Helpbook: Кал, прах, мръсотия се разнасят във въздуха, който дишаме

В платформата ни изпратиха сигнал за работещо нощно заведение в Ямбол
31 мар 2021 18:34, Анисия Иванова
134

Снимка: Helpbook

Столицата ни тъне в прах и мръсотия, наред с проблема с мръсния въздух и високата концентрация на фини прахови частици. Тази обичайна картина не може да ни изненада, но ситуацията в район „Илинден“ е под всякаква критика. В платформата на Helpbook.info ни изпратиха сигнал по такъв повод: „Невероятни кълбета от прах се разнасят от колите и трамваите по бул. "АлександърСтамболийски ", между бул. "КонстантинВеличков" и 10 ДКЦ.

Булевардът явно не се мие в тази част. Както може да се види на снимките, кал, прах и мръсотия се разнасят във въздуха, който дишаме. От пътната настилка около трамвайните линии хвърчат парчета асфалт, изронена е, а тротоарите не са ремонтирани никога. Тази част на община Красна поляна, по-конкретно кв. "Илинден", очевидно не е приоритет, тъй като е изключително занемарено“, се казва в оплакването на нашия потребител.

Сигнализираха ни и за непочистени площи в район „Красно село“, за които авторът на сигнала се е грижел с години, но вече няма такава възможност. В квартала, в който живее, са се натрупали огромно количество сухи листа и боклуци, които постоянно хвърчат от кофите за боклук, като същите влизат и в дворовете. Молбата на автора на сигнала като съвестен данакоплатец е да се извърши почистване, както и да се подменят сметосъбиращите съдове, тъй като са счупени, без капаци и на такива места, така че при най-слабия вятър се разхвърчават боклуци из целия квартал.

Живущ в община „Сарафово“, град Бургас, ни изпрати оплакване за недобросъвестен съсед, който извършва незаконно строителство на преместваем обект, който включва и изграждане на бетоновфундамент и канализация, без строителни документи, в двор на жилищен комплекс в режим на съсобственост. Молбата е да се извърши проверка от контролните органи, тъй като за осъществените промени не се е изискало съгласието на съсобствениците.

Завършваме днешния обзор със сигнал за работещо нощно заведение в град Ямбол, въпреки действащата забрана. Обектът е дискотека и музиката кънти в почивните дни до сутринта.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимно 40пий ги навреме
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До българинаЕми като е населена с такива като теб каква да е???
29
5
 
5
 
! Отговори
българина преди 2 месеца
България е една *** клоака, каквото е населението такава е и държавата , пряка неоспорима връзка.... така стоят нещата за съжаление и така ще е до последния етнически българин
28
0
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 2 месеца
- Айде, айде - ако беше толкова мръсно нямаше есетрови риби да плуват по пътищата ни...
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До КоларовВиж си температурата бе !!!
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Пейзани с айфониЩе ме прощаваш ама един джип от 2020 г ако щеш ти харчи много повече от един голф от 2000г примерно. И като махнем дизелите естествено, повечето стари коли като са на газ. Тъй че темата е много спорна. А иначе за прахоляка няма как да го няма като хвърлят пясък и дол през зимата. Този пясък не се изпарява. Щом се стопи снега се показва и замърсява.
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До КоларовГанчо,това само ли го измисли?
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всяко семейство има поне по 2 коли минимум.Гражданите замърсяват а после се оплакват.
23
2
 
1
 
! Отговори
Я се скрий бе преди 2 месеца
До АнонименА пари за ремонт 6 път на графа , на дондуков има нали.И за електроавтобуси 4 пъти колкото един нормален.
22
2
 
2
 
! Отговори
Индия преди 2 месеца
Мумбай пасти да яде пред Софето!!!!
21
2
 
1
 
! Отговори
До 25 преди 2 месеца
Абсолютни дивотии си написал.Явно си обикновен лузър и всички са ти виновни.
20
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За общината е лесно да мие денонощно.Но кой ще го плати - гражданските данъци.После ще ревете че няма пари за детски градини :)))Българина е много неграмотен.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От година на година жилищата ни остаряват, а ние плащаме все по-високи и по-високи данъци. Плащаме все повече за сметосъбиране, почистване и миене на градската среда. Мързеливите и корумпирани власти прибират парите ни, а ние и децата ни продължаваме да живеем в кал, прах, мръсотия и да дишаме гадния въздух с високата концентрация на фини прахови частици.
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колите масово са паркирани върху трявните площе в градовете.Като е мокро пренасят кал на пътя и после се сърдят на Общината ?!Самите граждани генерират праха по улиците!Що се правите, че не виждате това ?
17
1
 
4
 
! Отговори
мизерия преди 2 месеца
Но пък от лятото ЕКОстикерчета ще си лепим по джамците!
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Конкретно за Бургас, миенето на улици е ала-бала и отбиване на номера. Върши се основно на пролет. Иначе мизерията е повсеместна. Пълно е с кооперации и блокове с незавършена или несъществуваща прилежаща инфраструктура от която коли паркирали в калта я разнасят из целият град. Строителните "предприемачи" също не поддържат чисто около обектите си. Живял съм навън, знам как е там около строежите.Като цяло *** държава!
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като питаш селяните в България всеки втори вече е ловец и пуца яко през сезона и незаконно, слушал съм ги много пъти как ловуват незаконно, то останаха 3 сърни, 2 прасета, 10 фазана и 50 заека и ние искаме и тях да унищожим ,да не говорим за незаконната сеч и купищата от незаконни боклуците как всеки хвърля безразборно и кара колата да да отиде на 200 м вместо пеша, затова закономерно идва ковид който да ги наже
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
,, Кал, прах, мръсотия се разнасят във въздуха който дишаме"От кога калта се разнася във въздуха бе журналята?Чалгата не прощава.
13
0
 
5
 
! Отговори
Спиридон преди 2 месеца
А проблема с бездомните кучета в почти всички населени места?
12
1
 
11
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Не случихме на кмет в София! Не се мият улиците въобще, в краищата на платната се виждат ивици от засъхнала сол от лугата, която беше хвърляна доскоро. Градът е потънал в мизерия и мръсотия, контейнерите за *** на много места в града са на уличното платно. Никакво развитие на града в това отношение през последните 15 години. Правят метро, за да усвояват пари, ама градът не е само метро! Има нужда от много други дейности, за да заприлича градът на европейски. И от градски тоалетни има нужда!