Пловдивчани се жалят от липса на паркоместа, но глобите - чести

В рамките на 10 дни жителите са глобени по два пъти
19 апр 2021 12:40, Ния Христова
66
Пловдивчани се жалят от липса на паркоместа, но глобите - чести
Снимка: БГНЕС
В Пловдив живеещи в няколко жилищна блока в квартал ”Южен” заплашват с протести. Причината е липсата на места за паркиране. Досега хората безпроблемно са паркирали автомобилите си пред жилищните блокове. Отскоро обаче полицията започнала да ги глобява, съобщи Нова тв. 
 
В рамките на 10 дни жителите са глобени по два пъти за това, че паркират пред домовете си. 
 
"Преди дни видях, че на един от автомобилите бе наложено наказание. Аз не го оспорвам, защото има знак. Важно е обаче да се предвиди, че хората, които населяват тези блокове ще имат нужда да паркират", разказват потърпевшите.
 
Други жители добавят, че в района продължава да се строи усилено, а места за паркиране няма.
 
От местната управа казват, че знаците са били поставени преди време. Нямало законово основание на улицата да се паркира от двете страни. В близост има болница и било необходимо да има достъп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
0
 
! Отговори
bar преди 2 години
До оифснафидсСамо от Добрич искате нали? ЗНАЕМ ЗНАЕМ :)
49
3
 
5
 
! Отговори
До 48 преди 2 години
А къде да паркират хората бе, егоист мало умен, какво значение има дали колата е по-нова или по-стара ?!! Управата трябва да осигурява достатъчно места, и то безплатни, тъй като всички плащат данъци !!!
48
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Да, ама некато ти нацепят няколко пъти гумите ще спреш да паркираш там :D
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПловдивчанинСлушай приятел 40 години живея в този квартал. Колата ми не е 10 годишен таралясник с отрязан катализатор. Паркирам на място обозначено за паркиране. Фасовете си ги прибирам в джоба, не ги хвърлям където ми видят очите. Незнам какво съм разрушил аз ама откакто дойдоха тия гастърбайтери от село вече няма градинка където да няма някой спрян ръждясал ***.
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Пловдив си трескат забранителни знаци където им хрумне. Някои от тях във въпиющо нарушение на закона. Специалистите им по пътна безопасност са с типична функционална неграмотност, най-вероятно продукт на шуро-баджанащина.
45
2
 
7
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 2 години
До АнонименНе знам те какво са унищожили, ама разбирам че ти паркираш където не трябва. Замисли се първо ти какво си унищожил.
44
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПловдивчанинА вии ми приличате на скакалци дето идват унищожават всичко и се преселват на друго място докато съсипят и него.
43
1
 
11
 
! Отговори
Да, ама не преди 2 години
До Анонимен 33Никъде не е написано, че обособените общински паркоместа принадлежат на собствениците на някоя сграда! Затова всеки може да спира на тези места, освен ако някой не е подписал договор със собственика т.е. общината за наем.
42
4
 
9
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 2 години
До АнонименПич ти с паргинга пред блока все повече ми заприличваш на бабичките по морето с бутиликите и столовете дето си пазят "собсвеното" парко място на общинската улица.
41
1
 
11
 
! Отговори
Тук не се живее преди 2 години
А общината защо даде да строят още 10 нови сгради на поляната до тези комплекси?На райският кът подземните гаражи стигат за едва 1 трета от апартаментите,а другите комплекси до него имат едва по 4-5 гаражи.Като се населят и 10 нови и ще трябва да паркират един върху друг.
40
5
 
7
 
! Отговори
Мен преди 2 години
До АнонименУлицата и тротоара пред блока ти сигурно и те специално за теб са строени.
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен39Интересно как ще оставиш 2 милиона София без превоз. Защото освен метрото, което горе-долу става, ако пак не е потекло, градският транспорт е пълна скръб, а разстоянията са големи. Така, че ти хубаво даваш идеи, ама за големите градове и особено за София, са напълно неприложим.
38
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МенПаркинга е точно пред блока на 2 метра от входа ми. Най-вероятно Тодор Живков ги е строял за твоята кооперация на километар от там, която по негово време беше гора.
37
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забраняват се коли по стари от 5 години в градовере и проблема е решен
36
2
 
11
 
! Отговори
От центъра на София преди 2 години
А така! Да видят какво ни е на нас, при това от години. На всичкото отгоре си плащаме и винетка за синя зона. И после вечер обикаляме по 5 пъти докато намерим място за паркиране на 1 км от вкъщи.
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МенТо е близо до акъла да се сетиш за кого са предвидени тия паркоместа. Въпроса е защо в твоята сграда няма предвидени.
34
2
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Колегата ss е напълно прав. За България е най-подходящ японският модел.
33
5
 
7
 
! Отговори
Мен преди 2 години
До АнонименАко местата пред блока ти не са към самият блок като собствсеност, то те не са ваши и не са предвидени САМО ВИЕ да паркирате на тях. Общината е направила обществени безплатни парко места. Вие и вашите съседи ще решили, че са само за вас защото са точно пред блока. Ми като няма място пред блока паркирайте по-далечко, няма да ви се счупят краката.
32
5
 
7
 
! Отговори
Мен преди 2 години
До До МенХората могат да си купуват където си поискат. Последствията си за тях и не е зле преди да купят да си проучат малко нещата, а не после да реват по новинарски сайтове.
31
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МенТези места за паркиране са предвидени за хората живеещи в този блок понеже едно време като строяха поне предвиждаха паркоместа, а не да дойде някои от село да купи няква кутийка в лозята и щото много му е важна локацията на живеене идва паркира пред блока ми и ходи пеша половин час до тях през някви кози пътеки.