Продавачка удари шамар на дете... в книжарница, заради играчка

Момиченцето е в 1-ви клас от Русе, продавачката отрича
2 мар 2021 07:00,
271
Продавачка удари шамар на дете... в книжарница, заради играчка
Снимка: Pixabey

Първокласничка от Русе получи шамар в училищна книжарница. По думите на родителите детето им е разопаковало играчка, когато собственичката на книжарницата му се скарала и ударила. Родителите са подала жалба до "Закрила на детето", съобщава БНТ.

Инцидентът станал в училище "Васил Левски" в Русе, когато група деца, между които и дъщерята на Джасмин Сюлейман, влезли в книжарницата.

"След като се прибра детето ни вкъщи ни сподели, че е била ударена от съответната госпожа поради простата причина, че развалила опаковката на една от играчките, която струва 1 лев. Нямаше проблеми да ни звънне... и ние да я платим. Ударила й един шамар", каза бащата на пострадалото дете.

Дни след неприятната случка детето още е стресирано.

"Първо не искаше да ходи в училището, бълнуваше", допълва бащата.

От ръководството на училището обясниха, че книжарницата е под наем, не е на тяхно подчинение, но ще разговарят със собственичката й.

"Смятам, че това, което се е случило, не е нормално. Децата няма право никой да ги обижда и да прилага някакви насилствени, такива, методи. И най-вероятно ще имат среща с психолог", каза Георги Иванов, зам.-директор на СУ "Васил Левски" Русе.

Собственичката на книжарницата Виолета Енчева има друга версия за случилото се. Отказа да застане пред камера, но заяви, че не е удряла детето. Призна, че му се е скарала и изгонила, защото без да я попита, е пипало и съборило от щандовете стоки, но не е проявявала насилие. Заяви, че от 15 години държи училищната книжарница и никога не е посягала на дете, нито е имало подобно оплакване срещу нея.

Бащата на първокласничката обаче ще си търси правата по съдебен път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДО 129Ето до къде води "галенето с перце" на децата,мислят като теб,първосигнално!Два шута и проблема е решен,утре три шута и така нататък ,докато милото детенце не те срита теб,защото друго не е видяло и смята ,че това е правилно.
112
0
 
23
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Тая история много мирише... Я, по-добре проверете кой има апетити към мястото на въпросната книжарница
111
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продавачката е била русофилка, подържница на методиката на Макаренко. Бащата явно е бил с македонско античко самосъзнание с непоносимост към българското вмешателство в работите на библейскиот народ.
110
0
 
34
 
! Отговори
ДО 123 преди 3 години
Дисциплинирани сме ,но в никакъв случай не сме сдухани. И на мен са ми отъвъртали по някой и друг шамар,децата ми също сме ги пошляпвали и от това никой не е умрял. Съжалявам ,но сега гледам малки сополанчета ,които правят каквото си искат навсякъде,а родителите им забили носове в телефоните ,изобщо не разбират какви ги вършат техните отрочета. Всяко второ дете се тръшка и пищи на улицата ,защото не му е купено нещо което иска,а родителите безпомощно се опитват да ги укротят.
109
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората грешат,и плащат за грешките си.Трябва да постъпваме добре,защото каквото правим това ще ни постигне.Децата са чисти души.Любов.
108
0
 
27
 
! Отговори
поглед преди 3 години
Едни цветни братчовчедки ги учат на занаят от малки.
107
20
 
1
 
! Отговори
Петканов преди 3 години
до Едно време нямаше.... То и затова всички по-възрастни сте едни сдуханяци и свикнали някой да ви налага ред и дисциплина и си живеете в мизерията тихичко без да се обаждате. Само от клавиатурата или в кварталното кафене надигате глас.
106
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен 123 преди 3 години
Едно време нямаше Закрила на децата, разни НПО-та , тем подобни организации,, а сега се навъдиха едни...И тези мамини дечица леле малеее..
105
0
 
18
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Ред и дисциплина трябва. И за възрастни, и за деца. И човечност, това на първо място.
104
2
 
40
 
! Отговори
Astarot преди 3 години
То ще й направи целия магазин ардауш, а тя ще плаче и ще му се моли? Някъде в тази възраст, децата започват да се учат да лъжат. Ей, така, от любопитство. Дори и без причина. Само, за да видят, колко далеч могат да стигнат, преди да ги усетят.Да вземат да си възпитат на мама и тате специалното недосегаемо съкровище...
103
2
 
43
 
! Отговори
едно време преди 3 години
Възпитанието идва от семейството преди 50 год баща ми щеше да ми извие врата ако пипна нещо чуждо, а шамари се получават само ако се изплюеш на улицита или изхвърлиш хартийка.
102
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 133: Имам право да правя забележка на чужди деца, спрямо ситуацията в която се намираме заедно, след като родителите им не виждат нищо нередно в ненормалните им действия. Такива, като вас създават деца с изключително високо самочуствие, без особенни заложби, лошо отношение и изкривени норми за "нормално". Ролята на родителя е да възпитава детето, а не да му бъде прислужник. Това няма нищо общо с правата на детето.
101
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божкеееее от, кога заради един шамар децата сънуват кошмари, стига моля ви се! Не оправдавам продавачката, но децата често си измислят, лъжат и търсят съчуствие. Родителите в днешно време наистина изтрещяха тотално и после децата защо били такива ***, те *** и баща ти постоянно живеят в някакъв филм, как да станеш нормален.
100
3
 
26
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 3 години
Правилно е постъпила към лошо възпитаното"дете"...
99
1
 
41
 
! Отговори
питам преди 3 години
До Ново 20А значи "леличката с комплекси" да плаща стока от джоба си, щото някое лигаво, разглезено дете е решило, че всичко му е позволено ли?
98
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до ново 20Повредата на частна собственост, дори за 1 лев трябва да се наказва. А не продавача, да се прави на пъдар и да си пази стоката от разлигавените лапетии. И как се поврежда опаковка, без умишлено да я скъсаш? А как да им звънне на родителите? Да претараши дето за телефон или има телефонните номера на цялото училище.И там е проблема, аз ако бях повредил нещо в магазин или книжарница (дори и за 1лв) щяха да ми спрат джобните за доста дълъг период от време, за да се науча да внимавам.
97
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ново 20 заглавието трябва да е -"Продавачка удари шамар на дете...заради кражба" а не заради играчка.
96
1
 
33
 
! Отговори
до ре ми фа преди 3 години
Лигавите ви отрочета трябва да ядат лабут от врене на време ,че никои не им е длъжен на лиготийте.
95
54
 
4
 
! Отговори
Ново 20 преди 3 години
В България всички умират да се бъркат в живота на другите! Не, нямате право да докосвате дори нечие дете! За удряне изобщо не иде реч! Нямате право дори да му правите забележка! Научете се, че всеки има права, включително и децата! това, че си *** леличка с комплекси не ти дава право да удряш, нагрубяваш и дори заговаряш! Ако не искам да говоря с някого имам пълното право да не го правя! Съд за тая мърда!
94
2
 
28
 
! Отговори
Нина преди 3 години
Никой не е за биенето на деца, а за по-строго възпитание. Аз не удрям детето си, но като кажа нещо то изпулнява. Показвам му колко го обичам, но аз трябва и да го контолирам защото ние сме тези с опит, знание и повече житейски път. Не е редно детето да ти се качва на главата, ние родителите сме техен пример и техни учители, ако им позволяваме всичко после се чудим как стават наркомани или не работят и чакат ние да ги издържаме, или са нагли и необразовани и искат само дискотеки и лек живот и тнт