Жена от Рила се ваксинирала с АстраЗенека, имала COVID-19 и почина

54-годишната е приета в болница в много тежко състояние
Обновена: 16 мар 2021 17:55 | 16 мар 2021 15:45, Камелия Цветанова
270

Снимка: БГНЕС

54-годишна учителка от град Рила е починала в благоевградската МБАЛ от коронавирус, съобщи управителят на благоевградската болница д-р Огнян Митев пред „Монитор“.

На 26 февруари тя е била ваксинирана с Астра Зенека, а нейната сестра Здравка сочи като причина за смъртта й заразяването от ваксинацията.

Още по темата

"Сестра ми Тинка беше ваксинирана на 26 февруари с АстраЗенека в Рила. След няколко дни почина. Според смъртния акт причина е остра сърдечна недостатъчност, оток на белия дроб и тромбоза на кръвоносните съдове", казва сестрата на починалата Здравка.

Според нея жената е нямала коронавирус, била здрава, само с високо кръвно, заради което приемала лекарства. Ваксинирала се е за да се предпази, защото преподава на деца.

"Познавам се добре с учителката Тинка, израснали сме заедно, но за съжаление почина, не знам какво се случи“, каза кметът на с. Стоб Георги Ставрев.  Учителката в Основно училище „Аверкий Попстоянов“ в град Рила е починала в МБАЛ Благоевград на 10 март, часове след като е била приета в много тежко състояние.

"Когато е била ваксинирана на 26 миналия месец, тя вече е била заразена. Приемайки я при нас в много тежко състояние, установихме с изследванията, че единия й бял дроб беше така поразен, че почти го нямаше. Невъзможно е ковид заразата да нанесе такива поражения за две седмици", допълни д-р Митев.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мили хора,доверете се на учени и медицина! Недейте се повлиява от общественото мнение на общество с 65% функционална неграмотност.Поради липса на образование и природен интелект простака вечно е мним и подозрителен,защото умът му е прекалено недоразвит да усвои материята.Великите нации САЩ,Русия,Китай,ЕС,Великобритания,Япония се борят за ударно ваксиниране-слепи ли сте,поне на тях повярвайте.Или смятате,че Г***ньо е по-проницателен и умен?
177
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя е била вече заразена по време на ваксинацията. Про това, имала е заболявания, за които добре се знае, че са рисков фактор*ваксината изражда имунитет след 3 седмици, които не са били минали*ако заразата беше от ваксината, нямаше да умре след няколко дни, а след няколко седмици*не е възможно да се получи заразяване от ваксинаМислете сами!
176
8
 
4
 
! Отговори
Дедо Ванго преди 3 години
Около президентските избори често пишех че ако изберЪт радеф чума ще дойде по нашите земи ме триеха постоянно!!!!!А ТРИЙТЕ МЕ СЕГА!!!!!
175
3
 
7
 
! Отговори
До 171 преди 3 години
А какво е ?Кой си ти,че да твърдиш това ??Представи се !С какво се занимаваш,образование,сфера на работа ?На медицината,лекари и учени ли да вярваме или на АНОНИМЕН 171 !Да се разкарвате от тук !Само объркват хората ,телетата му с телета български !Бил се ваксинирал ама това не било ваксина.Алоуууу....33 милиона ваксинирани с по две дози има до този момент бе !!! Какво стана с тях ?
174
6
 
11
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
До Ох кокоИзобщо не си запознат какво е ваксина и как действа. Никой не може да се зарази от ваксина независимо дали е инактивирана или рекомбинирана.Просто да ти е. Все пак Балканите не са известни с особено умно население.
173
0
 
3
 
! Отговори
До 175 преди 3 години
Абсолютна лъжа !!!!Защо лъжеш бе ?!Я покажи къде прочете това ????Дай линк !! Веднага !!
172
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
6 милиона ваксинирани до този момент.Колко смъртни случаи има бе? А останалите,които не са ваксинирани да не са безсмъртни? Трябва ли да обвиним последното ястие на човек,който умира?!Наскачали като пиявици вече.Хванали се за единични случаи.А аз защо да ви вярвам,че ако не беше ваксинирана жената,нямало да почине.Егати зомбираните простаци.Ако искате се ваксинирайте бе,ама оставете хората на мира !Какво ми пропагандирате срещу ваксините?! Кви сте вие бе? З***губеняци ! Акъл ще давате ако ви питат
171
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не че нещо ама, защо в Израел случаите станаха повече след ваксинацията?
170
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много индивиди ще се изправят пред трибунал за геноцид и престъпления срещу човечеството. Съдилищата ще са малки, ще ги правим на площадите.Веднага да започне изграждането на ешафоди с европейски средства.
169
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПавелКак да да ги изкарат проблемите като то не става хоп-троп А = В. Ти знаеш ли винаги откъде и от какво те хваща някоя болежка, дори и хрема? Не се касае за точна наука и причинно-следствената връзка е трудна за доказване.
168
7
 
24
 
! Отговори
Флин преди 3 години
Плешивия доктор с черната погребална униформа нали ни обеща,че яко ще се мре?Не ни излъга тази златна душа и сега хората почнаха да *** безвъзмездно,въпреки твърденията на дузина папагали в бяла униформа,че ваксините били уж безвредни.
167
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 152"От вируса ли да те е страх или от ваксината!? Ей това днеска е върпросът!"С вирусът се срещнахме преди няколко месеца, по-тежко беше от всеки друг грип дето съм се срещал, но и за момент не ме е било страх. Тази ваксина обаче ме ужасява, а за това стадо де се реди на опашка нямам думи. Не съм антиваксър, били са ми всички възможни ваксини през годините, онова там обаче не е ваксина
166
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес няма да се върне а Утре може и да не дойде така че който иска да живее в страх нека живее, всеки има право да живее както му харесва.
165
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма преглед от лекар, всеки е оставен сам да прецени здравословното си състояние.В нашия град ваксините се постававят в РЗИ, а не в болницата. Разчита се на късмет, това е.
164
3
 
8
 
! Отговори
Павел преди 3 години
Статията е подвеждаща поне за мен.Ако има данни, че ваксината причинява проблеми (все още няма) - нека да ги изкарат. Думите на доктора тук и в други медии са различни. Човек, който безпристрастно се опитва да разбере какво се случва остава объркан. А новините не бяха ли за това - безпристрастно да излагат факти? В другата медия доктора е казал, че нямам как да е от ваксианта, тук - че няма как да е от Ковид. Може ли да се синхронизирате че плашите наорда (мен :) ). Поздрави и усмихнат ден!
163
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера се разхождах в парка и минах покрай парчета от бясно куче и по-специално заден ляв крак, опашка и дясно ухо. Парчетата подскочиха, ухапаха ме и ме заразиха с бяс. Искам общината, държавата и ООН да ми платят обезщетение.
162
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 123"Защо не се работи в посока намиране на лекарства например?"Защото няма такъв вирус, какви лекарства да направят?Спринцовката на която казват "ваксина" е друга бира.
161
8
 
12
 
! Отговори
Коко преди 3 години
До МАЙМУНСКИ ГРИП"Ваксината на АЗ всъщност представлява генно модифициран майнунски аденовирус, с който те заразяват чрез инжекция. Така става."Глупости на търкалета. Толкоз си фалшив, трольо, че нямам думи.
160
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вируси, ваксини, тробози... Истината е, риболов, биричка, чипс, ракийка, салата, кой каквото предпочита. Живота е хубав. Никой не живее вечно така че днес или утре или след 100 години, когато тогава.
159
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали затова уж се прави медицински преглед преди ваксина?Какво е гледал лекаря?