Ваксиниран ли е сервитьорът? На стикер на входа да пише, иска петиция

Тя обаче не среща особена подкрепа в мрежата
Обновена: 27 фев 2021 10:57 | 27 фев 2021 07:00,
349
Ваксиниран ли е сервитьорът? На стикер на входа да пише, иска петиция
Снимка: Pixabey

Неколцина потребители в мрежата се обединяват около идеята на входа на заведенията да бъдат поставяни специални стикери от РЗИ, които да показват, че персоналът е ваксиниран срещу COVID-19. В мрежата обаче противници на идеята има повече, пише вестник "Монитор".

Онлайн петицията, свързана с корона стикерите, е събрала едва 52 подписа за два дни. "За мен заведенията трябва да имат стикери, за да се знае има ли ваксиниран персонал, посещението опасно ли е за нашето здраве и има ли вероятност служителите да пренасят COVID-19", пише притеснен гражданин. Някои от поддръжниците на идеята дори са на мнение, че "ако в ресторантите не се въведе задължителна имунизация, не трябва да им се позволява да отворят отново".

От бранша обаче отвръщат на удара и четири пъти повече потребители подписват петициите в мрежата, които казват "не" на ваксините в ресторантьорския бранш. Чрез своите действия те се обявяват против дискриминацията на сектора, като посочват, че подобни изисквания не са въвеждани за работещите в търговските центрове и големите вериги.

"Подписвам, защото всеки има право да избира дали да се ваксинира, или не, а ако това не е по исканията и удовлетворението на други, то същите нарушават правата на първите", гласи всеобщото мнение на служителите, които определят себе си като "опитни мишки".

Припомняме, че преди дни бе решено окончателно, че ресторанти и кафенета ще подновят работа, считано от 1 март. Те ще приемат клиенти при 50% от капацитета си, около 6 души на маса и намалено работно време до 23 часа. От 1 април пък отварят и нощните заведения, в които ще бъде въведен допълнителен строг контрол.

По думите на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова обаче никой не може да гарантира, че няма да им повторно затваряне заради епидемиологичната обстановка в страната. Във връзка с имунизацията в сектора тя коментира, че ваксинацията е препоръчителна, но остава въпрос на личен избор. За целта е предвидено да бъде изготвен списък с браншовици, желаещи да се ваксинират, като по този начин туристическият сектор да започне поетапното си възстановяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
7
 
30
 
! Отговори
ВУТЕ преди 3 години
Поздравления, другари управляващи! В мое лице спечелихте още един "УБЕДЕН ПРИВЪРЖЕНИК НА КОНСПИРАТИВНИТЕ ТЕОРИИ"!!!Не исках да повярвам... досега!!!
268
5
 
14
 
! Отговори
ВУТЕ преди 3 години
ВЪПРОС СЪС ПОВИШЕНА ТРУДНОСТ:А ще има ли стикери на заведенията: " Вашият сервитьор е тестван за ***"???!!!А???!!! А???!!! ЩЕ ИМА ЛИ???!!!Щото всичко това е заложено като изисквания на РЗИ, обаче никакви подобни унизителни табели нямаше досега!!!!!!
267
35
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно,персонала да е ваксиниран или тестван.Как ще сравняват хранителни вериги ,влизаш за 15 мин.стоките опаковани,зеленчуци,плодове избираш,но после измиваш,а в заведение, чаши се мият общо на ръце,не в миялна на 90,маси бършат пенкелер с общ п.рцал цял ден или повече от сервитьор без ръкавици,не са въведени изисквания за еднократни,слагат сламки в чашите пипани с ръце,а не такива в индивидуална опаковка .Маските да са задължителни ,а не под носа или под брадата.Няма култура за хигиената.
266
4
 
28
 
! Отговори
Ясно преди 3 години
Тоест освен търговията с ваксините, да завъртим и търговия със стикери.
265
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От тази свръх информация сме дезинформирани....Ваксинираните също разпространяват вируса. Ама те и журналистите, репортерите, като пишат да се информират
264
3
 
8
 
! Отговори
Сервитьора е.. преди 3 години
БАЦИЛОНОСИТЕЛ И ВИРУС НОСИТЕЛ, И ВИ СЕРВИРА К-19....НА ТАБЛА... ХАХАХААА..ХА, НАЗДРАВЕ... ХАХАХААА.... БАЛАМИ
263
4
 
10
 
! Отговори
Джими Ваксър преди 3 години
Ваксинирам сервитьорки по полов път.
262
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинираните могат да заразяват, така че какво значение има дали сервитьорът е ваксиниран. Това засяга само него
261
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
такова нещо може да искат само долни фашисти, сър .....
260
5
 
1
 
! Отговори
Станко Гочев преди 3 години
Картините на Станко Гочев...най-добрите ваксини...
259
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксини и ваксинирани в тази страна не виреят.
258
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не става. Следващата тема,моля.
257
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксини за всички тогава .Без двойни стандарти. Казах
256
3
 
42
 
! Отговори
Ресторант преди 3 години
И сега кво цялата държава ще се съобразява с 52 бал ъка ли?
255
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бас ловя,че тия 52 шмиргела няма да си бият ваксината
254
2
 
7
 
! Отговори
нАучен сътрудник преди 3 години
Стикерът да се комбинира задължително с такъв за "Коректна фирма"!
253
5
 
45
 
! Отговори
така преди 3 години
Не бих влезнала в заведение със такива стикери.Неграмотността е ужасно нещо. И ваксинираните могат да заразяват.Който се чувства неграмотен, нека си слага стикер където иска...
252
53
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Прави са хората, които не искат да са в контакт с неваксинирани. Всички в ресторантите трябва да са ваксинирани - клиентите и персонала. След време същото трябва да важи и за магазините
251
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А клиента с който се сблъскваме на вратата и си разменяме любезности ваксиниран ли е? Шумната компания на съседната маса ваксинирана ли е?
250
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да се ваксинират те, откъде-накъде ще искат сервитьорите да го правят? Нали ваксината уж "пазела".