Бойко Борисов: Спрете да спекулирате, че няма План за възстановяване

По думите на премиера той е правен от над 200 човеща
Обновена: 18 апр 2021 11:06 | 18 апр 2021 10:02, Петя Славова
865

Снимка: БГНЕС

Спрете да спекулирате, че няма План за възстановяване – той е правен от над 200 човека, 38 работни сесии с Европейската комисия има. На практика не е възможно да се чете в парламента, на практика трябва да им го чета до края на юли.

Това каза на извънредна пресконференция в централата на ГЕРБ тази сутрин премиерът в оставка Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

В началото на пресконференцията Борисов поиска да не се спекулира по никакъв начин с Плана за възстановяване.

Още по темата

Умолявам колегите, най-отговорно – приемете го, той е добре направен. Отхвърлете го, като не ви харесва – дайте си вашия план, но спрете да спекулирате, че няма план. Единственото, което не сме писали, е асфалт. Готови сме във всеки един момент да го представим, но той трябва да бъде четен от хора, които разбират и от експерти, каза още Бойко Борисов.

Според него след като се е видяло, че има ново мнозинство в Народното събрание: "Росенец повече няма да бъде закачан, бъдете сигурни, няма да има и мажоритарни избори, защото оправданието е, че трябва да бъде по-спокоен парламента. Колко по-спокоен? Сега имате пълно мнозинство. Направете ги, докога ще чакаме!".

Вече за всеки стана ясно, че ГЕРБ и ДПС нямат нищо общо, каза още Борисов и добави: Целият Росенец е добре координиран между "Да, България" и ДПС. Сега нали виждате как гласуват – ще зададете ли въпроса дали има тайно мнозинство, след като навсякъде гласуват заедно, обърна се Борисов към медиите в централата на партията му.

Относно разпускането на Националния оперативен щаб, Борисов предложи, д-р Александър Симидчиев да го оглави и той да дава указания на министрите докато има ново правителство как да действа.

Премиерът в оставка отново изтъкна, че благодарение на него в България не сме разбрали за миграционна криза. Вие не разбрахте и за гръцката финансова криза. В понеделник като дойдат плащанията, ще дойдат 8 млрд. лева във фискалния резерв по време на пандемия. Българите, в голямата си част от бизнесите, не разбраха, че има пандемия, заяви той.

Планът за възстановяване е депозиран в парламента, те ме викат там, за да правят народен съд. Защо да се явя като те са ми гласували оставката. По тяхното решение, аз вече съм гражданин, заяви Борисов в отговор на журналисти дали ще се яви в Народното събрание на 21 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


865
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
646
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев им арестува всички крадливи олигарси и сега са бесни и гладни.
645
3
 
11
 
! Отговори
Г-н Слави Трифонов преди 3 години
При Боко Велики няма нито една фалирала банка.
644
4
 
16
 
! Отговори
до 669 преди 3 години
Как да кажат, че плана е калпав като е създаден с 200 експерта? Те нямат експертизата да проверяват. 30 килограма тежи плана най-малко.Да видим изобщо могат ли да го прочетат? Кой ще го прочете? Фъфлещата Митова или Баба Зайка?Няма кой да го чете този план. Те искат парите на куп и ако може от вчера да са им ги превели.Искат ги наготово. Наточили са се за 29 милиарда. Броят ги ивече на сън.Толкова ниска топка не е имало до сега в НС. Преживял съм много правителства.От времето на Живков до сега.
643
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трифонов 10 години постоянно виеше за мажоритарни избори, влезе в парламента и всичко се оказа мазна тлъста лъжа. Уж враговете ДБ и ДПС взеха да си говорят с усмивка и да гласуват заедно. Само *** гласуват за такива. Манолова не заслужава коментар, тя е под дъното.
642
10
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
То при великия Борисов банки не са фалирали.
641
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много им пречи Борисов защото сега не могат да фарилат банки. През юли 2020г. страната влезе в банковия съюз и в ERM II при запазване на настоящия режим на валутен борд. Това ужасно много им пречи. За това реват като вдовици. Поогладняха. Парите от приватизацията свършиха. Комисионните от самолетте също. Искат излизане от ЕС, за да могат да фалират банки и да имитират хиперинфлация. Но аз помня какво беше. Нямаше храна в магазините. Щандовете бяха празни. В 5 ч. сутрин опашка за мляко с купони.
640
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко управлява криво ляво, но новата коалиция ИТН, БСП, ДПС, ДБ, Галевица се надявам да са по добре.
639
11
 
4
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 години
Докато нашите родители са протестирали за демокрация,БУЦИ е бил телохранител на ТАТО.Повече имате ли нужда да говорим по темата или нямате?
638
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много лесно могат да му затворят устата! Просто трябва да покажат и докажат, че плана е калпав.... Ама могат ли?!!! Май НЕ! Вече е в парламента. Гледайте и кажете. Ама не с обичайните ви и малоунмни мантри. Конкретика!!! За мен е ясно, че сте дъно.... скоро всички други ще го знаят! Благодарение на вас самите :)
637
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най - успешният български политик. Не крадец като БСП, ДПС, ДБ и разни кюстендилски недоразумения.
636
16
 
5
 
! Отговори
!! ! ОПАСНОСТ ! !! преди 3 години
БОРИСОВ НАСЪСКВА ФАНАТИЗИРАНИТЕ СИ ФЕНОВЕ ДА ПРАВЯТ БУНТОВЕ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ.НЕ СЕ ОСТАВЯЙТЕ ДА ВИ ПРОВОКИРАТ.ЩЕ СЪБЕРАТ 10 000 ЧОВЕКА И ЩЕ ВДИГАТ ВРЯВА ДО НЕБЕСАТА. ЩЕ ПРАВЯТ И ПРОВОКАЦИИ.ДА СИ ЗНАЕТЕ.
635
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Луканов създадоха банковите пирамиди. Луканов създаде първа частна банка с кредит от БНБ. След това създаде втора с кредит от първата. Трета с кредит от втората. Три дни след като Луканов каза, че главата му е като компютър и помни на кого е дал кредити на доверие го ликвидираха. Защо не се работи по делото? Защо се замаскираха следите? Кой ликвидира Луканов? Той каза: "Ако строим капитализъм-капиталистите ще сме ние". Защо никой не разследва показното му убийство?Кредитите потънаха и си върнаха
634
10
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ са преди 3 години
ГЕРБ, БСП и ДПС СА БЕЗПОЛЕЗНИ.ДИРЕКТНА ЛУСТРАЦИЯ НА ДС + ГЕРБ,БСП,ДПСЛУСТРАЦИЯ НА ВСИЧКО СЪС СЕМЕЙСТВАТА ИМ.ДА СТАВАТ ЧАСТНИЦИ.
633
1
 
18
 
! Отговори
до 657 преди 3 години
Няма за какво да се извиняват. Почти 12 години оправят бакиите от 30 годишен преход. След 1989г. БСП фалираха 3 пъти България. Няма как да се поправи обезкостената държава.Те имитираха хиперинфлация. Фалираха 17 банки начело с Румен Гечев. Благодарение на Луканов създадоха банковите пирамиди. Луканов създаде първа частна банка с кредит от БНБ. След това създаде втора с кредит от първата. Трета с кредит от третата. БСП приватизираха държавата.Нарязоха работещи заводи и ги продадоха на скраб.
632
13
 
3
 
! Отговори
Джипко Бибитков преди 3 години
Би-БипАБЕ! КЪДЕ Е ВОЖДА?НЯМА КОЙ ДА ИНСПЕКТИРА ПЪТА?
631
12
 
3
 
! Отговори
МАТА ХАРИ преди 3 години
До до 658ШКАФЧЕТАТА БУЦИ?
630
3
 
9
 
! Отговори
до 658 преди 3 години
Доказателствата къде са? Като ги имате - пратете ги в ЕК ! Щото така да бич(ите празни обвинения без покрития е подсъдно.
629
15
 
7
 
! Отговори
Exorsism преди 3 години
СМЯТАЙ в какво състояние ГЕРБ оставят милата ни майка България, за да се страхуват толкова много... Направо започва да ми се реве.Сигурно всичко е ЛЕШ.
628
14
 
5
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 3 години
Борисов лъже като Ром Антика - Този човек ограби България , заедно с Главния Прокурор Гешев .
627
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 654 Да се извинят за това че сме Черната д/у/пка на Европа ,че сме най бедните ,най болни , нещастни ,неграмотни ,корумпирани . За това че ни нарекоха Турски *** .