Ангелов: Късно се търси помощ, повечето болни са с двустранна пневмония

Само осем са свободните легла в ковид отделенията в Силистренско
Обновена: 27 мар 2021 18:03 | 27 мар 2021 18:03, Анисия Иванова
228
Ангелов: Късно се търси помощ, повечето болни са с двустранна пневмония
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Само осем са свободните легла в ковид отделенията в Силистренска област, установи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов при посещение в областната болница. По последни данни в Силистренско заболеваемостта е 904 души на 100 хиляди население.

Ситуацията е много напрегната, заяви министър Ангелов след среща с директорите на здравни институции в Силистра.

Още по темата
Здравният министър посочи, че благодарение на усилията на ръководството МБАЛ-Силистра до седмица ще бъде разкрито ново отделение. "Капацитетът му е 48 легла. Това ще стане в рамките на до 7 дни. От тези 48 легла, реално 2 стаи с по 4 легла максимум могат да са реанимационни. По отношение на Центъра за Спешна медицинска помощ – имат около 35-40 повиквания на денонощие. 90% от тях са за COVID. Колкото и да е трудно, колкото и да изморени колегите, ще се справим“, допълни Ангелов.

По думите на министъра хората много късно търсят медицинска помощ и това води до сериозни увреждания на белите дробове. "Почти всички са с двустранни пневмонии при сегашната трета вълна за разлика от втората, и нещо, което се наблюдава последните дни - много бързо протичане на клиничната картина", обясни Ангелов.

По повод случая с гръцкия студент у нас, за който се твърди, че е починал след ваксинация, министърът коментира, че все още не е завършила цялостната проверка:

"Това, което знаем, е, че този студент е имал травма на главата от падане вкъщи. По първоначални данни в системата за записване за поставена ваксина срещу Covid-19, неговото ЕГН в нашата страна не съществува в системата, което показва, че в България на него не му е поставяна ваксина", допълни той.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименОт захарите се ускоряват размножаването на бактерии и гъбички, не ги слушайте, захари може да приемате само ако сте здрави! Иначе лука и чесъна са полезни,без значение дали е червен,пресен,бял или друг лук.
139
2
 
21
 
! Отговори
Гаврят се с нас преди 3 години
Министърър и шабът около него открито се гаврят с хората! Не трябва да се ходи на лекар, консултация по телефона, ако личния ти вдигне телефона. Днес слушам: да следим сатурацията и ако падне под 90 тогава да търсим помощ...Ваксини няма...
138
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами за една година не дадеохте ли процедура на личните как да действат с пациентите си.Сякаш някой знае кога е с пневмония. Кой казва на хората кога търсят болнична помощ...когато вече получават задух или са тотално каталясали.
137
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, яжте много червен лук и мед и няма да ви пипне короната. Имат много кверцетин, който го изписват на важните клечки само и е скъп. Имам познат, който е от рисковата група, възрастен и хипертоник, и не се зарази, въпреки че у тях всички бяха болни. Ама изяжда на ден една глава червен лук и две-три лъжици мед (не заедно). Сигурно и затова лятото нямаше толкова много болни, защото всички плющят червен лук със салатата.
136
7
 
8
 
! Отговори
Леша преди 3 години
"повечето болни са с двустранна пневмония"Така ли му викат на ковида вече? Напълнихте болните с инжектирани. Мен какво ме интересуват тези, те дори се разписват, че не им пука за живота им!?
135
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Библия ОткровениеАми като принуждават хората да се ваксинират и не ги пускат никъде без ваксинация, какво да правят, според теб?
134
3
 
31
 
! Отговори
ей марсианец ! преди 3 години
Като извикаш линеика и не си с тройна пневмония не те взимат, след като си пред умиране те взимат и в болницата ти дадат малко въздух и с краката напред--- не знаеш ли че за обикновените пациенти това е процедурата ,вече знаеш ,ако можеш да четеш ,
133
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изстисквате 2-3 лимона,добавяте малко захар,половин литър или повече вода,накрая щипка сода(или половин равна чаена лъжичка сода), пиете го и се молите пред иконата в следващите месеци и не обиждате никой и не правите лошо на никой.
132
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До HoraaТо ако е настинка ,може да даваш такива наставления,но ако е от лъчево оръжие, тези лекарства няма да им помогнат, а само кротуването и послушанието и моленето на църква или у дома пред иконата може да им помогне!
131
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МНОГО НАРОДПо-добре за ДПС,отколкото за Цвък да гласуват!ДПС не е лоша партия.
130
1
 
18
 
! Отговори
Horaa преди 3 години
Хора ,няма кой да ви помогне за това сами,антибиотик пробиотик и ивермектин от началото ..ВИтамин Ц ,цинк и витамин д и каквото ви попадне като витамини или бирена мая..Сатурацията следете ,казват и Този Колхоцин че помага също и го дават в болниците но там да се види в комбинация с ивермектика как е..Също сироп за кашлица за секрета..Гаргара сол сода лимон ..По добре отначалото го ударете дори и да не се чувствате зле,това са съветите на мои познати изкарали го тежко или леко
129
4
 
7
 
! Отговори
Ангелов преди 3 години
търси балъци за ваксини и за ковид отделения. Не знам тия ваксинираните да ходят на почивка и до година не се знае дали.
128
0
 
47
 
! Отговори
Е, па... преди 3 години
Какво значи късно се търси помощ? Нали точно вие от щаба на брифингите ни проглушихте ушите, че трябва да си стоим в къщи, да ни лекува личния лекар по телефона????? Много къса памет имате!!!
127
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
132 да и бонуси им дават, че са малки заплатите, а сестрите дето протестираха, нищо.
126
0
 
5
 
! Отговори
До 126 преди 3 години
Това се отнася за има такъв народ, но много добре заблуждават публиката
125
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно време като грипясам с температура ида на лекар-прегледа ме,преслуша ме,назначи лечение.Сега на 6-7 ден вдигнах 38.5целия съм скапан и всичко ме болеше,почнах да се паникьосвам.Няма братче лекар за мен.Ни телефон вдига,а как да ида и да заразя целия и кабинет.Като кучета ни третират
124
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това пак хората са му виновни, лъжеца долен
123
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Късно се лекуват,защото лекарите абдикират от задълженията си.Звъня на личната и питам какво да правя-зле съм.Тя-PCR.Е как да ходя заразен за тест,и после като ме карантинират ще дойдеш ли в къщи да ме прегледаш.Мълчи!Пулмолога иска отрицателен PCR.Викам ами те дробовете ми след 14 дена ще са на каша.Пий вика витамини и това е.Язък ми за осигуровките.Мъчих се като куче и се лекувах с интернет съвети и приятели където са го изкарали.
122
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОЛКО ПОВЕЧЕ ВАКСИНИРАНИ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ЗАРАЗЕНИ.ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРп-раси
121
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все въртят сучат и накрая народа е виновен.