самолет скоро може да става след сертификат

Прогнозите за възможен туризъм от Александър Богоявленски
14 дек 2020 16:29, Петя Славова
117
Качването на самолет скоро може да става след сертификат
Снимка: БГНЕС

Как ваксинацията ще се отрази на плановете ни за пътуване? Ще ни е необходим ли сертификат за това да се качим да борда на самолет?

Очакванията е прогнозите на пилота и авиожурналист Александър Богоявленски са, че точно това ще се случи през следващата година, след като няколко авиокомпании са се обявили за това ваксинацията да се превърне в задължителен елемент от пътуването.

Още по темата

"Не толкова, за да се подсигурят самите авиокомпании, колкото за да бъдат сигурни всички на борда, и пътуващите, от една страна, а пък и целият бизнес, от друга страна, че пътуванията ще могат да се осъществяват в една доста по-нормална среда", допълни той пред БНТ.

Според него, проблемът произтича от това, че липсва координация на действията между различните суверени, правителствата на отделните държави и в опитите си да налагат различни ограничителни мерки, те всъщност пречат на осъществяването на нормалните пътувания.

На този етап няма такива задължителни условия като ваксинация или отрицателен PCR тест, за да се качим на самолет, но всяка една държава, към която се пътува, може да има такива изисквания.

 "Към момента, почти 100% носенето на маски е задължително условие на борда", заяви Богоявленски.

По думите му, по отношение на въздушния сектор, в района на ЕС ситуацията остава най-драматична - трафикът е със спад от 70% и към момента, почти толкова, колкото е било и в началото на кризата, докато Азиатско-тихоокеанският регион е почти напълно възстановен. В Северна Америка нещата също се подобряват.

"Това да си на борда на самолет, е много по-безопасно, отколкото да си в един претъпкан от хора магазин в България, където мерките не се спазват", категоричен беше пилотът.

Бизнес пътуванията пострадаха най-силно, туристическите продължават да кретат, но големият проблем е липсата на координация, защото Европа не успя да наложи единни ограничителни мерки - смята Богоявленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
3
 
! Отговори
Ще пътуваме преди 3 години
С круйзери.
54
15
 
4
 
! Отговори
hahaha преди 3 години
Прошляците антиваксъри нямало да се качат на самолет...Толкова по-добре!!!Време е да им забранят и ползването на държавни детски граднини ако децата им не са ваксинирани.
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се забрани веднага вносът на кока кола, ако няма сертификат за ваксинация!Ама, ха... Само заразена кока кола ни липсва за празниците.
52
3
 
4
 
! Отговори
До 50 преди 3 години
Добре,всеки има право на мнение .Уважавам твоето ,ще ме извиниш,но вярвам на лекари и учени.Нито един лекар,медицинско лице,лаборант,изследовател или просто човек на медицината не е излязал пряко или косвено,анонимно или не,и да изкаже критично мнение за ваксината в конспиративен аспект.Нито един в целия Свят-от Китай до САЩ,през Бразилия,Русия,ЕС ! За ефиктивността и страничните ефекти съм съгласен,че няма 100%,но да ме убеждавате,че всички лекари и политици стоят зад евреите-хайде,няма нужда.
51
3
 
7
 
! Отговори
Вие се майтапите преди 3 години
Но в Италия сериозно се обсъжда възможността лечението на неваксинирани заболели от ковид-19 да бъде платено, освен ако не са специално застраховани срещу него.
50
3
 
4
 
! Отговори
до 47 преди 3 години
Ние кои сме да оспорваме ваксината,а ти кой си да даваш наклон на..останалите.2 семейства сме бойкотирали вериги,скоро ЧЕЗ ще му спадне сметката с 70 % малко е полето да напиша колко още.Защото не сме овце,за твое успокоение всички сме с дипломки.Още няма инф.меморандум какво има у вакса умньо.Ти си се боцкай с Гейтската смес.Па земеи се образовай..почни от Black Rock фонда..Има много ряпа да ядеш..белким прогледнеш.А авиото да фалират ,все ми е тая.ей колата ей Света. Памперс.
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За ваксинираната папая ще издават ли сертификат? Аз не се качвам в айроплан ако нямам две папаи в джоба.
48
3
 
3
 
! Отговори
До 51 преди 3 години
И можеш ли да обясниш следствията на променено ДНК у хората????
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я направо на НЕ ВАКСИНИРАНИТЕ да им лепнат по една ЖЪЛТА ЗВЕЗДА да се вижда и знае отдалече - нацисти!!!
46
5
 
2
 
! Отговори
Въйй преди 3 години
Ам за Радко льотчика ще важи ли това ?
45
4
 
3
 
! Отговори
До Коч преди 3 години
Спирай бе ! То си има ценоразпис ! А и като гледам каква лавина от капацитети изригна в България,не мисля,че ви трябва болница и лекари-та вие сте едни истински Хипократи ! Ще се оправите сами .
44
7
 
3
 
! Отговори
До 43 преди 3 години
Ми бойкотирай бе!Хаха,що не бойкотираш Лукойл за цената на горивата ?Или Ковачки с ТЕЦ-а,Лидъл и т.н.Устройват те условията и цените им ли?Кой си ти,че да вменяваш негативи за ваксината?Представи се,с какво се занимаваш,дай аргументи за тезата си.Как така казваш"няма да се ваксинирам" ама ще ме возите.Не,драги/а,няма да те возят!Ако искаш!Тук вече няма срещу кого да протестирате и нямате удобна мишена за обвинения.Ваксината е измислена от мед.учени,не от заварчици!
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакайте бе, нали това беше конспиративна теория?!!!
42
2
 
11
 
! Отговори
кОЧ преди 3 години
До Както иНеваксинираните спираме да плащаме здравни осигуровки тогава.
41
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То от нас зависи. Бойкот на всеки започнал да извива ръце за сертификати. Както са огладнели, много е интересно кой до кога ще издържи. Не познавам нормално мислещ човек , който да си набие "експерементална" ваксина за вирус със смъртност под 0.03 процента. Който се чувства застрашен да си бие колкото иска васкини, ще има бол, но здравите хора.....Политиците се изпоплачосаха защото в Европа имаме над 25% население над 65 години.
40
3
 
12
 
! Отговори
до 36 преди 3 години
Много филми гледате. Ваксинацията е пожелателна, а не задължителна, и това сто пъти са каза. И да припомня, че за сегаа няма одобрена ваксина, нито от СЗО, нито от ЕС. Турчето може и да не го огрее в Европа.
39
15
 
3
 
! Отговори
Както и преди 3 години
Влизането в болница също само за ваксинирани. Освен ако нямат противопоказания. За неваксинираните услугата ще бъде платена.
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идентификацията ще става с двойно потвърждение с барометрични данни. Барометрични? Въй, жив да не бях. Хахахха. Скоро вероятно и металургични, а?
37
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да видим кой ще им се вози на самолетите ако задължават за сертификат. Много скоро билетите на четворна цена поради липса на пътници и фалит... не че вече не са във фалит така или иначе, но както казаха - кретат.
36
4
 
17
 
! Отговори
мак преди 3 години
Започна се. Първо авиокомпаниите ще искат тапия, че си ваксиниран. Защо да не поискат магазините и иснтитуциите? Обществен транспорт? Училища? И там ходят много хора, нали? Ще намерят начи да ни принудят всичките да станем опитни зайчета, нали виждат, колко хора имат съмнения и не искат ваксина и им провалят плановете.