Качването на самолет скоро може да става след сертификат

Прогнозите за възможен туризъм от Александър Богоявленски
14 дек 2020 16:29, Петя Славова
117
Качването на самолет скоро може да става след сертификат
Снимка: БГНЕС

Как ваксинацията ще се отрази на плановете ни за пътуване? Ще ни е необходим ли сертификат за това да се качим да борда на самолет?

Очакванията е прогнозите на пилота и авиожурналист Александър Богоявленски са, че точно това ще се случи през следващата година, след като няколко авиокомпании са се обявили за това ваксинацията да се превърне в задължителен елемент от пътуването.

Още по темата

"Не толкова, за да се подсигурят самите авиокомпании, колкото за да бъдат сигурни всички на борда, и пътуващите, от една страна, а пък и целият бизнес, от друга страна, че пътуванията ще могат да се осъществяват в една доста по-нормална среда", допълни той пред БНТ.

Според него, проблемът произтича от това, че липсва координация на действията между различните суверени, правителствата на отделните държави и в опитите си да налагат различни ограничителни мерки, те всъщност пречат на осъществяването на нормалните пътувания.

На този етап няма такива задължителни условия като ваксинация или отрицателен PCR тест, за да се качим на самолет, но всяка една държава, към която се пътува, може да има такива изисквания.

 "Към момента, почти 100% носенето на маски е задължително условие на борда", заяви Богоявленски.

По думите му, по отношение на въздушния сектор, в района на ЕС ситуацията остава най-драматична - трафикът е със спад от 70% и към момента, почти толкова, колкото е било и в началото на кризата, докато Азиатско-тихоокеанският регион е почти напълно възстановен. В Северна Америка нещата също се подобряват.

"Това да си на борда на самолет, е много по-безопасно, отколкото да си в един претъпкан от хора магазин в България, където мерките не се спазват", категоричен беше пилотът.

Бизнес пътуванията пострадаха най-силно, туристическите продължават да кретат, но големият проблем е липсата на координация, защото Европа не успя да наложи единни ограничителни мерки - смята Богоявленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
10
 
! Отговори
ha ha - До гост преди 3 години
До гост - И аз така! Жената ми поиска сертификат за да и се 'кача'!Ама нали пусто нямам - отидох та се качих на комшийката...
34
10
 
5
 
! Отговори
до 29 преди 3 години
Ще правиш фалшиви сертификати ама друг път! Информацията ще се съхранява на международна онлайн платформа. Идентификацията ще става с двойно потвърждение с барометрични данни. Лицево разпознаване и сканиране на цялата длан на едната ръка. С това ще отпаднат всички паспорти, лични карти и шофьорски книжки. Сега новите камери с висока резолюция властите могат от половин километър да проверят кой си и да ти извадят цялото досие. Там пише всичко, включително и здравния ти статус и ваксинациите.
33
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хич няма да пътувам със самолет. Както и много други. Накрая пак ще има фалити и ще ни се молят.
32
2
 
11
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
НЕ Е НУЖЕН НИКАКЪВ СЕРТИФИКАТ ЗА ВАКСИНИРАНЕ. А САМО ОТРИЦАТЕЛЕН ПСР ТЕСТ. ВАКСИНИРАНИТЕ СЪЩО МОЖЕ ДА СА ПРЕНОСИТЕЛИ НА КОВИД, НО ДА НЕ БОЛЕДУВАТ ТЕЖКО
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми няма да се качвам на самолет тогава, ще опознавам България
30
2
 
12
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Язе на аероплан ,на дръво без корен са не качвам.И ваксина не си слагам!
29
1
 
6
 
! Отговори
Фалит преди 3 години
Закривай!
28
2
 
10
 
! Отговори
Все тая преди 3 години
Сертификатчета ще се правят фалшиви няма страшно
27
1
 
8
 
! Отговори
Комунизъма се Върна преди 3 години
При Капитализъм Бизнеса Прави всичко за да Задоволи Клиента. При Комунизъм Бизнеса изисква Клиента да го Задоволи!!
26
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя нещо объркал. Вярно е че някои бизнеси и дейности не могата без полети и някои хора ще се принудят да се ваксинирата за да останата да работят да кажем. Но в туризма авиокопаниите зависят от пътниците, а не пътниците от авиокомпаниите! Аз 5 години мога да издържа да пътувам без самолет. Авиокомпаниите могат ли да издържат 5 години без туристически полети?
25
3
 
11
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Ще ни маркират то се е видяло, ама няма страшно, не се мре. Ето добитъка е с маркировки това крави и овце, кучетата домашни или бездомни също на 80% са маркирани, ааа сетих се и за хора - ония в лагерите на хитлер и сталин....
24
1
 
26
 
! Отговори
гост преди 3 години
абе вчера и жената ми поиска сертификат като понечих да се кача върху нея...
23
1
 
31
 
! Отговори
sss преди 3 години
на тия дето започнат да изискват ваксинация за качване в самолетите им, пожелвам им скорошен ФАЛИТ! Те дават ли гаранция, че няма странични ефекти от ваксините??
22
1
 
14
 
! Отговори
Гугъл преди 3 години
В плановете ни е да поставим до 2022 г. четци за достъп с електронни ваксинационни четци и в обществените тоалетни.
21
2
 
10
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
До СатаниститеАбсолютно си прав, а кода на патента за ваксините на Гейтс е W2020 060606, също може да се провери в сайтовете. 666ците съвсем случайно попаднаха там.
20
1
 
21
 
! Отговори
Балкан преди 3 години
Има по-прости начини да фалират авиокомпаниите. Я някой да сметне колко ваксини ще има за 2021 г., кога ще ги поставят и на кого, и т.н. Пък Боявленски да си се явява на Бог , а не по БТ да припява на глупостите на паусите от Кантас.
19
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
още от сега го чувам канския рев при фалитите на тия хитреци...
18
2
 
11
 
! Отговори
до 12 преди 3 години
при това може да използваш тези 2 години да се направиш независим, напускаш града, почваш да си гледаш кокошка, прасенца, да си садиш зеленчуци и ставаш истински свободен човек!
17
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този сертификат ще го искат навсякъде. А уж не била задължителна ваксината.. Началото на едно голямо престъпление!!!
16
1
 
7
 
! Отговори
НАП преди 3 години
И справка за платени данъци! Не защото авиокомпаниите трябва да се подсигурят, а за е сигурна НАП, че не харчите последното преди да допринесе за бюджета, та да има за кражба