Жена от Рила се ваксинирала с АстраЗенека, имала COVID-19 и почина

54-годишната е приета в болница в много тежко състояние
Обновена: 16 мар 2021 17:55 | 16 мар 2021 15:45, Камелия Цветанова
270

Снимка: БГНЕС

54-годишна учителка от град Рила е починала в благоевградската МБАЛ от коронавирус, съобщи управителят на благоевградската болница д-р Огнян Митев пред „Монитор“.

На 26 февруари тя е била ваксинирана с Астра Зенека, а нейната сестра Здравка сочи като причина за смъртта й заразяването от ваксинацията.

Още по темата

"Сестра ми Тинка беше ваксинирана на 26 февруари с АстраЗенека в Рила. След няколко дни почина. Според смъртния акт причина е остра сърдечна недостатъчност, оток на белия дроб и тромбоза на кръвоносните съдове", казва сестрата на починалата Здравка.

Според нея жената е нямала коронавирус, била здрава, само с високо кръвно, заради което приемала лекарства. Ваксинирала се е за да се предпази, защото преподава на деца.

"Познавам се добре с учителката Тинка, израснали сме заедно, но за съжаление почина, не знам какво се случи“, каза кметът на с. Стоб Георги Ставрев.  Учителката в Основно училище „Аверкий Попстоянов“ в град Рила е починала в МБАЛ Благоевград на 10 март, часове след като е била приета в много тежко състояние.

"Когато е била ваксинирана на 26 миналия месец, тя вече е била заразена. Приемайки я при нас в много тежко състояние, установихме с изследванията, че единия й бял дроб беше така поразен, че почти го нямаше. Невъзможно е ковид заразата да нанесе такива поражения за две седмици", допълни д-р Митев.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
* до 199
197
18
 
11
 
! Отговори
До 196 преди 3 години
Ваксиниран съм !!!!!!На 07.03.2021 в 11.00ч. зелен коридор !!Абсолютно нищо не усетих след това,а съм на стероиди,защото съм фен на бодибилдинга ( станзонол + примоболан )Никакви странични ефекти !!!Не го написах преди да ме провокираш,защото не искам да агитирам никой с моя пример !
196
7
 
9
 
! Отговори
До 196 преди 3 години
Хайде бе ваксър , ваксинирай се с Астра Зенека за да поведеш ваксинацията
195
3
 
6
 
! Отговори
До 196 преди 3 години
Хайде бе ваксър , ваксинирай се с Астра Зенека за да поведеш ваксинацията
194
6
 
8
 
! Отговори
До 194 преди 3 години
Имаш право ! Уважавам мнението ти ! Но нали виждаш колко хора обвиняват държавата за БЕЗДЕЙСТВИЕ и разхлабването им ! Обществото е разделено почти еднакво .Как да се балансират нещата и да се угоди на всички ? Не е възможно ! Без да политизирам проблема мога да поздравя Борисов.Той се справи с този баланс.Сам виждаш-майки за безопасно образование срещу майки за присъствено ! Пълен хаос.Мангъров против мерките на НОЩ.Един крещи вирус няма,другия -Борисов на съд ,заради пускането на ресторанти ...
193
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пожелавам на антиваксърите никога живота им да не зависи от хора като тях !!!Техните съждения са овързани само с личния комфорт и себеичността !Техните философии и разбирания почиват на егоизма и несъпричастността !Тях ги интересува само собственото !Не упреквам хората,които са предпазливи да се ваксинират,но да убеждаваш и да пропагандираш с фейкове и без грам аналитичност срещу ваксинацията е престъпление !!
192
3
 
7
 
! Отговори
до 190 преди 3 години
Не си прав, в белите държави като САЩ си има фонд за обезщетяване на пострадали след ваксинация и се кихат милиони всяка година. Друг е въпросът, че фондът е държавен, защото производителите на ваксини са освободени от отговорност със закон преди десетилетия. Т.е. дори и да има дефектна партида, частната компания не носи отговорност. Може и най-големият *** да произведе - все ще си вземе парите.
191
7
 
2
 
! Отговори
До 192 преди 3 години
Не знам колко и струват на държавата тия мерки. Аз винаги съм бил против тия мерки и дори съм ходил на протести против тях.
190
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да караш безсимптомен ковид и единият ти дроб да изчезне безсимптомно?? Е па няма такъв случай в цял свят!
189
2
 
3
 
! Отговори
До 189 преди 3 години
Защото всяка държава няма полза от болно общество -в чисто икономически аспект !Дори и само тази причина е достатъчна да си обясниш сам въпроса !!!Знаеш ли колко струват на държавата тези мерки ???
188
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали твърдяха, че ако си болен и се имунизираш ще го караш по-леко? На жената и теста и е бил отрицателен. Човекът каза, че има и други пострадали учителки след ваксината в тяхното училище. Във видеото казват едно, в статията пише съвсем друго.
187
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази статия отговаря прекрасно на въпроса защо производителите на ваксини юредически се застраховат като не отговарят за последствията ! Представете си на колко жалби,дела и обвинения ще бъдат разпнати ! Ще се появят адвокати и всяка смърт или болежка ще се приписва на ваксината.Ще започнат едни луди искове за обещетения и социален тероризъм.Затова ,драги антиваксъри е декларацията ,много добре го знаете,но се правите на ощипани !
186
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тогава защо Борисов дава такъв зор да се ваксинираме?
185
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има 190 умрели от Ковид, от които един - ваксиниран. Какъв е общият процент на ваксинираните?
184
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак интерпретации. Близките казаха, че жената не е била болна, сега и преди ваксинацията болна я изкараха, колко удобно!
183
1
 
8
 
! Отговори
Mona преди 3 години
До а бе 183Жената е починала преди една седмица, познавам я! А защо чак сега медиите го огласяват.... хайде помисли малко,може и да успееш!
182
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*израждамоите извинения, в долния пост исках да кажа изГражда :)))така става като се бърза
181
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОМУНИСТИТЕ ИЗМИРАТ
180
9
 
9
 
! Отговори
А бе преди 3 години
От 26 февруари до 15 март не са "няколко дена",както казва роднината.Ако се мисли,че ваксината е толкова "опасна и подла", всичко щеше да лъсне още след 2-3 дни с негативна реакция на организма! Как всички други ваксинирани от партидата са без оплакване, само родата на починалата обвиняват имунизацията за виновна?
179
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 175 напротив , по-малко са При условие , че в Израел правят 5-6 пъти повече теста , сравнено с България