Ресторантьорите в знак на протест: Отваряме на 1 февруари?

Здравният министър настоял отварянето да се отложи за средата на февруари
20 яну 2021 09:18,
394
Ресторантьорите в знак на протест: Отваряме на 1 февруари?
Снимка: БГНЕС

Ще направим следващата стъпка да се пуснат ресторанти, кафета сладкарници при всички мерки и се надяваме на 1 март да могат да отворят и нощните заведения, те са още по-пострадали, за 2020 са работили 4 месеца и половина. Това каза пред БНТ Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията в България.

Вчера стана ясно, че здравният министър е настоял отварянето на ресторанти и нощни клубове да се отложи за средата на февруари при 50% от капацитета и работа най-късно до 22,30 часа. Алибегов заяви, че в знак на протест всички заведения ще отворят още на 1 февруари.

Още по темата
"Установени са 40 нарушения от началото на локдауна, заведенията са 28 хиляди. Проблемът е, че 3 месеца хората седят без приходи. До вчера бяха изплатени много малко от въпросните 24 лева поради административни проблеми. Как се живее по празници, хората останаха без приходи", каза още Алибегов.

"Идеята с часа 22:30 беше предложен на миналия локдаун. Ако оставим барчетата без работно време, хората ще искат да останат по до късно, ще има диджей. В България се ходи малко по-късно на ресторант. И РЗИ, и полиция вече не са толкова натоварени, ще могат да обърнат внимание на бранша. Когато има нарушения, да има актове", добави той.

"Най-важно е да върнем служителите на работа, това се отразява зле на психиката. Въпреки че февруари е най-слаб в бранша, искахме да отворим на 1 февруари. Никой не си представя, че отваряме и всичко е по старому. От миналата година има много дългове, наеми са разсрочени. Много е важно да се отвори и повече да не се стига до затваряне. Когато ноември ние работихме, нощните заведения бяха затворени, ние бяхме на 30% капацитет и въпреки това общественото мнение наложи затварянето на нашия бранш", каза още той.

"Ние няма накъде да отстъпваме повече, направили сме всичко, което се искаше от нас. Ресторантите са оборудвани с пречистватели, дезинфектанти. Защо отново само заведения, фитнеси и молове трябва да стоят затворени? Ние се грижим за бизнеса си и за служителите, нямаме друга опция. Ние не желаем нищо преди 31 януари. От първи трябва да се раздвижи нещо", каза Ричард Алибегов.

"Не мисля, че трябва да се дели кое е приоритетно и кое не", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До319 те са от БКП и БСП..) 75 %
302
0
 
29
 
! Отговори
Питам преди 3 години
До Чоко - Що за логика от супермаркетите си купуваме храна ,рейсовете и метрото е за работещите хора ,като искат ресторантите да работят да предлагат храна за в къщи /както много от тях правят/ ,а за питейните заведения на никой няма да му зарасне брънката ,ако си пие питието и кафето в къщи ,и без друго половината им персонал е на половин работен ден и плащат останалата част под масата.
301
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бря ..нали сте в фалит ,че ви глобят или на съд ,не се прави на министър
300
22
 
8
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Само така !!!! Вие сте свободни хора !!!! Всеки е роден свободен човек!!! Който иска да бъде роб , да се кланя на банкянския господар ....
299
1
 
5
 
! Отговори
До 300 преди 3 години
Тези явно са реститути.
298
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Затвориха моловете но супермаркетите не. Каква е логиката ?"Логиката ли? Ти търсиш логиката на Ботокса? Ще ти я кажа, щото сме работили с него заедно едно време. Логиката му е, че трябва да се вижда че има някакви мерки, трябва да се усеща че има мерки, трябва на хората да им е гадно и да помнят че е имало мерки. Бе значение има ли смисъл от тях или не.Щото иначе ще кажат: "Ми той Ботокса нищо не направи". Това му е логиката. Елементарна и недодялана.
297
9
 
8
 
! Отговори
до 304 преди 3 години
Герберастите, като ортодоксални комунисти, само за лагери си мечтаете.
296
2
 
12
 
! Отговори
Това на снимката преди 3 години
Гробаря ли е???
295
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"абсолютен контрол върху всеки един от нас" , хахах то българина отдавна е извън контрол и си прави каквото иска. То това е основната причина да живеем в тази ***!
294
15
 
12
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Защо трябва да бързате да отваряте? Разбирате ли, че при едно ново увеличение на заболелите, а тези лекарите добре умеят да играят с цифрите, ще ви затворят отново.Ще отворите на 01.02 а на 01.03 ще ви затворят отново. Разбирате ли че има едно отвратително отношение към обслужващата сфера в България ?Рейсовете и трамваите са фрашкани с хора но им пречат заведенията и кината където хората са на по 1-1,5 разстояние. Затвориха моловете но супермаркетите не. Каква е логиката ?
293
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не обръщайте внимание на троловете, които противопоставят хората един на друг.трябва да сме заедно срещу тези, които искат да наложат абсолютен контрол върху всеки един от нас(включително троловете, но горките, не го осъзнават)
292
10
 
23
 
! Отговори
Марин преди 3 години
Ами отваряйте, ама аз няма да стъпя във вашите заведения, защото здравето ми е по-важно от вашата печалба. Предлагам за ресторантьори, които работят да не се изплащат помощи, всички останали българи, от баничарници и магазинчета до IT специалисти работим без помощи.
291
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде хайде може и да минем без кафета и кръчми. То и аз не вярвах че този вирус съществува докато не ми дойде до главата. Здравето на първо място.
290
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпросът е принципен и човекът е прав за алогичността на мерките.Темата за цените и качеството на храната в случая не е акцент.Айде почна се. Нека не се делим, това засяга всички.
289
28
 
10
 
! Отговори
Ха преди 3 години
До Анонимен 288Какъв Вирус те гони теб бе :) Стой си у вас и си зазидай входната врата ! Така ще си напълно в безопастност !
288
4
 
32
 
! Отговори
Да бе Да преди 3 години
Никой не глобява за шум и за пушене в заведение. Като се обадиш на полицията за шума идват и се черпят. Просто им се отчитате и наглеете. Да ви затварят изцяло.
287
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разделяй и владей, разделяй и владей...Ако продължаваме да го позволяваме пътят свършва в скотобойната.
286
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера Германия е обявила, че ако страните от ЕС не спазват мерките за карантина ще затвори границите си. Това ще срине икономиката на засегнатите страни, така че ако това се случи, категорично в БГ заведенията няма да отворят скоро. При този нов американски президент и при заповед на Меркел и на площада да разпънат протестиращите ресторантьори никой няма да каже нищо. https://tvevropa/2021/01/angela-merkel-zaplashi-che-germaniya-mozhe-da-zatvori-granitsite-si-zaradi-koronavirusa/
285
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
няма как, борисоф ще клекне , тези хора го крепят
284
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пореден провал за герб