Болниците - в трескава подготовка за прием на пациенти с коронавирус

В много от тях спират плановите операции и прием
6 мар 2021 09:30, Петя Славова
119
Болниците - в трескава подготовка за прием на пациенти с коронавирус
Снимка: БГНЕС

Заради високия брой на новозаразени с коронавирус през последните дни и разхлабването на мерките, болниците се подготвят да посрещнат пациенти с COVID-19, но за сметка на плановия прием и лечението на останалите болни  в медицинските заведения.

Още по темата

Вече стана ясно, че от понеделник ( 8 март) в София се преустановява провеждането на планов прием и планова оперативна дейност. Единственото изключение е за трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностика и лечение на ациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ, съобщава Нова тв.

Забраняват се и свижданията, с изключение на пациенти в терминален стадии. "Пирогов"  и други столични болници ще приемат само спешни случаи, свързани с коронавируса. "Александровска" болница ще запази и отделения, които не са свързани с лечение на COVID. В болница "Света Анна" съобщават, че легловата им база много бързо се запълва.

Увеличават се леглата за прием на пациенти с COVID-19 в Пловдив и Бургас. В Плевен също има забрана за свиждания и посещения в болниците.

Във Варна се забранява плановият прием и плановите операции в УМБАЛ "Св. Марина" във Варна, заради високия брой на регистрирани с коронавирус в областта.

Разрешено е извършването само на спешни операции, неотложни онкологични операции и дейности, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ, съобщават от здраввното заведение.

В Бургас плановите операции и прием в лечебните заведения бяха спрени на 3 март. Мярката ще е в сила до 00:00 часа на 19 март. И там изключение се прави само с дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

Има забрана и за посещения на външни лица/свиждания в лечебни заведения за болнична помощ в област Бургас, с изключение на свижданията на пациенти в терминален стадий. Забраната не се отнася за контролните органи при осъществяване на контролната им дейност.

От днес спира плановият прием и плановата оперативна дейност в "МБАЛ-Шумен". Мярката засега е за седмица.

Изключение се прави за дейностите, свързани с диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейности по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

В Плевен също от 6 март се преустановяват посещенията и свижданията в лечебните заведения. Мярката е в сила до 19 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
7
 
4
 
! Отговори
Бтлгаран преди 3 години
Ще *** яко ,каза човека.Този път наисина .13000 до изборите.
60
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега поголовният мор от ваксините ще бъде изкаран трета вълна или нов щам. Очаквано и предвидено още лятото на миналата година.
59
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цената на вълнените каскети расте.Доказано помагат. Топлят темето и сурвадката отдолу и допринасят за правилното и ферментиране . Заедно с отделения цвик се изхвърля и британският вирус.Пазят и от 5G. НямА нужда и от ваксини.
58
4
 
21
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
До 56,Не става на въпрос за мразене. Наскоро почина още един учител. Почти 90 станаха починалите преподаватели. Вируса върлува в училищата, факт.И кога като сте толкова загрижени уж родители, ще поискате от министъра да даде отчет какво научиха учениците от материала през тази година по наблюдение на учителите, а? Май нищо не са с изключение на тези които искат наистина да учат. :)
57
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червени килими и зелено сукно за тържественото посрещане.Трескава подготовка тече. Шеф Манчев ще готви първият ден. После на болнична диета.
56
13
 
17
 
! Отговори
абсурдистан преди 3 години
Значи ,за да си друса простака кючеци , да върви дрогата и проституцията по нощни чалготеки и селянчето да пие кафе на Витошка - Докторите ще си рискуват живота и ще бъхтят 24часа ?
55
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учениците се въртят по 3 випуска на 2 седмици! И така е от 2 месеца вече! Кой те излъга, че всички ученици са на училище? Явно нямаш деца, но за сметка на това много ги мразиш!Вече 2 месеца децата ходят на училище ротационно и не се повиши и с 1% заболяването!Всичко скочи нагоре след отварянето на моловете, а след ресторантите направо сгромолясахте системата!
54
4
 
14
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
До 51,Не всички учениците бяха на училище, но от една седмица вече учат всички. Не можем да делим заведения и училища. И едните и другите допринасят, защото се блъскат хора на едно място, без самосъзнание как да пазят околните. Съжаление много учители загубиха живота си, както и много хора загубиха работата си, защото не им дават да работят в заведения. Така че нека не делим... :)
53
2
 
9
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
До 51,Не всички учениците бяха на училище, но от една седмица. Не можем да делим заведения и училища. И едните и другите допринасят, защото се блъскат хора на едно място, без самосъзнание как да пазарят околните. Съжаление много учители загубиха живота си, както и много хора загубиха работата си, защото не им дават да работят в заведения. Така че нека не делим... :)
52
7
 
2
 
! Отговори
Asd преди 3 години
Ами като плоскозвмците и комунистите не щат ваксини така ще е.
51
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пазете здравето си и се лекувайте ако трябва, но не ходете в Пирогов при проф. Николай Габровски. Също и при доц. Зафер Оркун Токташ. И двамата са изключително арогантни, нахакани и некадърни, интересуващи се само от парите ви.Хора - пазете се
50
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Училищата работят така от 2 месеца и всичко си беше в норма!Отворихте моловете и почна да се покачва, но плавно! Сега отворихте ресторантите и кафетата и за 1 седмица гръмна!Е сетете се де!Айде сега всички мазнокоси чалгари да обясняват как в заведенията е супер контролирана среда и малките сополанковци са им виновни, а училищата трябва да се затворят!Ресторантите ще ви погребат! И в прекия и в преносния смисъл на думата!
49
4
 
11
 
! Отговори
Да преди 3 години
До Анонимен 47 Прав си.Нашите управници не се интересуват от обществените интереси.Тях им пука само за личните им и тези на бизнеса който ги обслужва.Жална България ... Защо винаги отпадъците на обществото му стават ръководители.
48
2
 
9
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Буци Буцифалски ни подготвя за 4 април...
47
4
 
9
 
! Отговори
Ричард Иванов преди 3 години
Ми освен Тиквата пак да затвори сичко, за да замаже гафа с ваксините...
46
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болни хора ще чакат, за да получат лечение, дано не стане от планово-спешно, а молове, ресторанти и други забавления, училища работят, градините, всичко е широко отворено за всички. Браво, супер приоритети и хуманност у нашите управляващи. Предизборната кампания ще я плащаме с човешки животи този път!
45
3
 
7
 
! Отговори
Доброжелател преди 3 години
до Сата НАТО Дано не го изпуснат Венци макар че с това наднормено тегло... По принцип това е много рисков фактор.
44
8
 
18
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Нищо, пак се ваксинирайте, като Венци Мицов - сега лежи с пневмония и му блъскат инжекции в корема!
43
9
 
14
 
! Отговори
Ggg преди 3 години
Преустановяват плановия прием в болниците, за сметка на посещенията в ресторантите. Децата от детските градини, които отвориха преди два месеца са причина за скока на заразените, а не отворените преди три седмици молове....Както винаги сме в насрещното и после се чудим защо все катастрофираме!
42
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е паниката да е на пълни обороти. Всеки ден всеки час, навсякъде на има матриал и бъркане в мозъка.