Собственици на заведения се надяват да отворят след 10 дни

По данни на НСИ над 30 хиляди са напуснали бранша
19 мар 2021 10:35, Петя Славова
30
Собственици на заведения се надяват да отворят след 10 дни
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заради многото заразени с коронавирус у нас заведенията в страната отново ще затворят от 22 март, а собствениците на заведенията се притесняват, че те няма да се върнат на работа и след 10 дни.

Още по темата

"Надяваме се заведенията да се затворени само за този срок, както ни обещаха. Мислим си обаче, че най-вероятно това няма да е така."коментира пред Нова тв Емил Коларов, представител на Сдружението на заведенията.
По думите му, има шанс да започнат работа след този срок, заради изборите и защото и други бизнеси са затворени.

При нас е много трудно да отворим, когато не сме работили дълго време. Трябва да се направят профилактики на  всички системи и инсталациите, да се почисти, да се зареди храна, което е много скъпо, да се назначи персонал.", обясни той и допълни, че е изключително трудно да се намери и персонал. "По данни на НСИ  30 хиляди в бранша са сменили работата. Според нас цифрата е много повече", ксатегоричен бе Коларов.

Обещаха, че помощите, които са разписани ще продължат. Това е крайно недостатъчно, защото всичко се случваше с доста голямо закъснение, но се надявам, че с изградени механизми за изплащане, ще бъде по-лесно. Идеята на един бизнес обаче не е да съществува благодарение на помощи и компенсации. Не работим една година нормално".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
0
 
! Отговори
хм преди 3 години
Надежди говежди.
26
1
 
0
 
! Отговори
ДА преди 3 години
Бе,вие не разбрахте ли,че 10 дена са до изборите!?Както каза Фандъкова,това не е локдаун,защото няма вечерен час и смс за излизане.Разбрахте ли,това е за след изборите,а те чакали да отварят хахаха!Тя надеждата умира последна!
25
1
 
4
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Може И да отворите,но едва ли ще си останете отворени до края на годината! Отново ще ви затворят!
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лойко чака постъпления в чекмеджето от ресторантьорите и хотелиерите, ония дали за 2 седмици и сега пак ги затваря да дадат още мангизи. Знаете как работи схемата. Не плащаш - нямаш бизнес. Гарантирано от ГЕРБ
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде пак тия. Не разбрахте ли, че трябва другаде да си вложите усилията? Инвестирайте в маркетинг и рекламни кампании за онлайн продажба на храна. Тези, които го направиха, не смогват от поръчки в момента .
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да продължават да се надяват.
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво ще стане след 10 дни? Толкова ли не разбрахте, че пандемията не се влияе от вируса, а от световната мафия.
20
1
 
9
 
! Отговори
Споменавам преди 3 години
Те обещаха и отваряне в началото на февруари, обещаха и парични помощи, обещаха, че ще направят всичко възможно да не фалират, ама до там. Някои наивници едно не разбраха, че на лъжец и крадец да нямаш вяра. Айде , да са Ви честити управниците, и пак гласувайте за тях,че секса продължава. П.П. - купете си повече вазелин и не връткайте д.у.п.енце, да не им правите кеф.
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова ли са наивни да се надяват на обещания на гробари?!
18
1
 
12
 
! Отговори
Слави преди 3 години
А дано, ама надали.
17
3
 
20
 
! Отговори
На село работа преди 3 години
С песен, лопата и мотика на село на работа ... полетата ви чакат да бъдат копани и орани. Не може всички хора да са по градовете или 1/3 от населението да е наблъскано по панелките в Софийско заради едната снобска мечта да си градски селянин вилнеещ по молове и чалготеки и да се пилее време и пари по заведение и клубове и да си фантазират че са тузари гъзаарии
16
5
 
16
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Плачат кебапчиите, че 30% фалирали.Пищи Алигепрбов Ричо, не му стига намаленото на 9% ДДС.Още иска! Затуй писка !!
15
3
 
12
 
! Отговори
НАДЕЖДИ ААА !??? преди 3 години
Щом затварят за 10 дена ще затворят и за 20 и 30 дена така работи системата. Повечето хора от бизнеса вече си го знаят.
14
12
 
2
 
! Отговори
Кико преди 3 години
Няма самоконтрол! Като му позволиш да пръдне, той се насира! Селските им номера:минавах случайно и ме покани ха! Даже полицай си направиха купон!
13
5
 
19
 
! Отговори
ДДТ преди 3 години
Тъкмо като отпаднат някои от бранша ще се разредят до нормална степен на бройка заведения и квалификация на персонала. Сега половината са набедени ресторантьори,които нищо не разбират от това което правят. А за персонала няма и да говорим. 90% пълни аматьори,които считат че щом може да хранят кокошките на село вече са най-добри в професията.
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Собственици на заведения се надяват да отворят след 10 дни"................ХА-ХА-ХАА една кокошка се надявала на крина с ечемик ама вместо това я заклали.ХО-ХО-ХО
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Краят на месец май е най оптимистичният вариант,до краят на септември каквото по работят и после пак отначало!
10
5
 
7
 
! Отговори
1/n преди 3 години
Баси наглеците
9
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В най-оптимистичния случай мерките ще отпаднат след 12 април.Всичко зависи от манталитета на българина за тези 10 дни.Ако наистина иска да се приключи с това нещо - ще се въздържи още 10 дни.Ако прояви балкански инат и не спазва необходимите мерки - ситуацията ще се задълбочи и на практика сам ще си е виновен че удължава времево нещата.
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще отворят след 9 седмици и половина.