Мъж прелетя с 240 км/ч по Тракия, осъди КАТ заради неграмотен акт

МВР дори трябвало да покрие разходите за адвокатски услуги
15 дек 2020 10:31, Нели Христова
100
Мъж прелетя с 240 км/ч по Тракия, осъди КАТ заради неграмотен акт
Снимка: БГНЕС

Шофьор отърва глоба от над 1000 лева след грубо нарушаване на закона за движение по пътищата, а съдът наложи на полицията да изплати адвокатските разходи на виновника, съобщава Trafficnews.bg. Мъжът е управлявал Мицубиши-то си с над 240 километра в час на магистралата край Пловдив в посока Бургас.

На 108-ия километър патрул със скоростна камера отчел скорост от 102 км/ч над ограничението. Издаден бил фиш с глобата - 850 лева. Впоследствие обаче той бил отменен и преиздаден с по-висока глоба - 1050 лева.

Това обаче се оказало грешка от страна на пловдивския КАТ.

Наказателното постановление на шофьора било отнесено до компетенцията на Районен съд под тепетата. Мъжът подал жалба за отмяна на наказанието заради незаконосъобразност. Актът страдал от липса на компетентност и имал неточности и грешки.

Отмяната на първоначалния фиш в крайна сметка изиграла лоша шега на пловдивската полиция, кАто се превърнала в един от мотивите, заради които магистратите са отменили санкцията. Това се явява сериозно нарушение на правата на глобения и го лишава от право на защита. Открита била и неточност при документацията на Пътна полиция, акта и попълнените документи за камерата. Объркана била позицията на камерата с около 300 метра. На електронния фиш е вписано, че нарушението станало на 108-ия километър от АМ Тракия, в посока Бургас. В документите на полицейския екип фигурирала друга локация - 107+600 километър.

Така шофьорът не само се разминал със санкцията, а и осъдил МВР да му покрие разходите за адвокатски услуги в размер на 600 лева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
14
 
! Отговори
Прос катажия преди 3 години
До Според менМоже и така да е. То по нашите ширини, само да подхвърлиш няколко сребърника на повечето, забравят морал, етика и почват да правят каквото им кажеш като платени жени.Така че... допускам че си прав и тук да е закачен някой платежоспособен, който е в близки или корупционни отношения с някой съдия. Корупцията е най-големия бич на клета майкa България...С други думи
90
3
 
13
 
! Отговори
Според мен преди 3 години
Според мен това си е кал в очите на хората ,чисто и просто трябва да се измисли някаква оправдателна идиотска причина да се изчисти нарушението на водача ,защото явно е човек с влияние.
89
4
 
17
 
! Отговори
Шофиор преди 3 години
И ако този оправдан и невинен беше извършил ПТП пак ли щяхте да викате браво?
88
10
 
9
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
Браво!!Никакви пари на тея изверги .
87
3
 
14
 
! Отговори
Прос катажия преди 3 години
тарсиха ми рабута ф струйтелството ноне ми намери кумъ ми тои уш познава един шеф на фирма за ремонти но не ме зеха и сега сам в кат и пиша актувенезнам зашто нешто не миги презнават от раковотството на кат - шефат нешто секара постояно
86
3
 
9
 
! Отговори
БРАВО! преди 3 години
Ако съм на уважаемия господин, бих осъдил и този сайт за клевета.Причината е елементарна - в статията се твърди, че гражданина е "виновен" за нещо, за което е осъдил държавата и е правно доказано, че не е. Поради какви обстоятелства - това няма никакво значение. А когато се набедява един НЕВИНЕН гражданин и се петни името му като "виновника", това определено е повод за СЪД и човека си е в пълното право да си търси правата.Ако съм на негово място, бих предприел действия, за да ви осъдя.
85
2
 
11
 
! Отговори
Язе преди 3 години
Трябва да се създаде съд за съдиите. И такива съдии като този дето е отсъдил така, на момента вече да не са съдии и даже юристи. Има установени фактически обстоятелства и техническите грешни немогат да бъдат взети под внимание. Апарата, щом е редовен и изправен ще отчита едно и също където и да е поставен. Ето заради такива съдии с такива присъди ни убиват по пътищата, разни ***.
84
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Taka e в държавата на мyтpите и пожарникарите. Престъпниците са не само над закона, но и законът ги обслужва.
83
0
 
2
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Пропуснах да кажа, че едва ли има постоянна работа, а ако има, тя е зле платена и е маловажен. Няма семейство, на разбира значението на дете, или отговорност, или общество. Не знае какво са истински стойностните неща, защото се мери и равнява по други отрепани като него.
82
1
 
3
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Хм, Мицубиши! Някой по-млад *** с една мозъчна гънка, на когото му се иска скъпа кола, но няма пари за такава, гледал много клипове с фолк и рапъри и газ, чуства се велик и безсмъртен, а после брои стотинки за гумите и бензина. Той затова обжалва глобата. Не защото може. "Защото може" е само за пред хората.
81
1
 
3
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Много пошло и жалко. Карал си кретенски, имай достойнство да не обжалваш по процедура. Пожелавам му да пострада в пътен инцидент онзи, на който най-много държи.
80
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такъв индивид явно има пари и за добри адвокати както и за още такива глоби, та дори и за хората от КАТ да правят още грешки. Обикновено това са пари придобити не по честния начин и това трудно може да се спре.
79
4
 
27
 
! Отговори
Дидо преди 3 години
В България най-гоУемия. Защо не се пробва в някоя държава като Германия, Австрия, Сърбия, Гърция, Хърватска и т.н. За такова провинение забравя за доста дълго време, че може да шофира и на топло ще го приберат даже. Нооо, за съжаление, тук е "позволено" да си Джигит и да осъдиш МВР, че ти е засякло плиткоумното изпълнение. Браво на Държавата.
78
6
 
14
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 3 години
Напишето го кой е , ние ще му напишем акт на метъра/километъра в кийто го засечем
77
4
 
13
 
! Отговори
пропов преди 3 години
Да и от КАТ или са кухи или умишлено допускат постоянно грешки. Световна практика е да се отърват санкции като се намери порок в издадените документи или в процедурата или в самия издаващ. Когато си овластен да наказваш, трябва да си научиш уроците и да упражняваш властта си правилно. Щото има адвокати, дето са си наичили уроците и ще те оспорят и ще ти обезмислят труда.
76
9
 
56
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Каква височайша глупост! Не бил 108 ами 107+600 км. . Нали тъпанара е карал с 240. Ква съдебна система? Ще го осъдят когато убие някого ли?
75
6
 
39
 
! Отговори
BB преди 3 години
Каква е тази наглост с 240 км и води дела и ги печели за това адвоката заедно с джигита малко в кауша а полицая където е направил врътката да плати всичко включително и акта и марш от системата.
74
6
 
32
 
! Отговори
Ирония преди 3 години
Всъщност ... неграмотните служители на КАТ нищо не плащат . Плащат съвестните данъкоплатци които спазват законите и не превишават скороста .Така че на КАТ им е през кривата палка как пишат фишове... дали са законосъобразни и дали ще ги осъдят за превишаване или неразбиране на служебните им задължения . Дори пак тези данъкоплатци ще им осигурят ежемесечната заплата . В пълен размер + коледни бонуси .
73
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАТ нарочно са объркали нещата за де се размине на нашия човек, тези неща са за пред тъпанарите който са по цял ден в нета.
72
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя все едно си е сложил мишена на колата. Ченгетата ще го съсипят от проверки