Ангелов: Късно се търси помощ, повечето болни са с двустранна пневмония

Само осем са свободните легла в ковид отделенията в Силистренско
Обновена: 27 мар 2021 18:03 | 27 мар 2021 18:03, Анисия Иванова
228
Ангелов: Късно се търси помощ, повечето болни са с двустранна пневмония
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Само осем са свободните легла в ковид отделенията в Силистренска област, установи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов при посещение в областната болница. По последни данни в Силистренско заболеваемостта е 904 души на 100 хиляди население.

Ситуацията е много напрегната, заяви министър Ангелов след среща с директорите на здравни институции в Силистра.

Още по темата
Здравният министър посочи, че благодарение на усилията на ръководството МБАЛ-Силистра до седмица ще бъде разкрито ново отделение. "Капацитетът му е 48 легла. Това ще стане в рамките на до 7 дни. От тези 48 легла, реално 2 стаи с по 4 легла максимум могат да са реанимационни. По отношение на Центъра за Спешна медицинска помощ – имат около 35-40 повиквания на денонощие. 90% от тях са за COVID. Колкото и да е трудно, колкото и да изморени колегите, ще се справим“, допълни Ангелов.

По думите на министъра хората много късно търсят медицинска помощ и това води до сериозни увреждания на белите дробове. "Почти всички са с двустранни пневмонии при сегашната трета вълна за разлика от втората, и нещо, което се наблюдава последните дни - много бързо протичане на клиничната картина", обясни Ангелов.

По повод случая с гръцкия студент у нас, за който се твърди, че е починал след ваксинация, министърът коментира, че все още не е завършила цялостната проверка:

"Това, което знаем, е, че този студент е имал травма на главата от падане вкъщи. По първоначални данни в системата за записване за поставена ваксина срещу Covid-19, неговото ЕГН в нашата страна не съществува в системата, което показва, че в България на него не му е поставяна ваксина", допълни той.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щo тaкa бe, гocпoдин миниcтрe? И бaщa му ли лъжe? Вac кaтo ви хвaнaт в крaчкa пoчвaтe дa лъжeтe и мaжeтe кaтo възрacтни рoми! Ми зacрaмeтe ce мaлкo бe, пoнe ceгa, прeди избoритe...Aмa изoбщo чувcтвoтo cрaм имa ли гo във вaшитe души?
59
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че вие за по-малко не пращате линейка бе!Нали такава ви беше концепцията - чайчета, прегръдки и дрънкане наляво-надясно колко добре се справя здравната система!Споко, една седмица остана!
58
2
 
6
 
! Отговори
Аз да питам нещо? преди 3 години
Кое развива функционална грамотност в учениците? Тоест да могат да импровизират, да проявяват въображение, комбинативност творчество и т.н. Знам за едни неща - казват им изкуства и спорт, някак си развиват разни пространствени мозъчни вериги? А някой може ли да ми каже защо учителите по тези предмети трябва да работят средно с 120 повече часа от другите за същите заплати? Което значи, че не могат да смогнат и да подготвят часовете като другите и тия дисциплини са ниско относително трудни?
57
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ботоксовото кандидат-депутаче на ГРОБ. Толкова жалък и антипатитчен тип рядко се среща.
56
4
 
14
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
А какво стана с грипа? С вирусната,бактериалнита пневмонии?!?!Те в момента явно ги няма?!?!? Всичко е Ковид?!?!
55
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
45 хиляди лекари, 48 хиляди болнични легла 6 млрд. бюджет.... и к'во при 500 човека на интензивно лечение и системата колабира ЦИРКАДЖИИ, взимайте си системата и се махайте, нещем нито да Ви гледам нито да Ви слушам, от мене и 1 стотинка повече нема да видите за осигуровка
54
3
 
4
 
! Отговори
Of 57 преди 3 години
До АнонименЕми не звъни бе..... знаеш какво е явно и знаеш как да се лекуваш. То от такива разбирачи като тебе сме на това дередже.
53
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Ню Йорк въведоха Excelsior Pass - ковид паспорт който доказва, че си ваксиниран с ковид-19 и нямаш скорошни позитивни тестове, с него можеш да посещаваш обществени събития.
52
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
така става, ако някой преди 2 години ми беше казал, че за кашлица и 37 градуса температура, личния лекар ще откаже да ме приеме и ще ме прати да звъня на бърза помощ, нямаше да му повярвам, ама на и това доживяхме.ЦИРКАДЖИИ, ЗА ЗАТВОРА СТЕ ВСИЧКИ !
51
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали викаха, стойте си в къщи, докато не се влошите!
50
1
 
5
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
До ТонкатаОбзорския кмет Ваш ли е ?!Големи апетити и още по-големи пари се въртят на брега...Несебърския кмет уж независим (подсъдим е) получи жълт картон.
49
9
 
24
 
! Отговори
Boto преди 3 години
Еми те юнаците, които горяха маски и протестираха, като отваряха заведение въпреки забраните и обяснямаха как им се запушва устата и не са овце сега са първи пред спешните центрове. Брат ми е с бронхит в тежка форма ама няма къде да му направят скенер щото навсякъде е пълно с невярващи във вирусчето. Това ви обясняваха хората толкова време, че дори и вируса да не е най-страшния така ще задръсти сестемата, ме хора със други болести няма да успеят да намерят лечение. Мразя Ви от сърце!
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До мак 35 Арена Армеец никога не е била подготвяна за болница. Сложиха 500 легла с по 1 шкафче до всяко . По скоро става за карантиниране на леки случаи , които нямат нужда от целодневно лекарско наблюдение Няма как там да пращат хора с пневмонии или други усложнения
47
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Д-р Коцеее,не ставаш!Ни за министър,ни за депутат.Напразно се напиняш и потиш,а действията ти са тука има-тука нема.Объркал си се като пиле в кълчища и ръсиш глупости,по-големи от тия на шефа ти.
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и овреме да я потърсиш в диарбекир няма кой да ти помогне. Там доскоро битуваха тръмпистките анти Ковид конспирации. Трябваше много по-рано да вземат мерки относно дезинформацията.
45
7
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До До 42Що бе?Наши са кметовете в тези градове нали?:):):)Пак ше ви сгазим след една седмица:):):)
44
3
 
12
 
! Отговори
до анонимен преди 3 години
2 пъти ме връщат от бърза помощ с диагноза двустранна бронхопневнония-да се лекувам вкъщи и получих кървене от стомаха от антибиотиците-----------Кило Домашен мед с 250 грама чисто краве масло разтопено в меда.Два месеца бях на антибиотици, първо на таблетки, а след това и на инжекции... заприличах на лимон!А, Файда - Йок!Почти 4 кг мед с масло издумках и край на пневмонията!!!Сутрин, обед, вечер по две суп. лъжици на гладно.Бъди жив и здрав, братле!Бог в помощ!
43
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато препоръчаш на личните лекари да лекуват по телефона, когато поставяш под карантина абсолютно здрави хора, когато ползваш пациентите в ковид отделенията за оптни зайчета на експериментални лекарства, се случва точно това Коце, ама за да го проумееш, трябва да имаш не само коса на главата :)
42
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ботоксо е менте.
41
3
 
11
 
! Отговори
До 42 преди 3 години
Тонка,я по-добре *** на психиатър или си пии хапчетата,ако вече са ти ги изписали,че ми става жал за теб.