Напливът към Гърция продължава и днес, очаква се засилен трафик

Преминаването на автомобили през границата се бави заради COVID мерките
Обновена: 22 май 2021 09:46 | 22 май 2021 09:06, Ния Христова
91
Напливът към Гърция продължава и днес, очаква се засилен трафик
Снимка: БГНЕС
Трафикът към границата ни с Гърция вчера беше натоварен заради почивните дни. Днес също се очаква засилен трафик. 
 
В ранните сутрешни часове движението беше спокойно, но към обяд се очаква това да се промени, съобщи bTV.
 
Към 8 ч. на ГКПП "Кулата" имаше около 100 коли, които чакаха да преминат границата ни с южната съседка. Пропускането става бавно заради COVID мерките. 
 
Българите, тръгнали към Гърция за почивните дни, на границата трябва да представят отрицателен PCR тест или положителен такъв, доказващ преболедуване от 2 до 9 месеца назад във времето. До няколко дни най-вероятно и антигенният тест ще се признава.
 
Границата може да се премине и с документ за направена ваксина, но минимум 14 дни след втората доза. Задължително се попълва интернет формата с QR код, с който се удостоверява точното място на почивка. 
 
Хората, пътуващи в една кола, но от различни семейства задължително трябва да носят маски в колата, след като преминат границата, тъй като гръцките власти налагат глоби. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
6
 
13
 
! Отговори
Док преди 2 години
До 25А нашите хотелиери не ни правят на маймуни, нали? У нас всичко е на световно ниво. Гърците правят тия неща от злоба, от завист че не могат да предоставят перфектния туристически продукт, характерен за България.
24
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия постоянно ни правят на маймуни, но ние продължаваме да се бутаме да ходим при тия простаци ,които не ни смятат за хора ! Ако сте контактували по-близо с гърци ще ме разберете.
23
5
 
6
 
! Отговори
престъпната хунта преди 2 години
Новият милиционеросоциализъм на БКП-ДС. Ураааааааааа
22
5
 
6
 
! Отговори
аламинути преди 2 години
Топла бира и студена скара от фризера.... и накрая крадливи келнери с балтията!
21
4
 
5
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
До 15 - Как можеш да сравняваш технологията от преди 50 години с днешната? Бабите ми и дядовците ми са живели перфектно за времето си така както аз живея перфектно за моето време. Като мина по магистралата баба ми има история за всяко селце и всеки изяден компот, а ти се мислиш за много хитър като набиваш глупости в главите на хората.
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дотам ни докара 10 години управление на престъпната хунта.
19
6
 
11
 
! Отговори
Док преди 2 години
Гърците пак ще се изхитрят. Щели да приемат и антиген тест. Иначе доста време бучаха наляво-надясно, че ще извършват строг контрол с което приспаха конкуренцията в съседните държави. Всеки си казваше, че и тая година няма да се ходи там заради мерките. Сега няма да се учудя ако от 1ви юни обявят, че ще тестват с бързи тестове направо на границата и на нашите хотелиери съвсем ще им висне ***.
18
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарите първо плюят Черноморието, сега пък им е гадно че българина има кинти и яко ходи в Гърция. И къде да ходим друзя? Айде идете в Северна Корея на почивка да кажете как е.
17
1
 
7
 
! Отговори
Българейшани преди 2 години
До Анониментака ни наричаха персонала на морето и тичаха за западни туристи със валута!
16
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Масово хората не се пазят и игнорират опасностите ! време е метеорит да джасне земята !
15
3
 
5
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Тц, тц хората предупреждават за трафик на пункта, а коментарите пълни с глупости, хахаха. В кой век живеете, че да генерализирате една екскурзия като евтина или скъпа? Единият отива на палатка, другият на хотел, третият на еърбиенби. Чудо голямо кой отишъл в БГ, кой отишъл в Гърция. Истината е елементарна, всеки ходи където му е кеф и не зависи от политика. Играя една дота, удрям един бургер с телешко и отивам на фитнес и спа. Пари? Всичко има нема 5.50 хахаха. Осъзнайте се.
14
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През комунизма беше много хубаво, пътя до морето беше 8 часа с Москвича през селата и бурканите в багажника. Никой не ходеше в Гърция на почивка.
13
3
 
10
 
! Отговори
кенеф! преди 2 години
До лайномориетоЧерно море западна.
12
5
 
2
 
! Отговори
лайноморието преди 2 години
До ЗаевЧерно море е ***!
11
3
 
8
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
Снимки на коли чакащи на границата е най близкото до бг туристи, което ще видите тази година, който си е направил експеримента на черно море миналата година знае.
10
4
 
15
 
! Отговори
герб преди 2 години
Откъде пари, че да ги хвърлят за пср 150 лв ли? На семейство 600 лв.? Не мога да разбера. Това е една минимална заплата, нали работите за толкова повечето?
9
16
 
5
 
! Отговори
Заев преди 2 години
Средиземно море е радиоактивно.После ракове и оплаквания...*** народ в Гърция иска.
8
4
 
20
 
! Отговори
нали другаре преди 2 години
всяка събота и неделя в Гърция е резултат от ниски доходи , скъп бензин и скъпи винетки .
7
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 5Хаха правилно казано. Само плюят по нашето море, ама в Гърция като отидат са като мишоци няма как да плюят и да се държат селски,понеже са бай никой и няма кой да ги толерира.
6
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
софиянчето като стъпи на бг море се държи като Божество и иска всички да му робуват....после се чуди защо получава кофти отношение!...а в гърция е ТУРИСТ!!!