Болниците - в трескава подготовка за прием на пациенти с коронавирус

В много от тях спират плановите операции и прием
6 мар 2021 09:30, Петя Славова
119
Болниците - в трескава подготовка за прием на пациенти с коронавирус
Снимка: БГНЕС

Заради високия брой на новозаразени с коронавирус през последните дни и разхлабването на мерките, болниците се подготвят да посрещнат пациенти с COVID-19, но за сметка на плановия прием и лечението на останалите болни  в медицинските заведения.

Още по темата

Вече стана ясно, че от понеделник ( 8 март) в София се преустановява провеждането на планов прием и планова оперативна дейност. Единственото изключение е за трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностика и лечение на ациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ, съобщава Нова тв.

Забраняват се и свижданията, с изключение на пациенти в терминален стадии. "Пирогов"  и други столични болници ще приемат само спешни случаи, свързани с коронавируса. "Александровска" болница ще запази и отделения, които не са свързани с лечение на COVID. В болница "Света Анна" съобщават, че легловата им база много бързо се запълва.

Увеличават се леглата за прием на пациенти с COVID-19 в Пловдив и Бургас. В Плевен също има забрана за свиждания и посещения в болниците.

Във Варна се забранява плановият прием и плановите операции в УМБАЛ "Св. Марина" във Варна, заради високия брой на регистрирани с коронавирус в областта.

Разрешено е извършването само на спешни операции, неотложни онкологични операции и дейности, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ, съобщават от здраввното заведение.

В Бургас плановите операции и прием в лечебните заведения бяха спрени на 3 март. Мярката ще е в сила до 00:00 часа на 19 март. И там изключение се прави само с дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

Има забрана и за посещения на външни лица/свиждания в лечебни заведения за болнична помощ в област Бургас, с изключение на свижданията на пациенти в терминален стадий. Забраната не се отнася за контролните органи при осъществяване на контролната им дейност.

От днес спира плановият прием и плановата оперативна дейност в "МБАЛ-Шумен". Мярката засега е за седмица.

Изключение се прави за дейностите, свързани с диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейности по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

В Плевен също от 6 март се преустановяват посещенията и свижданията в лечебните заведения. Мярката е в сила до 19 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
7
 
19
 
! Отговори
Инспектор преди 3 години
Яжте и пийте на заведения,нали скъсахте синджира,сега имате социален живот за завиждане ,да не рИвете след това.Голяма ценност са ви заведенията,щото толкова ви е коефицента на интелигентност.
80
3
 
21
 
! Отговори
хилеж преди 3 години
вие се хилите, но в Италия пак затвориха всичко - до 16 април.
79
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЗО ФАРМАЦЕВТИЧНИ КОМПАНИИ И МЕДИЦИНА СА МАТРИЦА!НЕ НА КОВИД ИЗМАМАТА И ГЕНОЦИДА НАД ЧОВЕЧЕСТВОТО!ВИРУСИ ВИНАГИ Е ИМИЛА И ЩЕ ИМА НАЙ ГОЛЕМИЯТ ВИРУС Е НЕВЕЖЕСТВОТО НА ХОРАТА И ТОВА ЧЕ СА СПРЯЛИ ДА СЕ РАЗВИВАТ - ДУХОВНО!БОГ Е ЛЮБОВ! КОЙТО ЖИВЕЕ В ЛЮБОВ Е ЗДРАВ ВИНАГИ!
78
4
 
17
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
До Питаш,Преди повече от седмица почина 87ят учител.Но защо родителите, като са толкова загрижени за децата си не искат отчет от министъра до каква степен учениците са усвоили материал препродаден до този момен по запитване към учителите за да чуем техните наблюдения за всеки клас и училище.Или може би родителите знаят, че техните деца са научили абсолютно нищо (по тяхна вина като родителите) и така им изнася просто да ги пуснат друг да се грижи за тях докато работят, защото са бреме. :)
77
7
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ТЕАТРОТО вдигна завесата и представлението започна.-Първо "Свалиха мерките" и хората "налазили кръчмите " /АМА ДРУГ ПЪТ!!!-ВСЕ ТАКА СА СИ ПРАЗНИ!/..-Второ,след тоя "Пролог" започна трескава подготовка за ПОДГОТВЕНОТО,репетирано и отиграно Второ действие :-"БОЛНИЦИТЕ ПЪЛНИ С КОКОВИДАДЖИИ"....Следва действие трето:..-ТОЧНО ПРЕДИ "изборите" "Положението ще стане нетърпимо" и Тиквохунтата ще наложи ТЕЖКИ ОГРАНИЧЕНИЯ за да СПЪНЕ изборния ви ентусиазъм...А ний,ний смо..идиотн!!!
76
1
 
20
 
! Отговори
Питащ преди 3 години
Колко служители в МЗ И МОН са починали? Колко лекари, мед. сестри и санитари от болниците и ДКЦ-та са починали? Колко учители са починали? Ако имате справка - публикувайте я! А родителите, които не се интересуват как и какво учат децата им присъствено или он-лайн да си отделят време за тях, а не да висят по форумите и да пишат врели-некипели!
75
3
 
15
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
До 79,Сподели впечатленията си от най-малките - как са възпитавани и дали безусловно изпълняват всички наложени рестрикции в учебните заведения?Вече учат и големите, които също им дреме за мерките.Резултатите показват, че не само заради заведенията нарастна броя на заразените, но и заради големите в клас. А покачването започна още с малките. :)
74
8
 
7
 
! Отговори
ИНТЕРЕСНО..... преди 3 години
НЕ ВЯРВАМ НА НАПИСАНОТО МОЖЕ ДА ИМА БОЛНИ НО ЧАК ПЪК ТОЛКОВА ТОВА СА НОМЕРА САМО ДЕТО НЕ НАПИСАХТЕ ЧЕ ЯКО ЩЕ СЕ МРЕ - КАКВОТО И ДА КАЗВАТ ВЯРВАЙТЕ САМО 10 % - ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА КОЙТО СИ ИСКАМЕ С НИЩО НЕМОЖЕТЕ ДА НИ СПРЕТЕ
73
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 78 Стадото тъпо вярва че помията която си ваксинират е нещо което ще им даде вечен живот! О,блажени са вярващите! Господи, прости им те не знаят какво вършат!
72
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък казвам, че откакто почнаха "зелените коридори", болните зеха да се увеличават.
71
1
 
2
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
До 75*
70
3
 
10
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
До 73,Вече ти казах, че откакто тръгнаха малките на училище заразените тръгнаха нагоре. Това че заведенията отвориха е само бонус. Дори има смъртен случай с учител.Отвори си очите! :)
69
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затварят болници, а отварят за присъствено обучение на децата, заведения и какво ли още не. Това само мутрите могат да го направят.
68
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Охранени и тлъсти лъжци!
67
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Охо..треска за пачки
66
2
 
10
 
! Отговори
рашо преди 3 години
да не дойде доставката на новио щам!?
65
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
селяните чалгари победиха ,даже им харесва ,че мама и татИ ще умрът ,та да им харчат парите и имотите ,защото са Лузери ,нямат 1лв спестен - *** вещества ,*** ."студентки" пеят на "микрофона" за 30лв , "студенти " барманчета продават дрога Паратааа е по-важна от живота
64
3
 
10
 
! Отговори
Гробар преди 3 години
Е, добре е за бизнеса ми ! Ще наема допълнително хора. Като почнат да ми докарват едни ученички, шафрантийки от ресторантите, от "Витошка" .... , ще потръгне бизнеса!
63
2
 
5
 
! Отговори
Пътуващ във времето преди 3 години
Защо, какво се случва?!
62
3
 
17
 
! Отговори
lewskar преди 3 години
3та вълна , британски щам , южно африкански, бразилски, негерийски ебола и т.н. Новото нормално стой в къщи , работи от вкъщи , учи от вкъщи а който може да си позволи -кефти Малдиви кефти Занзибар кефти Дубай. Май този вирус ни върна в средновековното крепостничество - Крепостният селянин работи за феодала , и стои само в територията на феодала , а феодала си ходи където си иска защото може да си го позволи! Да ли този път непрекалиха , след още една глобална карантина =война бедни на богти