Ангелов: Късно се търси помощ, повечето болни са с двустранна пневмония

Само осем са свободните легла в ковид отделенията в Силистренско
Обновена: 27 мар 2021 18:03 | 27 мар 2021 18:03, Анисия Иванова
228
Ангелов: Късно се търси помощ, повечето болни са с двустранна пневмония
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Само осем са свободните легла в ковид отделенията в Силистренска област, установи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов при посещение в областната болница. По последни данни в Силистренско заболеваемостта е 904 души на 100 хиляди население.

Ситуацията е много напрегната, заяви министър Ангелов след среща с директорите на здравни институции в Силистра.

Още по темата
Здравният министър посочи, че благодарение на усилията на ръководството МБАЛ-Силистра до седмица ще бъде разкрито ново отделение. "Капацитетът му е 48 легла. Това ще стане в рамките на до 7 дни. От тези 48 легла, реално 2 стаи с по 4 легла максимум могат да са реанимационни. По отношение на Центъра за Спешна медицинска помощ – имат около 35-40 повиквания на денонощие. 90% от тях са за COVID. Колкото и да е трудно, колкото и да изморени колегите, ще се справим“, допълни Ангелов.

По думите на министъра хората много късно търсят медицинска помощ и това води до сериозни увреждания на белите дробове. "Почти всички са с двустранни пневмонии при сегашната трета вълна за разлика от втората, и нещо, което се наблюдава последните дни - много бързо протичане на клиничната картина", обясни Ангелов.

По повод случая с гръцкия студент у нас, за който се твърди, че е починал след ваксинация, министърът коментира, че все още не е завършила цялостната проверка:

"Това, което знаем, е, че този студент е имал травма на главата от падане вкъщи. По първоначални данни в системата за записване за поставена ваксина срещу Covid-19, неговото ЕГН в нашата страна не съществува в системата, което показва, че в България на него не му е поставяна ваксина", допълни той.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
4
 
23
 
! Отговори
до 195 преди 3 години
"...защо отворихте заведенията.."....................................................................... Не, че беше добра идея, но *** се разходи в Кауфланд, Лидл, Фантастико- хората са буквално един върху друг!!! От отварянето до затварянето! Влез в който и да е автобус, тролей, трамвай. Същата картина!
179
0
 
5
 
! Отговори
Анонимна преди 3 години
До 191. И в Гърция имат ЕГН, но е по различен от нашия. Започва се с дата, месец, година и следващи пет числа. Друг е въпроса дали нашата система ще го отрази. Това вече няма значение, но не може да не се знае къде е ваксиниран!? Жалко за младия живот!
178
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
защо отворихте заведенията?Това е големия въпрос?Сега умират много хора за да могат ресторантьорите да си напълнят гушатаКой кога идва е друга тема
177
5
 
27
 
! Отговори
ТСВ преди 3 години
В момента се води трета световна война..............биологична война, с вируси?Разбрахте ли?Или загрявате бавно, като албански реотани???
176
3
 
11
 
! Отговори
Астра Зенека преди 3 години
Защо в България най-масово се използва Астра Зенека........тая шведско-английска отрова???Или целта е българите(мъже и жени) да бъдем болни,след това унищожени???Ако искате да се разболеете от рак или някое автоимунно заболяване.............боцкайте се се Астрата...........забранена в Швейцария и Южна Африка!!
175
0
 
20
 
! Отговори
многозле преди 3 години
Търсил студента в системата по ЕГН, нямало гоХАХАХАХХА Грък с ЕГН!! Какъв интересен казус, от правна гледна точка.
174
1
 
52
 
! Отговори
Рано потърсил помощ преди 3 години
Пак лъжи и гнусно вменяване на вина в пациентите.Линейките, която родителите ми (над 70г) извикаха бяха 4 в рамките на четири дни!!! Чак от последната линейка склониха да го вземат, вече с много висока Т и сатурация 82. Взеха го без да знаят къде има места и на късмет. Караха го към "където намерят". Извади късмет, настаниха го. За условията при които се работи в болницата не искам дори да започвам! Повръща ми се от тази статия!
173
2
 
25
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Много се е изчервил,явно лъже в момента.
172
2
 
15
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До до 178"нацията" ни Народа ни...Народ преживял 200 г. византиско...500г. османско...и оцелял,децата ни бродят по света и жънат успехи,политици и олигарси ни предават,еничари като троловете като теб,ще ви съдим...ще ви накажем...справка Историята,от 30 г. ни вменявате,че не сме нация,че не сме Народ...за да ни продавате...за да ни разделяте и използвате ченгета еничари...ще ви разочароваме...днес,утре,след десетилетие...ще ви запишем в Историята си като еничари...ще сме тук и след вас...
171
3
 
40
 
! Отговори
ББ преди 3 години
тъжната истина г-н професоре,е че късно помагате,лицемерно и сметкаджийски...животите ни според началниците ти са просто парични знаци влезли в офшорните им...тъжното е,че Свободният Свят в лицето на САЩ,ЕС...лицемерно допускат подобно поведение...Невиждан геноцид в Историята на Човечеството!!!Позор и убийства на милиони в 21 век...за власт и пари...за его!!!ще съдим децата и внуците ви!!!
170
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 182 Не знам дали си мъж или жена.Но ме чуй ,по скоро прочети внимателно! Относно потеннтността на мъжа.Това е нещо което,или притежаваш като мъж индивид,и си го вдигаш когато си пожелаеш,според хубава жена или възможност да бъдеш с такава.Или му се "молиш" когато някоя ти пусне Па да ти "стане"!-:(( Схващаш ли? Таааа,ако ще и от птиче "мляко" да предлагаш.Щом е "мъртвец" МЪРТВЕЦ СИ И ОСТАВА!!! -:) Ясно? Коментар от мъж,който винаги го вдига!
169
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не забравяме че не всички са другарката Нинова която като кихна и веднага се появи ВИП стая във ВМА за нея.-------Нинова е тапа нарка.Видя, че Боко изсимулира ковид и реши и тя да се направи на интересна. Вирус няма, тези тиквени ци от правителството разиграват клоунади.
168
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тогава го казва руския агент в ЕС и този който след краха на СССР тръгна със Запада. Винаги сте пoдлизypкoвци и дpeбни тapикати - затова и никой не ви харесва и винаги сте последни
167
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само с рентгенови изследвания се доказва двустранната бронхопневмония. Похвално е че правят ренгенографии и те имат преимущество, че позволяват по - добра видимост на малки детайли, има възможност за прецизна диагностика и последващо лечение. В Силистра явно има и частен ренген.
166
9
 
0
 
! Отговори
до 178 преди 3 години
Предателите сте вие като "нация". Целия свят го знае
165
3
 
6
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Анонимененичари като теб...но сте малцинство...ДПС вече раздава по 50 лв слушам за глас...Доган да не уволни бойко...еничарството не е ценност по нашите земи...Народ сме...и ще ви го докажем...и на османската империя го доказахме...Бог да пази България!!!
164
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 176НИКОГА, при никакви обстоятелства, не бих плюл по сънародниците си като нация. По-долно от това няма. Може би само предателството, което е продължение на същото
163
5
 
1
 
! Отговори
Ваксиниран преди 3 години
До Ха-ха-ха!Ако е бил ваксиниран в Бг, със сигурност щеше да го има в системата. Не е бил ваксиниранСтига сте създавали паника за измислени проблеми! Истинките проблеми са вируса, или "вирОса", както го пишат антиваксърите, и неговото отражение не само върху здравето, но и върху икономиката ни
162
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Балканите всички имат една поговорка "Пазете си гърба от българи". Винаги изпълзяват от дупките с ножа в ръка и искат да хапят в гръб
161
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накратко:1. Имал е травма на главата, от което може да стане тромб2. Човекът изобщо не е бил ваксиниран!А анти-ваксърите ореваха нета... Цялата им работа е такава