Бойко Борисов: Спрете да спекулирате, че няма План за възстановяване

По думите на премиера той е правен от над 200 човеща
Обновена: 18 апр 2021 11:06 | 18 апр 2021 10:02, Петя Славова
865

Снимка: БГНЕС

Спрете да спекулирате, че няма План за възстановяване – той е правен от над 200 човека, 38 работни сесии с Европейската комисия има. На практика не е възможно да се чете в парламента, на практика трябва да им го чета до края на юли.

Това каза на извънредна пресконференция в централата на ГЕРБ тази сутрин премиерът в оставка Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

В началото на пресконференцията Борисов поиска да не се спекулира по никакъв начин с Плана за възстановяване.

Още по темата

Умолявам колегите, най-отговорно – приемете го, той е добре направен. Отхвърлете го, като не ви харесва – дайте си вашия план, но спрете да спекулирате, че няма план. Единственото, което не сме писали, е асфалт. Готови сме във всеки един момент да го представим, но той трябва да бъде четен от хора, които разбират и от експерти, каза още Бойко Борисов.

Според него след като се е видяло, че има ново мнозинство в Народното събрание: "Росенец повече няма да бъде закачан, бъдете сигурни, няма да има и мажоритарни избори, защото оправданието е, че трябва да бъде по-спокоен парламента. Колко по-спокоен? Сега имате пълно мнозинство. Направете ги, докога ще чакаме!".

Вече за всеки стана ясно, че ГЕРБ и ДПС нямат нищо общо, каза още Борисов и добави: Целият Росенец е добре координиран между "Да, България" и ДПС. Сега нали виждате как гласуват – ще зададете ли въпроса дали има тайно мнозинство, след като навсякъде гласуват заедно, обърна се Борисов към медиите в централата на партията му.

Относно разпускането на Националния оперативен щаб, Борисов предложи, д-р Александър Симидчиев да го оглави и той да дава указания на министрите докато има ново правителство как да действа.

Премиерът в оставка отново изтъкна, че благодарение на него в България не сме разбрали за миграционна криза. Вие не разбрахте и за гръцката финансова криза. В понеделник като дойдат плащанията, ще дойдат 8 млрд. лева във фискалния резерв по време на пандемия. Българите, в голямата си част от бизнесите, не разбраха, че има пандемия, заяви той.

Планът за възстановяване е депозиран в парламента, те ме викат там, за да правят народен съд. Защо да се явя като те са ми гласували оставката. По тяхното решение, аз вече съм гражданин, заяви Борисов в отговор на журналисти дали ще се яви в Народното събрание на 21 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


865
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
686
4
 
6
 
! Отговори
Константин преди 3 години
Нали около 10 години ни управлява супер, какъв е този план за възстановяване, нали всичко е точно? Или някой лъготи.
685
4
 
9
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
В тоя Гербаджийски план има само асфалт и изолация на панелки, щото там са "наще" фирми да краднат някой лев.
684
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е***и и наглият сикаджия треторазряден
683
2
 
9
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 години
В момента и по БТВ и БНТ и Нова има по един индианец от партията на Винету и ни облъчват. Единия индианец, каза, че продължават да подкупват пенсионерите с по 50 лева до края на годината. Явно Винету се готви здраво за предсрочни избори. По всички телевизии ни облъчват негови индианци.
682
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е прав. Но трябва да остави комунистите от новото ОФ да управляват няколко месеца. После ще си ходят и ще дойде Борисов 4.
681
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Невероятно, но факт! Еднокнижника можел да прочете нещо до края на юли???
680
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парите по този план вече са Разпределени по фирмите на геп !за Народа безкрайно Робство -200евро заплата и 150 евро пенсия !
679
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Засега има само план за скатаване "Щраус-Учиндол" и т.н.
678
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мястото на американския прислужникбойко е в затвора.
677
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мястото на американския прислужникбойко е в затвора.
676
10
 
20
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Да идва сега гея Славуца, а не да се крие и заедно със сестра Галева, човека на Маджо и "Тишината в спалнята" да си напишат плана. Какво чакат на Борисов? Нали уж пр0cт бил, само защото каза, че като малък любимата му книга била "Винету". Те сега нали са много умни, да започват да управляват държавата, да си пишат планове и да вземат парите на ЕС, ако могат, разбира се. Но което силно ме съмнява. Даже да успеят с плана, ЕС ще спре парите, като види за каква хаотична и невежа шайка иде реч
675
11
 
6
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
пожелавам, на брат бойко да стигне до магистратите в съда - според мен те няма да му повярват както го правят по-тъмничките и по-пр0стичките! НИЕ можем без теб Бойко ама ти не можеш без да ядеш от българската хазна!!
674
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да не се окаже ,че в тоя план парите вече са разпределени по гербаджийските фирми , а Народа го няма в тоя план !
673
10
 
7
 
! Отговори
омръзна ми преди 3 години
Кога ще млъкне най-после това кречетало?
672
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БУДА СПРИ ДА СПЕКУЛИРАШ ПРОЕКТ НЯМА. ИМА БОЯНСКИ ЧЕКМЕДЖЕТА.
671
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
700 коментара писани от Коста Копейкин и разни 60+ сенилни провинциалисти.
670
4
 
17
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 709Много неща можете да искате дрогаре, ама няма да се случат. И аз искам да видя Татяна Дончева с мъж в спалнята, ама няма вече как и кой да й върже. Искам да видя Славуцата в гей порно, това вече е по-вероятно и Нянкова да върне хотела в Халкидики, дето си го купи и да сложи милионите в касата на БСП, та барем живне тази умряла вече партийка. Ама и това няма как да стане. Така че дрогаре, мечтайте си някакви мокри сънища свързани с Бойко :))))
669
7
 
17
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Ахахахахахахаха :))) 700 коментара писани от слаб0yмни, сенилни пенсионери, комунисти и платени червени *** на Кутев и си мислят, че по този начин променят политическата обстановка. Ами не дрогаре, нищо не променяте. ГЕРБ е първа политическа сила, гея Славуца се е скрил, защото не знае какво да прави и ще има нови избори, предсрочни, на които ГЕРБ ще ви размаже. Това е положението. И тоя път вече наистина ще гласувам за ГЕРБ, няма да се запивам
668
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пранги, белезници и халка на носа ... Това искам да видя ...
667
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стига сте цитирали тая мутричка бе новинари